وجبات الفطور:::::::::::الشعبية - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 07-06-2006, 04:35 AM
  #1
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
hi وجبات الفطور:::::::::::الشعبية

أردت ان اضع لكم بعض وجبات الفطور الشعبية اللى عن نفسى بأعملها بس بصراحة يوم الجمعة فقط أو لما يكون عندى ضيوف ودا لعيون bret233وكل البنات طبعا
أولا المسقعةبالباذنجان

_احضرى حبة باذنجان سوداء متوسطة الحجم وقشريها واقسميها بالسكين نصفين طوليا ثم قطعيها حلقات ورشى عليها قليل من الملح

_اقلى الباذنجان الحلقات فى زيت للقلى قليلا ثم صفيها واتركيها جانبا

_احضرى حوالى 3 فصوص ثوم وافرميهم جيدا وشوحيهم فى معلقة زيت

_اضيفى 2حبة طماطم مقشرة ومقطعة قطع صغيرةمع اضافة الملح والكمون وقليل من الفلفل الاسودوحوالى ربع كوب من الماء المغلى

_اضيفى حلقات الباذنجان الى الخليط على النار ولا تقلبية حتى لا يتهرى لكن بس حركية حتى يندمجا معا

_اخفضى النار عليها وغطيها لمدة 3 دقائق ثم قدميها ويمكنك وضعها فى قارب بالفرن مع معلقة صلصة على الوجة تحت الشواية لتاخذ لونا فقط وتقدم بالقارب مباشرة



ثانيا:الفلفل الرومى المقلى

_اختارى عدد حبات الفلفل الرومى الاخضر أو الطولى حسب الرغبة والعدد مثلا 8حبات

_اقلى حبات الفلفل الرومى بالزيت الغزير ثم ضعية فى طبق التقديم وضعى علية الخلطة الاتية
3أو 4فصوص ثوم مفروم مع 3معالق خل ابيض+كمون +ملح حسب الرغبة وتخلط جميعا وتصب فوق الفلفل ثم يقدم وهذا الطبق يقدم بجانب طبق اخر


ثالثا:الفول بعدة انواع

أولا ممكن تجيبى الفول مثلا حدائق كالفورنيا ممتاز بالخلطة المصرية بيكون جاهز بس بتسخنية وتقدمية لكن عن تجربة انصحك بأنك تقطعى علية حبة طماطم مقطع صغير مع قليل من الماء وعلى النار قليلا ثم قدمية وعلية معلقة كبيرة زيت زيتون

2_فى من نفس النوع فول مدمس بدون خلطة ودا تغسلية اولا من الماية اللى فية وبعدين فى طرق مثلا لو تعملية بالتقلية
_هاتى فصين ثوم مفروم وشوحية فى معلقة زبدة ثم أضيفى طماطم مقشرة ومقطعة صغير جدا مع الملح والكمون ثم

-اضيفى علبة الفول بدون خلطة عليها مع قليل من الماء حتى يسخن وضعية فى الطبق ثم اعصرى علية نص ليمونة صغيرة وقلبية وقدمية

3_فول بالباشميل

_هاتى بصلة مفرومة تكون صغيرة و2فص ثوم وضعيهم فى الزيت عند الاصفرار اضيفى لهم الفول المدمس ايضا بدون خلطة واملح والكمون
_صبى المكونات فى قارب الفرن ثم اضيفى عليها من فوق مية من البشاميل اللى انتى تكونى عملاه من قبل بس ضيفى بيضة واحدة مع الباشميل وصبية على الفول ودخلية الفرن
قديم 07-06-2006, 04:45 AM
  #2
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
رابعا:سلطة الباذنجان

_هاتى حبة باذنجان كبيرة سوداء وقطعيها نصفين طوليا وضعيها فى قدر واغمريها بالماء ومعلقة كبيرة من الملح وضعيا على النار لتستوى


_انزليها من عالنار وصفيها من الماء وافرغى محتواها من الوسط فى طبق وارمى القشرة السوداء


_اهرسى الباذنجان بالشوكة جيدا مع اضافة الاتى


_2فص ثوم مفروم ناعم وقليل من الملح والكمون ويقلب جيدا مع الباذنجان ثم يعسر نص ليمونة او ليمونة حسب الذوق تكون صغيرة علية ويقلب ويرش علية معلقة من الزيت ويزين بحبات من الرمان فى المنتصف وشرائح الليمون على الحواف للطبق



سلطة البطاطس
_هاتى حوالى 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم
_اغسليها ثم اقسميها نصفين وضعيها فى اناء بة ماء وملح على النار حتى تستوى
_ارفعيها من عالنار وقشريها واهرسيها جيدا
_هاتى 2 فص ثوم وصفريهم فى معلقة صغيرة من الزيت ثم أضيفى عليهم البطاطس المهروسة وارفعىها من عانار واضيفى الملح المناسب والكمون
_ضعيها فى الطبق وعليها زيت وزينيها بالبقدونس المفروم من المنتصف
قديم 07-06-2006, 04:57 AM
  #3
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
سادسا:العدس الثقيلهذا الطبق ياكل بالخبز

_هاتى كمية مناسبة من العدس وليكن كوب مثلا او اكثر حسب الرغبة واغسليه جيدا

_ضعية فى اناء ومعه حبة بصلة كبيرة +حبة جزر+حبة بطاطس+2حبة طماطم صغيرة(كلهم مقطعين اربع انصاف)

_اغمريهم بالماء وضعيهم عالنار حتى يستوى جميعا ويشرب الماء

_ارفعيهم من عالنار وضعيهم فى الخلاط واضربيهم جيدا حتى يتجانسوا تماماويصيروا كالكريمة

_رديهم على النار الخفيف مرة اخرة مع الملح حسب الرغبة والكمون والشطة الحمراء البابريكا تكونى محضرة فصين ثوم وقلياهم بالزيت وصبيهم على الخليط وقلبيهم قليلا على نار خفيفة حتى يثقل قليلا

_ارفعيهم وصبيهم فى الاطباق واتركيهم ليبردوا وزينيهم بشرائح البصل المحمرة

بجد لذذذذذذذذيذة كتيروعلى ضمانتى




_
قديم 07-06-2006, 05:05 AM
  #4
صدى المحراب
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية صدى المحراب
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 202
صدى المحراب غير متصل  
تسلميييييييييييييييييييييييييييييييين أختي أم روان والله يعطيج العافية على الأكلات الحلوة.............
__________________



قديم 07-06-2006, 05:15 AM
  #5
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
سابعا:الفلافل(الطعمية)

حاقولكم الاول المقادير

2كوب من الفول المجفف المقشر

3 فصوص ثوم

كوب بصل أخضر مفروم

ربطة بقدونس او حوالى نص كوب

2معلقة كزبرة مفرومة

ربع معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

بذور سمسم

ملح وفلفل وكمون وفلفل حار لو حبيتم


الطريقة

قومى بوضع كل المكونات ماعدا السمسم والبيكربونات فى المفرمة او الكبة واخلطيهم جيدا حتى يصيروا كالعجينة ويمكنك لسهولة الخلط انك تضيفى حوالى معلقة من الماء او 2 لو احتاجتى

_بعد خلطهم جيدا وصاروا كالعجينة اتركيها ترتاح لمدة نص ساعة ثماخلطى عليها البيكربونات اذا كنت ستستخدمى الكمية كلها اما لواستخدمتى جزء واردتى ان تحتفظى بالباقى فى الفريزر فلا تضيفى البيكربونات الا على قدر الجزء المستخدم يعنى رشة بسيطة وتخلطيهم جيدا بيدك واتركيها لمدة ربع ساعة اخرى

_قومى بمسح يدك بقطنة بها زيت اوماء وتاخذى من العجينة وتشكليها دوائر

_قومى بوضع الدوائر فى السمسم ثم اقليها فى زيت غزيلر حتى تاخذ اللون المطلوب

_اخرجيها على ورق يمتص باقى الزيت ثم قدميها بجانب سلطة الحينة
ملحوظةاذا وجدت ان العجينة لاتستطيعى تشكيلها باليد فبلمعلقة خذى منها وضعيها فى الزيت مباشرة

يارب تكون الاكلات عاجباكم ولسة حاجيب لكم وصفات اخرى من الاكلات اللى باعملها دائما

حاقولكم على البصارة ،ومسقعة القرنيط واشياء اخرى كثيرة


_ثم
قديم 07-06-2006, 05:16 AM
  #6
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
تسلمى صدى المحارب الله يعطيكى العافية
قديم 07-06-2006, 05:28 AM
  #7
bret233
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 159
bret233 غير متصل  
الف شكر يا اخت روان
الله يعطيك العافيه
ومشكوره على هذا المجهود
موفقه
__________________
سبحانك اللهم وبحمدك
عدد خلقك وزنة عرشك ومداد كلماتك ورضا نفسك
قديم 07-06-2006, 12:45 PM
  #8
Habibat Alush
عضو مثالي
تاريخ التسجيل: May 2006
المشاركات: 446
Habibat Alush غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

الله يعطيكي العافيه
__________________
قديم 07-06-2006, 02:55 PM
  #9
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
الف شكر يا روان

الله يعطيك العافيه على الأكلات الحلوة
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 07-06-2006, 04:55 PM
  #10
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
الله يخليكم حبيباتى ويعطيكم العافية

مشكورييييييين
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 11:38 AM.


images