وسع وسع للبصارة - الصفحة 3 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 29-04-2007, 09:23 PM
  #21
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
اختى الحبيبه عشق عبادى
الشكر كله موصول لك استاذتنا
جزاك الله كل الخير
__________________
قديم 29-04-2007, 09:28 PM
  #22
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
الاخ الفاضل yasir essa
اشكر لك مرورك الكريم
و ان شاء الله اكتب لك طريقة الفول النابت و هى سهله جدا لكن قيمتها الغذائيه عاليه جدا
و كذلك شوربة العدس رغم انها اكله تنفع بالشتاء اكثر من فصل الصيف
دمت بكل خير
__________________
قديم 29-04-2007, 09:31 PM
  #23
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
حبيبتى امووووووووووووووورة
شكرا لمرورك الطيب
و تسملى من كل سوء يا رب
__________________
قديم 07-05-2007, 03:18 AM
  #24
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
ساعات كتير الواحد بيحس بالزهق من كل انواع الاكل
و يبقى نفسه فى حاجه (حرشه )( مشطشطه )
قولوا اللى تحبوه ... المهم هو ده الله حصل معايا امس .. دخلت المطبخ
دعبست شويه لقيت فول مدشوش قلت بس هو ده

اقولكم الاول على المقادير

نقول نصف كيلو فول مدشوش ( للى ما يعرفهوش ) فول ناشف بدون القشره و بيكون كل حبة فول مقسومه نصفين

بقدونس مغسول و مفرى

بصل مقطع صغيرا

ثوم مدقوق

زيت
ملح
شطة
كمون
عصير ليمون

الطريقه

نغسل الفول جيدا و نسلقه فى كميه من الماء تكفى لغمره جيدا لانه بيأخذ سوا شويه و ممكن نزود الميه لو احتجنا اثناء السلق و نراعى التسويه على نار متوسطه حتى لا يلتصق و نقلب فيه كل فترة

فى هذه الاثناء نحمر البصل المقطع صغيرا فى الزيت ثم ننشله من الزيت و نحتفظ بالزيت


بعد تمام سوا الفول و يراعى بقاء بعض مويته فيه
نضربه فى الخلاط بعد ان يبرد او نصفيه من مصفاه و يراعى ان يكون قوامه معتدل ليس بالجامد و لا بالخفيف
فأذا احتجتى تضيفى شوية ميه اثناء الضرب لضبط القوام لا بأس
ثم نضع هذا الخليط فى قدر و نرفعه على نار متوسطه و نضيف له الثوم المفرى و البقدونس ( و ممكن تضربى البقدونس مع الفول فى الخلاط )
و نضيف الملح و الشطة و الكمون و بعض من البصل المحمر و نحتفظ بالبعض الاخر للتجميل و نضيف الزيت الذى تم تحمير البصل فيه سابقا و نستمر بتقلب المزيج حتى يبدأ بالغليان و نتركه يغلى مدة 3 دقائق على النار مع استمرار التقليب
ثم نرفعه من على النار و بالمغرفه نصب فى اصباق مسطحة ثم نزين الوجه بالبصل المحمر و نتركه حتى يهدأ
و عند الاكل نرش بعض من قطرات عصير الليمون فوق الوجه
و ما تنسيش المخلل ليمون او خيار و البصل يا سلام على البصل مع البصاره

مش قلت لكم اكلة حرشه

و بألف هنا و شفا
و اوصيكم بمشروب غازى بعد الاكل ليساعد على الهضم
__________________
قديم 07-05-2007, 08:18 PM
  #25
القلب المجروح
عضو متألق
 الصورة الرمزية القلب المجروح
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 1,383
القلب المجروح غير متصل  
hi صور البصارة

اخيرا عشنا وشفنا صور البصاره
ليه كل المدة دى
طبعا عمال ما اقنعتى زوج حضرتك ان البصاره للتصوير بس
فين بقى يا ستى الفول النابت والعدس
اكيد فيها شهر عمال يقتنع انه يصوره من غير ما ياكله
سلمتى ام من شبرا
وسلم اهل شبرا كلهم
__________________

قديم 25-05-2007, 12:37 AM
  #26
بلبل حيران
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 12
بلبل حيران غير متصل  
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اعتذر لكى اختى ام من شبرا اناغير قصدى انك كبيره فى السن انا برده يعتبر نفس

الجيل انما من النادر نلاقى حد بيفكر فى الاكلات دى

شبرا والشرقيه
قديم 25-05-2007, 01:15 AM
  #27
المتعبه
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 579
المتعبه غير متصل  
يعطيك العافيه على الكله المصريه الحلوه
__________________




قديم 25-05-2007, 10:29 PM
  #28
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
اختى بلبل حيران
لا اعتذار و لا حاجه حبيبتى
و اسعدنى جدا مرورك على الموضوع مرة اخرى
بس زعلت النهارده لما لقيت ان الصور مرفوعه .. ان شاء الله نحاول ننزلها تانى
جزاك الله كل الخير
__________________
قديم 25-05-2007, 10:31 PM
  #29
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
اختى المتعبه
اشكر لك مرورك الكريم
و اسأل الله ان يريح قلبك و يسعدك دنيا و اخرى
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 04:04 AM.


images