استشارات مطبخية في الشهر الكريم - الصفحة 3 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 21-08-2008, 11:21 AM
  #21
الفلوجة
قلب المنتدى النابض
تاريخ التسجيل: Dec 2004
المشاركات: 1,601
الفلوجة غير متصل  
جزاكم الله الف خير مجهود رائع بس حبيت اسأل عن افضل طريقة لحفظ ورق العنب وكم المدة الي ممكن نحفظها بيها قبل لا تخرب
قديم 21-08-2008, 12:19 PM
  #22
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
صينية الكنافة بالمكسرات

المقادير:

كيلو الا ربع كنافة + كوب سمن او حسب ماتأخذ+ مكسرات مضاف لها ملعقة كبيرة سكر او جبنة ريكوتا او مهلبية او كسترد + ( الشربات ) 2 كوب سكر + 1 كوب ماء + نصف ليمونة

الطريقة :

اما تقطعى الكنافة صغير بأيدك قطع صغيرة .او بالمقص تقصقصيها صغير جدا و هذه طريقتى المفضلة .
او فى الكبة .سيحى السمن على النار يعنى يادوب تسيح .وحطى على الكنافة شوية شوية وتدعكيها بأديكى الاتنين لحد ما تشعري ان الكنافة كلها بقيت مغطاه سمنة كدة خلاص لا تضعي تاني .
ادهنى صينية بالسمن و حطى نص الكنافة ثم ضعى طبقة المكسرات المرغوبة ثم ضعى باقى الكنافة و اهم حاجة تضغطى بايدك عليها كويس او بغطاء حلة او بطبق ثم وزعى معلقة سمن على الوش على درجة حرارة متوسطة فى الرف الوسط ضعى الصينية فى الفرن حتى تستوى و يحمر الوجة بعدخروجها من الفرن تسقى بالشراب البارد


كنافة بالقشطة

المقادير:

نص كيلو كنافة – تقريبا 3/4 كوب سمن +القشطة : 2 1/2 كوب حليب – سكر للتحلية – نصف كوب نشا- علبة قشطة +شربات

الطريقة:

نعمل القشطة :نذوب الاول النشا فى الحليب على البارد لحد ما تذوب النشا ثم نضعهم على النار مع التقليب و نحلى بالسكر لحد ما تغلى نقلب تقليبتين ونطفى النار وبعدين نحط عليها علبة القشطة ونقلبها معاهم
نعمل الكنافة : نقطع الكنافة قطع صغيرة ممكن بايدك وممكن بالمقص وممكن بالكبة نسخن السمنة بس يعنى تسيح وتدفى على النار وبعدين نصبها على الكنافة ونقلبها كويس لحد ما تشعري بأيدك ان الكنافة كلها شربت سمنة او اتبلت كويس بالسمنة تروحى حاطة نصفها فى صينية ثم نضع عليها القشطة وتفرديها كويس على الكنافة لكن ضرورى ما تخليش القشطة توصل لاطراف الصينية علشان ما تتحرقش و تسود وبعدين نضع نصف مقدار الكنافة التانى فوق القشطة وتغطيها كويس وتحطى حوالى معلقة سمن سايحة على الوش وتدخليها الفرن المتوسط الحرارة لحد ما تستوى ووشها يحمر حوالى من ثلث الي نصف ساعة وبعد ما تخرج من الفرن وهى ساخنة نسقيها بالشرابات

كنافة جاهزة (بالمكسرات)

المقادير:

كنافة برما حتكون عبارة عن خصلات طويلة _ مكسرات مفرومة او فستق صحيح _ شربات _سمن سائح.

الطريقة:

شيلى بالراحة خصلة رفيعة و حطيها امامك مفرودة . بالفرشاة ادهنى الخصلة بالسمن السائح بطول الخصلة . ثم ضعى صباعك الكبير التخين على اول الخصلة و ابدئى ليفى الخصلة على صباعك بمساعدة الصبعين اللى جنبه لحد ما حتتكون عندك دائرة بشكل عش العصفور و هكذا حتى تعملى العدد اللى انتى عوزاة مع مراعاة ان الخصلة اذا كانت طويلة قوى تقطعيها بالسكينة ثم ارص وحدات العش فى صينية مدهونة بالسمن و بايدى اضع داخل كل عش كام واحدة فستق او شوية مكسرات امسح بالفرشاة بالسمن على كل وحدات العش و ادخلها الفرن لحد ماتحمر اخرجها و اسقيهم بالشراب البارد



البــسبوسة



المقادير:

نص علبة جوز هند+ 1.5 علبة سكر + 2 علبة قشطة + 3 علبة سميد بسبوسة + 1 علبة سمن + 1م ص بيكنج بودر

الطريقة:

حطى المقادير كلها على بعض و بالملعقة الخشب افضلى ادعكى فيها حتي تصبح ناعمة ،ادهنى صينية البسبوسة (بدون حافة عالية مثل صنية البيتزا) بالسمن بالفرشاة ثم ضعى المقدار فى الصينية و بلى ملعقة و امسحى و جة البسبوية عشان تساويها و تدخليها فى الفرن وممكن تضعى شوية لوز فى ماء ساخن لحد ما القشرة البنى بتاعتة تتقشر على طول . افتحى كل لوزة بالطول من النص و ر صصى الانصاص على وش البسبوسة او ممكن انصاف بندق ايضا و دخليها الفرن اول ما لونها يبقى ذهبى طلعيها و اسقيها بالعسل الساخن و غطيها على طول ..كل المقدار بنفس العلبة بتاعة القشطة مش بالكوب قشطة المراعى او بوك او نستلة
ملحوظة : بعد خروج البسبوسة مباشرة من الفرن تسقى بالعسل الساخن وتتغطى على طول .وسيبى الغطاء
عليها طول ما بتاكلوا منه السر فى طراوة البسبوسه هو ان الشربات ساخن على الصينيه وهىكمان ساحنه ولما تبرد قطعيها و لا ترفعي الغطاء من عليها الا لما تهدا خالص او تبرد لانها لما بتعرق و هى سخنة بتطرى اكتر


صينية البقلاوة







المقادير:

باكو جلاش + مكسرات مجروشة او مفرومة حسب ما بتحبيها ناعمة جدا او تشعري بها فى الاكل +سمن +شربات +ذرة قرفة ناعمه

الطريقة

خذي الجلاش من الباكو و حطية امامك على الرخامة ثم ضعى فوقه الصينية اللى حتعملى فيها . بالسكينة اقطعى داير ما يدور الصينية و اتركي الزوائد على جنب هنستخدمها ايضا
اقسمى المقدار لجزئين ادهنى الصينية بالفرشاة سمن ضعى 2 ورقه فى الصينية و ادهنى كويس بالسمن وهكذا لحد ماتخلصى الجزء الاول ضعى المكسرات فى طبق و حطى علية 2 ملعقة كبيرة عسل من اللى حنسقى به الصينية و اخلطيهم حتلا قيهم عمل زى العجينه و مسك فى نفسة شوية ثم ضعى الحشوة على الجلاش اللى فى الصينية و افردية كويس حنعمل نص الصينية التانية بنفس الطريقة الاولى بالفرشاة ندهن الوش كويس بالسمنة ثم بسكينة حامية نقطع الجلاش على هيئة مثلثات وللسهولة تعملى الاول خط بالطول ثم خط بالعرض حيبقى عندك شكل + ثم نعمل خطوط حتلاقى المثلثات بانت حطيها فى التلاجة من ربع لنص ساعة و بعدين حطيها فى الفرن لحد متحمر مش قوى تطلعيها و تسقى بالشراب البارد ..ملحوظة/ سبب وضعنا عسل على الحشوة علشان و انتى بتاكليها الحشو مايقعش منها . وممكن تحطى الحشو على طول بدون الخطوة 4 حسب الرغبة جربى هذه و جربى هذه و اللى يعجبك اعملية / بالنسبة للورق الزيادات ممكن توزعية عشوائى بين الطباقات تبقى الصينية مورقة اكتر و ممكن تلفية تانى و و تحفظيه فى الفريزر تستعمليه في اعداد ام على


مثلثات البقلاوة بحشوة جميلة






المقادير:

باكو جلاش ( انا بفضل الزهار ) الحشوة:2/11 كوب حليب + 1/2 كوب سميد ( دقيق بسبوسة )+ علبة واحدة قشطة .

الطريقة:

ضعى الحليب على النار لحد ما يغلى اول ما يغلى اضع علية السميد واقلب اقلب بسرعة لحد مايبقى زى المهلبية و اتركة يبرد اضع علية علبة القشطة و اقلب لحد ما يندمجوا معا .
و ممكن بدل القشطة احط كريمة لبانى ( قشدة الخفق ).
ثم ابدأ فى حشو البقلاوة افرد الجلاش امامى و اقطعه بالطول من النص يعنى كأنى بقسم الورقه نصين بالطول ثم اقطع بالعرض لحد مايبقى عندنا 6 مربعات ابدء بافرشاة بالسمن ادهن بين كل ورقتين لحد ما اتأكد انى دهنت بين الورق كلة اخد مربع متكون من 6 او سبع ورقات و احط على المربع معلقة كبيرة من الحشو ثم اثنى المربع من الطرف للطرف على هيئة مثلث وهكذا لحد مانخلص المربعات كلها اضعهم فى صينية مدهونة و ادهن و جه المثلثات دهن خفيف و ادخلها الفرن لحد ما يحمروا وتسقى بالشراب البارد

صينية البقلاوة بالمهلبية

باكو جلاش
سمنة سايحة
المهلبية:
كوب حليب + معلقة كبيرة نشا+ فانيليا
معلقة زبدة
شراب (شيرة ) 2كوب سكر + كوب ونص ماء
نص ليمونة

الطريقة

نعمل المهلبية
ناخد من الحليب نصف كوب ونذوب فية النشا كويس .
نضع باقى الحليب فى حلة على النار حتي يغلى ثم نضع النشا المذاب فى الحليب ونقلب لحد ما الخليط يغلظ قوامه (يتماسك) ثم اضع الفانيليا والزبده ونقلبهم جيدا ونتركها جانبا .
نحضر الصينية وندهنها بالسمن ثم نضع اول ورقتين من الجلاش ثم ندهن بالفرشاة بالسمن وهكذا حتى
الانتهاء من نصف كمية الجلاش ثم نضع طبقة من المهلبية بس تكون بعيدة عن الاطراف .
نعمل نص الصينية التانى بنفس الطريقة و لا تنسي وضع الزيادات اللى الباقية من ورق الجلاش بين الطبقات.
نقطع الجلاش اما مثلثات واما سمبوكسات ثم نرش سمن سائح على الوجة وندخلها الفرن لحد ما تستوى ويحمر الوجة ثم تخرج من الفرن وتسقى بالشراب البارد وهى ساخنة و بالهنا والشفا

ام على



المقادير

نص باكو جلاش + كيلو حليب + زبيب + مكسرات +سكر حسب التذوق+ قرفة ناعمة + قشطة + زيت

الطريقة

بالسكينة اقسم ورق الجلاش الى نصفين و النصفين الى ربعين اما تضعى الورق على صينية و تدخلية الفرن لحد ما يصفر و ينشف ( او ) اضع مقلاية واسعة على النار و احط فيها زيت و ابدء احمر الورق كل ورقتين ثلاثة مع بعض و اشيلهم فى مصفة علشان ينزلوا كل الزيت الزائد احضر صينية بايركس او طاجن فرن فخار و اضع طبقة من الورق ثم ارش رشة مكسرات .
ثم اضع راقة ورق و ارش راقة مكسرات و هكذا حتي تمتلئ الصينية ادفى الحليب على النار و احلية بالسكر ثم اصبة على الصينية لحد ما يغطى الورق خالص اضعة فى الفرن لحد ما يبدأ يشرب الحليب اضع على وجة الصينية القشطة يعنى اوزعها على الوش و اضعها فى الفرن لحد و شها ما يحمر
ملحوظة :

اذا كنتي تفضليها دسمة ممكن تضعي بين راقات ورق الجلاش مع المكسرات قشطة تانى و في يفضلها بها زيادة بالحليب

بس تقدم ساخنة


زنـــود الســت

المقادير

باكو جلاش +2 علبة قشطة (او مهلبية) +زيت للتحمير +عسل (2كوب سكر – واحد ونص كوب ماء – نص ليمونة)

الطريقة

نحضر ورقة من الجلاش و تثني بالطول(كل الورق يثني بنفس الطريقة) توضع ورقة من الجلاش بجهة الطول فوق ورقة تانية بجهة العرض على هيئة (+) توضع ملعقتان كبيرتان من القشطة على الجزء اللى هيا نقطة التقاء الطول بالعرض نضع الطرف اليمين اللى بالعرض على القشطة والطرف الشمال فوقة(و بهذه الطريقة نكون غطينا القشطة ) وتلف بالطول باقى ورقة الجلاش على هيئة اصبع تكرر بنفس الطريقة مع بقية الجلاش ثم تقلى في الزيت الساخن نشيلها من الزيت وتصفى ثم توضع في العسل ثم ترصص فى طبق التقديم وممكن ترشى على الوش شوية فستق مطحونين


كنافه بالبسبوسة

200 ج زيت ( او 300 ج سمنة لو عادية )
3 بيضات
كوب ذبادى
400ج سكر بنى (او ابيض )

الطريقة

نضع الزيت والسكر فى طبق ونخلطهم
ثم نضع البيض بيضة بيضة ونخلطهم
ثم نضع الزبادى ونكمل الضرب
ثم نضع السميد ونخلط بالمضرب السلك وممكن نضع شوية حليب لحد ماتتكون العجينة متوسطة السيولة
ندهن صينية سمن ثم نضع الكنافه زى ماهى بدون تقطيع لحد مانغطى القاع والاجناب ثم نرش عليها رشة سمنة خفيفة ثم نصب عليها خليط البسبوسة ونساويه وندخله الفرن لمدة ساعه على حرارة متوسطة
بعد ماتطلع نسقيها بالعسل ونقطعها

معلومة مهمة

1....السعرات الحرارية الموجودة فى السكر البنى هى هى السعرات الحرارية الموجودة فى السكر الابيض ولكن السكر البنى أفيد للجسم

2.....للبسبوسة الصحية

نستخدم الزيت والسكر البنى والزبادى نصف دسم او الحليب الخالى الدسم

منقول بتصريف


جزاها الله كل خير صاحبة طرق التفريز

يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 21-08-2008, 12:20 PM
  #23
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اطباق قمر الدين

2كوب عصير قمر الدين
2 معلقة كبيرة نشا
معلقة صغيرة فانيليا
زبيب – مكسرات مفرومة – جوز هند

الطريقة

ذوبي النشا فى قليل من الماء
ضعى القمر الدين على النار لحد ما يغلى ثم تضفي النشا المذاب مع التقليب السريع
ثو نخفض النار يعنى نجعلها هادئه مع التقليب لمدة 5 دقائق ثم ضعى الفانيليا وتطفى النار
بللي الاطباق التي سنضع فيها قمر الدين بالماء الاول اغرفيها فى الاطباق وسيبيها لحد ماتبرد ثم ضعى رشة جوز هند و زبيب ورشة مكسرات او اى نوع مكسرلت لوحدة يعنى التزيين حسب الرغبة
وبالهنا والشفا

الخشاف

تين- قراصيا + مشمش + بلح +زبيب + سكر للتحلية

الطريقة

نحضر طبق عميق ونضع به كمية متساوية من التين (ممكن ترك التين زى ما هى وممكن قطعها بالسكينة نصين او اربع) والمشمش (اذا كانت المشمشة كبيرة ممكن قطعها نصفين ) والقراصيا و كبشة زبيب و البلح (نكسر البلح لاجزاء او انصاف ونرش على الوجه كله سكر للتحليه ونضع علية ماء ليغطيه ونقلبهم ونتركه من بليل للصبح سوف نجده نفش و طرى وجاهز للاكل يغرف فى اطباق صغيرة ويقدم عند الفطار او بعد الاكل
وبالهنا والشفا

خشاف الجوافة








كيلو جوافة (مثلا)
سكر للتحلية
نص ليمونة
حليب
الطريقة
اغسلى الجوافة وقشريها وقطعيها زى الصورة واعصرى عليها نص ليمونة حتي لا تسود
بذور الجوافة و القشر ضعيهم فى الخلاط بتاع العصير وعليهم السكر وحليب
لحد ما يتضربوا يصفوا من البذور وتضعيهم على الجوافة المقطعة وتقلبيهم وتضعيها
فى الثلاجة تسقع وبالهناء والشفا
(ممكن الاستغناء عن الحليب ووضع ماء بدلا منه

البلح بالحليب



بلح ناشف + حليب + سكر حسب الرغبة

الطريقة

اكسرى البلح الى نصفين و النصف الى نصفين كمان وضعية فى طبق عميق وعلية حليب يغطيه من بليل لتانى يوم ستجدي البلح طرى وعمل لون بنى فاتح جميل فى الحليب وبالنسبة للسكر ممكن اضافته للحليب وفيه ناس بتفضل التحليه الطبيعية للبلح ويقدم عند الفطور في اكواب

وبالهنا والشفا


الخـــــروب

نص كيلو خروب
3 ليتر ماء
6 معالق كبيرة عصير ليمون (للسهولة بنحط معلقتين عصير ليمون لكل ليتر ماء)
3 و نص كيلو سكر

الطريقة

نغسل الخروب كويس و نجففه جيدا ثم ندقة
ننقعة حوالى 12 ساعة فى حوالى لترين ماء و بعدين نصفية
نضع الخروب فى حلة على النار مع شوية ماء و نتركه حتي يغلى لمدة ربع ساعة
و بعدين نصفية تانى من الماء ونحط الماء اللى عندنا من التصفية الاولى للماء اللى من التصفية التانية على بعض
انظري الي مقدار الماء ؟ لو كان ناقص عن ال3 ليتر يبقى تزودية وازا كان مظبوط 3 ليتر خلاص
نضع السكر على الماء ونقلبة جيدا وبعدين نحطة على النار لحد ما يغلى حوالى 5 دقائق
و تخلص من الريم كل ما يظهر بالمعلقة
نضع عصير الليمون ونسيبة يغلى تانى حوالى 5 دقائق
بعد ما يبرد ضعية فى زجاجات نظيفة


السوبيـــــــــــــا

كوب لبن نيدو بودرة ( بدون ماء من العلبة على طول )
كيلو سكر
2 ظرف فانيليا
1/2 كيلو لبن سائل
نقطة واحدة روح جوز الهند
20 كوب ماء

الطربقة :

احضري اناء كبير زى قدر اللى حنعمل فيها السوبيا
ضغى فيها السكر و بودرة النيدو و الفانيليا و افضلى اخلطيهم بمعلقة جيد جدا على الناشف
(و هذه اهم خطوة فى الموضوع كله لمدة 1/4 ساعة لا تقل ابدا )
ضعى الحليب السائل و نقطة رائحة جوز الهند و قلبى جيد جدا لمدة 5 دقائق
ضيفى الماء كله واخلطى كله مع بعض كويس بالتقليب برضه و بالهنا والشفا

ملحوظة :

روح جوز الهند عبارة عن زجاجة صغيرة بتتباع فى السوبر ماركت او محلات الجملة
ممكن وضع كمية مناسبة للاستخدام فى زجاجة فى الثلاجة و الباقى حطية فى اكياس نايلون فى الفريزر و اسحبى منهم سواء فى رمضان او الايام العادية و طعمها هو هو كانها لسة معمولة


لقمة القاضى



2 كوب دقيق +1 ملعقة صغيرة سكر +¼ كوب زيت + ملعقة كبيرة خميرة فورية + كوب زبادى +1 بطاطس صغيرة مسلوقة و مهروسة + زرة ملح+ زيت للقلى + شربات .قليل من الماء.

الطريقة:

_ جهزي المضرب الكهرباء
_ ضعى فى طبق عميق بلا ستيك الدقيق، الملح، السكر و الخميرة. و اخلطيهم مع بعض بالملعقة
_ ضعي عليهم الزيت ,و الزبادى و البطاطس،و شوية شوية ماء وشغلى الى ان تحصلى على عجينة طرية.
_غطى العجينة واتركيها فى مكان دافئ لمدة ساعة تقريبا ليتضاعف حجمها.
. سخنى زيت فى مقلاية عميقة.
_بملعقة صغيرة بليها بزيت ثم خدى من العجينة بالملعقة يادوب كرة صغيرة ثم ضعيها فى الزيت الساخن
قلبى بالكبشة لحد ما تصفر
حطيها فى مصفاة تصفى منها الذيت ثم حطيها فى العسل البارد
و بالهنا و الشفا .

ملحوظة : اذا كنتى لن تستعملي خميرة فورية و و هتستخدمي خميرة بيرة عادية ضعى الخميرة و السكر و ربع كوب ماء دافىء فى كوب و قلبيهم بالملعقة و اتركيهم شوية يخمروا و بعدين اتبعى نفس الطريقة اللى قلنا عليها


الكنافة بالجلاش


1/2 كيلو كنافة
1/2 كيلو جلاش
سمنة
كريم باتسير
شراب

الطريقة

ادهنى صينية بالسمنة .تفكك الكنافة او نقصها بالمقص او نضربها فى الكبة ونفركها جيدا بالسمنة الساخنة لحد ما تتشرب .نبطن الصينية كويس قوى بالجلاش بحيث نغطى القاع والجوانب بس تخلى الجوانب زيادة يعنى طالعة لبرة .نضع نص الكنافة على الجلاش ونضغط عليها بايدنا ثم نضع الكريم باتسير ثم نضع نص الكنافة الثانى مع الضغط عليها .نغطى الصينية بالجلاش اللى زايد من الاجناب ثم نضع باقى كمية الجلاش .يرش الوش كله بالسمنة السايحة وندخلها فرن متوسط الحرارة لحد ما يحمر وشها وتستوى .بعد ما تطلع من الفرن تسقى وهى ساخنة بالعسل البارد و نتركها لحد ماتبرد تماما وبعدين نقلبها ونقطعها وبالهنا والشفا

ملحوظة بالنسبة لصنية الكنافة بالجلاش:

1-ممكن تتعمل بأى حشوة بدل الكريم باتسير :يعنى ممكن بالمكسرات وممكن بالقشطة وممكن بالكريمة
2- ممكن تتعمل صوابع بدل صينية بنفس الطريقة بس تفردى ورقتين الجلاش على بعض ةتتنيهم بالطول وضعى خصلة من الكنافة والحشو وتبرميهم وتضعيهم بجانب بعض فى الصينية

اصابع البقلاوة





نص كيلو جلاش (باكو)
سمن سائح
مكسرات مفرومة
شربات(عسل – قطر – شيرة)
(2 كوب سكر + كوب و نصف ماء + نصف ليمونة +فانيليا
او قرفة

الطريقة

اذا كنتى عايزة الصابع رفيع ضعى امامك ورقتين جلاش وادهنى بالفرشاة سمن ثم اثنيهم بالعرض وضعى على الطرف مكسرات مفرومة ثم ضعى العصاة ولفى الورقة عليها الى ان تنتهى ثم كشكشى الورقة بأنك تسحبى او تزقى الورقة على العصاة للناحية التانية ثم اسحبى العصاة اما ان تتركيها صابع وترصصيهم فى الصينية واما ان تلفى الصابع على هيئة دائرة .ادهنى الجلاش وهو فى الصينية بالسمن ثم دخلية فرن متوسط الحرارة الى ان يصفر لونه وطلعية وهو ساخن واسقية بالشراب البارد



منقول بتصريف


جزاها الله كل خير صاحبة طرق التفريز

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 21-08-2008, 12:47 PM
  #24
(نهر الامل)
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية (نهر الامل)
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 3,570
(نهر الامل) غير متصل  
يعطيك العافية اختي مستكة
موضوع رائع جدا و معلومات مفيدة
جزاكي الله خير لكي و لصاحبه طرق التفريز
و الاروع انه سيكون مرجع لكل اخت
تحياتي لكي
__________________
ارجو الدعاء لامي بان يفرج همها و يسهل امرها و ينصرها و يقويها يارب
قديم 21-08-2008, 01:29 PM
  #25
سحب77
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية سحب77
تاريخ التسجيل: Jul 2005
المشاركات: 4,366
سحب77 غير متصل  
tongue3

جزاكِ الله خيراً حبيبتي مستكة على الجهد المبذول
ويعطيكِ العافية يا رب
لكِ تحيااااااتي
__________________
أنتهت الإجازة الصيفية وبدأ الدوام







قديم 21-08-2008, 01:44 PM
  #26
سحب77
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية سحب77
تاريخ التسجيل: Jul 2005
المشاركات: 4,366
سحب77 غير متصل  
tongue3

هذه طريقتي لحفظ وتفريز الشيش طاووق


المقادير


صدور دجاج مقطعة مكعبات شبه كبيرة (Fresh) لم يسبق لها التجميد




التتبيلة

3 ملاعق طعام روب

فص ثوم مفروم ناعماً

ملعقة شاي بهار مطحون

نصف ملعقة شاي فلفل أسود

نصف ملعقة شاي فلفل أحمر

نصف ملعقة شاي كمون بودر

ملعقة شاي ثوم بودر

نصف ملعقة شاي زنجبيل بودر

ملعقة طعام معجون طماطم

نصف ملعقة طعام صويا صوص

ملعقة شاي خلطة السلطة كنور (الخل + الثوم)

ملح حسب الذوق



الطريقة


تضاف جميع مقادير الخلطة لقطع الدجاج وتخلط جيداً








توضع في الثلاجة لحوالي ساعة

تشك في عيدان بالتناوب مع الفلفل الرومي وقطع البصل والطماطم








توضع في صينية زجاج أو بلاستيك

تغطى بالنايلون

تحفظ في الفريزر لحوالي مدة إسبوعين
__________________
أنتهت الإجازة الصيفية وبدأ الدوام







قديم 21-08-2008, 02:01 PM
  #27
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sunshine545 مشاهدة المشاركة
معلومات مهمة ومفيدة

شكرا لك

كل رمضان والجميع بخير


يثبت للاستفادة
جزاكي الله كل خير

مراقبتنا الغالية


و كل عام و انتي بخير


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 21-08-2008, 02:26 PM
  #28
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بارك الله فيكي غاليتي اندين


اضافة مميزة لملفنا الرائع


اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 مشاهدة المشاركة
ما شاء الله
يعطيكم العافية يا رب على المجهود الرائع
وبإنتظار المزيد
بلغنا الله وإياكم الشهر الفضيل
وأعاننا على صيامه وقيامه
لكم مني 1000 تحية

مشكورة حبيبتي الغالي


و اضافتك ايضا مميزة


بارك الله فيكي




اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مدام الاء مشاهدة المشاركة
كل عام وانتم بخير
مشكورين والله يعطيكم العافيه ولا يحرمنا منكم
تحياتي لكم
ان شاء الله تستفيدو غاليتي



اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ****-m مشاهدة المشاركة
اخواتى عندى استفسار بخصوص مده حفظ اللحوم فى الفريزر
اذا زادت المده عن المده المحدده التى ذكرتها اختى مستكه فى الموضوع
فماهو اضرار ذلك
حيث اننى احتفظ باللحوم مده اطول من التى ذكرت
برجاء الافاده جزاكم الله خيرا
بصي حبيبتي انا لا اعرف الاضرار الصحية لطول مدة حفظ اللحوم

و لكن الافضل عن الاحتفاظ باللحم لمدة طويلة في الفريز ليس فقط ل عامل الامان

انما طعمها ايضا بيغير

فحاولي تجنب طول مدة التخزين

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dodi_dabdoobi مشاهدة المشاركة
الله أكبر ماشاء الله لا قوة الا بالله
جزاكم الله خيرا على هذا المجهود و جعله في موازين حسناتكم
مشكورة غاليتي و في انتظار اضافاتك للملف

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الفلوجة مشاهدة المشاركة
جزاكم الله الف خير مجهود رائع بس حبيت اسأل عن افضل طريقة لحفظ ورق العنب وكم المدة الي ممكن نحفظها بيها قبل لا تخرب
بصي حبيبتي


ورق العنب ممكن يحفظ و هو اخضر عند الشراء و لا يطول مدة تخزينه

انا جربت تخزينة مدة 3 شهور او اكثر

تفتت منه اوراق كثيرة للاسف

و ايضا انا احفظ ورق العنب بعد وضع الحشوة و لفه و لكن اكثر مدة اسبوعان



اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة soha44 مشاهدة المشاركة
يعطيك العافية اختي مستكة
موضوع رائع جدا و معلومات مفيدة
جزاكي الله خير لكي و لصاحبه طرق التفريز
و الاروع انه سيكون مرجع لكل اخت
تحياتي لكي
بارك الله فيكي حبيبتي و في انتظار اضافتك للموضوع

اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 مشاهدة المشاركة
جزاكِ الله خيراً حبيبتي مستكة على الجهد المبذول
ويعطيكِ العافية يا رب
لكِ تحيااااااتي
بارك الله فيكي غاليتي

و اضافتك اضافة مميزة

و في انتظار باقي طرقك للحفظ



تحياتي للجميع


و كل عام و انتم بخير
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 21-08-2008, 02:40 PM
  #29
مدمنة المنتدى
عضو مميز
 الصورة الرمزية مدمنة المنتدى
تاريخ التسجيل: Jun 2008
المشاركات: 1,146
مدمنة المنتدى غير متصل  
جزاك الله خير الجزاء أختي مستكة_مستكة و كل مشرفات عالم الطبخ على هذا الموضوع المتميز و المجهود الطيب
__________________
إضغط على الصورة لمشاهدتها بالحجم العادي
قديم 21-08-2008, 02:59 PM
  #30
سحب77
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية سحب77
تاريخ التسجيل: Jul 2005
المشاركات: 4,366
سحب77 غير متصل  
tongue3

تفريز وحفظ كباب اللحم على طريقتي

المقادير

ربع كيلو لحم بقري مفروم (Fresh)

ربع صرة كزبرة طازجة مفرومة ناعماً

3 فصوص ثوم مفرومة ناعماً

1 بصلة صغيرة مفرومة ناعماً

2 شريحة خبز سليس مزالة الأطراف

ملعقة طعام كمون بودر

نصف ملعقة طعام فلفل أسود بودر

نصف ملعقة طعام ملح

ملعقة شاي فلفل أحمر بودر


الطريقة:

يخلط اللحم مع الكزبرة والبصل والثوم ويتبل بالملح والبهارات

توضع شرائح السليس في الماء ثم تعصر وتضاف إلى خليط اللحم ويخلط





يشكل الكباب في أعواد ويضغط عليها جيداً








توضع في طبق زجاجي أو بلاستيكي وتغطى بالنايلون

وتحفظ في الفريزر لحوالي 10 أيام
__________________
أنتهت الإجازة الصيفية وبدأ الدوام







موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 09:48 AM.


images