منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   وسع وسع للبصارة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=125498)

ام من شبرا 26-04-2007 03:55 AM

وسع وسع للبصارة
 
ساعات كتير الواحد بيحس بالزهق من كل انواع الاكل :18:
و يبقى نفسه فى حاجه (حرشه )( مشطشطه )
قولوا اللى تحبوه ... المهم هو ده الله حصل معايا امس .. دخلت المطبخ
دعبست شويه لقيت فول مدشوش قلت بس هو ده :23: :23:

اقولكم الاول على المقادير

نقول نصف كيلو فول مدشوش ( للى ما يعرفهوش ) فول ناشف بدون القشره و بيكون كل حبة فول مقسومه نصفين
بقدونس مغسول و مفرى
بصل مقطع صغيرا
ثوم مدقوق
زيت
ملح
شطة
كمون
عصير ليمون

الطريقه

نغسل الفول جيدا و نسلقه فى كميه من الماء تكفى لغمره جيدا لانه بيأخذ سوا شويه و ممكن نزود الميه لو احتجنا اثناء السلق و نراعى التسويه على نار متوسطه حتى لا يلتصق و نقلب فيه كل فترة

فى هذه الاثناء نحمر البصل المقطع صغيرا فى الزيت ثم ننشله من الزيت و نحتفظ بالزيت

بعد تمام سوا الفول و يراعى بقاء بعض مويته فيه
نضربه فى الخلاط بعد ان يبرد او نصفيه من مصفاه و يراعى ان يكون قوامه معتدل ليس بالجامد و لا بالخفيف
فأذا احتجتى تضيفى شوية ميه اثناء الضرب لضبط القوام لا بأس
ثم نضع هذا الخليط فى قدر و نرفعه على نار متوسطه و نضيف له الثوم المفرى و البقدونس ( و ممكن تضربى البقدونس مع الفول فى الخلاط )
و نضيف الملح و الشطة و الكمون و بعض من البصل المحمر و نحتفظ بالبعض الاخر للتجميل و نضيف الزيت الذى تم تحمير البصل فيه سابقا و نستمر بتقلب المزيج حتى يبدأ بالغليان و نتركه يغلى مدة 3 دقائق على النار مع استمرار التقليب
ثم نرفعه من على النار و بالمغرفه نصب فى اصباق مسطحة ثم نزين الوجه بالبصل المحمر و نتركه حتى يهدأ
و عند الاكل نرش بعض من قطرات عصير الليمون فوق الوجه
و ما تنسيش المخلل ليمون او خيار و البصل يا سلام على البصل مع البصاره
مش قلت لكم اكلة حرشه
و بألف هنا و شفا

و اوصيكم بمشروب غازى بعد الاكل ليساعد على الهضم :d

بلبل حيران 26-04-2007 05:54 AM

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بسم الله الرحمن الرحيم

ماشاء الله تبار الله ده الاكل ولا بلاش حقيقى

جيل الايام دى خلانا زهقنا من النواشف

من شبرا برده :17: :23: :22:

babylady 26-04-2007 07:54 AM

جزاك الله خيرا فتحتى نفسى و خلتينى كانى اشم رائحتها الان لو قلت لك لم اكل البصارة من كام سنه مش هتصدقينى بس بصراحه روعه

اسبريسو 26-04-2007 11:10 AM

تسلم الايادي

مستكة_مستكة 26-04-2007 02:42 PM

مشكورة عزيزتي علي الاكل المصرية 100%


تحياتي

Sun_of_me 26-04-2007 04:13 PM

أكلة عريقة من أم عريقة :22:

بصراحة أنا مش جيه أشجع البصارة (مش بحبها) :( ،، لكن جيه أشجع أهل منطقتنا :17: :17:

ربنا يبارك فيك و جزاك الله خيراً

al ameer 26-04-2007 04:17 PM

أختي ليش ما تحطين صورتها... لأني ما عرف شكلها .. ولا مرة ذقتها...؟؟؟

مشكووووووووورة

ام من شبرا 26-04-2007 04:40 PM

و
عليكم سلام الله و رحمته و بركاته
اختى بلبل حيران
فعلا هو ده الاكل و الا بلاش
و سبحان الذى وضع فى هذه الاكلات الشعبيه البسيطة
كافة المواد المهمة لتغذية الجسم مثلها مثل الكثير من الاكلات المكلفه الاخرى
فالحمد لله على نعمه

و على فكره انا برده لسه احسب على جيل الايام دى :d
شكرا لى مرورك حبيبتى

ام من شبرا 26-04-2007 04:47 PM

ا
ختى baby lady
و جزاك الله مثله حبيبتى
ما تقلقيش اكيد هاصدقك :) لانه انا نفسى كتير اوى بانسى الاكله دى بالسنين مش عارفه ليه
بس ياله شدى حيلك و قومى جهزيها دلوقتى و اعمليها مفاجاه :23:
و اشكر لك مرورك الطيب حبيبتى

ام من شبرا 26-04-2007 04:49 PM

ام خالد
تسلمى حبيبتى من كل سوء
و يكرم مرورك الطيب


الساعة الآن 03:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©