اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة helwaya
موضوع فعلا الواحد محتاجه بشده لما تقف في ايدي حاجة هكتبها هنا دايما
المهم استفساري الاولاني هو التونة .... ممكن تتعمل ايه غير بيتزا وسندويتشات والعادية اللي بالزيت الزيتون والمايونيز وكدا في حاجة تانية ممكن تتعمل بيها؟؟!!
[info]تم نقل استفسار الكيك اي استشارات مطبخية في قسم الحلويات
مستكة_مستكة[/info]
|
وصفات للتونة
أقراص البطاطس البيوريه بالتونة والبسلة
المكونات الأساسية بطاطس, تونة, بسلة
وقت التحضير 40 دقيقة
وقت الطهى 15 دقيقة
الكمية تكفى 0 اشخاص
المقادير 4 حبات بطاطس ,متوسطة (حوالى 500 جرام)
3/4 كوب لبن ,ساخن
1/2 كوب بسلة ,مسلوقة
1 بيضة
1 كوب بقسماط
زيت للقلي
1 عبوة تونة
1 ملعقة صغيرة خل
1 ملعقة صغيرة ملح
1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود
طريقة الطهى
تسلق البطاطس حتى يصير قلبها طرياً. ترفع من على النار. تقشر البطاطس وتهرس وهى ساخنة.
يضاف اللبن الساخن والملح والفلفل والزعتر إلى البطاطس وتقلب المكونات جيداً حتى تمتزج تماماً وتصير البطاطس هشة كالكريمة.
تصفى التونة من الزيت وتهرس جيداً ويضاف إليها الخل. تضاف التونة إلى البطاطس البيوريه وتقلب جيداً. تضاف البسلة إلى الخليط السابق وتمزج المكونات جيداً.
ترش صينية بالبقسماط حتى يغطى القاع. بإستخدام ملعقة كبيرة, تشكل البطاطس إلى أقراص مستديرة وترص الأقراص فى الصينية. تكرر هذه الخطوة مع كمية البطاطس المتبقية. توضع الصينية فى الثلاجة لمدة لا تقل عن نصف ساعة.
تخرج الصينية من الثلاجة وتغمس أقراص البطاطس في البيض ثم في البقسماط لتغطى جيدا. يسخن الزيت حتى يقدح ثم تقلى أقراص البطاطس فى الزيت حتى يتحمر الجانبين.
*****
مكرونة بالتونة والزيتون
المكونات الأساسية مكرونة, تونة, زيتون
وقت التحضير 10 دقيقة
وقت الطهى 20 دقيقة
الكمية تكفى 0 اشخاص
المقادير 250 جم مكرونة مقصوصة
10 حبات زيتون أسود ,شرائح
2 عبوة تونة
2 ملعقة كبيرة معجون طماطم
2 كوب ماء
2 حبة طماطم ,مكعبات
2 حبة فلفل أخضر ,مكعبات
2 ملعقة كبيرة خل
1 ملعقة صغيرة زعتر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
طريقة الطهى
تسلق المكرونة فى إناء عميق. ترفع من على النار وتشطف بالماء البارد وتصفى.
يذاب معجون الطماطم فى الماء فى إناء على النار ويترك حتى يغلي. يضاف الفلفل الأخضر والملح والزعتر وتقلب المكونات.
تضاف التونة والزيتون والخل وتترك المكونات على النار لمدة 4-5 دقائق ثم ترفع عن النار.
يمكن تقديم المكرونة و تضاف عليها الصلصة ويمكن تقديم الصلصة فى وعاء منفصل
رز بالتونة والشبنت
3 علب تونة بالزيت مصفاة - 2 بصل مفروم - 3 فص ثوم مفروم - 1 شدة كزبرة مفرومة - 2 شدة شبنت مفروم ويمكن استخدام ا لمجفف - بهارات - ملح - زيت - 4 ك رز - فلفل اسود
الطريقة:
يغسل الرز وينقع
يحمر البصل بالزيت مع الثوم حتى يتحمر ثم يضاف له الخضرة حتى تذبل وتنضج
نضيف التونة والبهارات والملح وتحرك حتى يتحمر السمك قليلا
نضيف ماء مغلى ويترك على النار لمدة 1 دقيقة مع غليانة
يضاف الرز بعد تصفيتة من الماء
يترك على نار حامة حتى ينضج قليلا ويتبقى ماء قليل جدا على السطح تخفف الحرارة
يترك على نار هادئة حتى ينضج الرز
منقول
***
همبرجر التونة
( مترجمة )
مكونات
2 بيضة
1/3 ك بقسماط ناعم
1 م/ط شبت مفروم
1 م/ك هورسيراديش Horseradish
2 م/ص مستردة ديجون
1/4 م/ص فلفل
1 رشة ملح
13 اونس تونة معلب محفوظة بالماء
2 بصل اخضر مقطع
1 عود كرفس مقطع
1 م/ط زيت نباتي
4 قوالب جاهزة للمهبرجر
الطريقة
في طبق نخفق البيض قليلا يختلط مع البقسماط الناعم و الشبت و هورسيراديش و الخردل وفلفل وملح
نضيف عليهم التونة المصفاه مع البصل الاخضر
و الكرفس حتي نحصل علي خليط قابل للتشكيل
و نحضر طاسة بها القليل من الزيت و نضع خليط التونة في الثوالب حتي تشكل دائرية
و تحمر في الزيت علي الجانبين لمدة دقائق حتي يصبح لونها ذهبي
و تقدم