![]() |
وجبات الفطور:::::::::::الشعبية
:22: أردت ان اضع لكم بعض وجبات الفطور الشعبية اللى عن نفسى بأعملها بس بصراحة يوم الجمعة فقط أو لما يكون عندى ضيوف ودا لعيون bret233وكل البنات طبعا
أولا المسقعةبالباذنجان _احضرى حبة باذنجان سوداء متوسطة الحجم وقشريها واقسميها بالسكين نصفين طوليا ثم قطعيها حلقات ورشى عليها قليل من الملح _اقلى الباذنجان الحلقات فى زيت للقلى قليلا ثم صفيها واتركيها جانبا _احضرى حوالى 3 فصوص ثوم وافرميهم جيدا وشوحيهم فى معلقة زيت _اضيفى 2حبة طماطم مقشرة ومقطعة قطع صغيرةمع اضافة الملح والكمون وقليل من الفلفل الاسودوحوالى ربع كوب من الماء المغلى _اضيفى حلقات الباذنجان الى الخليط على النار ولا تقلبية حتى لا يتهرى لكن بس حركية حتى يندمجا معا _اخفضى النار عليها وغطيها لمدة 3 دقائق ثم قدميها ويمكنك وضعها فى قارب بالفرن مع معلقة صلصة على الوجة تحت الشواية لتاخذ لونا فقط وتقدم بالقارب مباشرة ثانيا:الفلفل الرومى المقلى _اختارى عدد حبات الفلفل الرومى الاخضر أو الطولى حسب الرغبة والعدد مثلا 8حبات _اقلى حبات الفلفل الرومى بالزيت الغزير ثم ضعية فى طبق التقديم وضعى علية الخلطة الاتية 3أو 4فصوص ثوم مفروم مع 3معالق خل ابيض+كمون +ملح حسب الرغبة وتخلط جميعا وتصب فوق الفلفل ثم يقدم وهذا الطبق يقدم بجانب طبق اخر ثالثا:الفول بعدة انواع أولا ممكن تجيبى الفول مثلا حدائق كالفورنيا ممتاز بالخلطة المصرية بيكون جاهز بس بتسخنية وتقدمية لكن عن تجربة انصحك بأنك تقطعى علية حبة طماطم مقطع صغير مع قليل من الماء وعلى النار قليلا ثم قدمية وعلية معلقة كبيرة زيت زيتون 2_فى من نفس النوع فول مدمس بدون خلطة ودا تغسلية اولا من الماية اللى فية وبعدين فى طرق مثلا لو تعملية بالتقلية _هاتى فصين ثوم مفروم وشوحية فى معلقة زبدة ثم أضيفى طماطم مقشرة ومقطعة صغير جدا مع الملح والكمون ثم -اضيفى علبة الفول بدون خلطة عليها مع قليل من الماء حتى يسخن وضعية فى الطبق ثم اعصرى علية نص ليمونة صغيرة وقلبية وقدمية 3_فول بالباشميل _هاتى بصلة مفرومة تكون صغيرة و2فص ثوم وضعيهم فى الزيت عند الاصفرار اضيفى لهم الفول المدمس ايضا بدون خلطة واملح والكمون _صبى المكونات فى قارب الفرن ثم اضيفى عليها من فوق مية من البشاميل اللى انتى تكونى عملاه من قبل بس ضيفى بيضة واحدة مع الباشميل وصبية على الفول ودخلية الفرن |
رابعا:سلطة الباذنجان
_هاتى حبة باذنجان كبيرة سوداء وقطعيها نصفين طوليا وضعيها فى قدر واغمريها بالماء ومعلقة كبيرة من الملح وضعيا على النار لتستوى _انزليها من عالنار وصفيها من الماء وافرغى محتواها من الوسط فى طبق وارمى القشرة السوداء _اهرسى الباذنجان بالشوكة جيدا مع اضافة الاتى _2فص ثوم مفروم ناعم وقليل من الملح والكمون ويقلب جيدا مع الباذنجان ثم يعسر نص ليمونة او ليمونة حسب الذوق تكون صغيرة علية ويقلب ويرش علية معلقة من الزيت ويزين بحبات من الرمان فى المنتصف وشرائح الليمون على الحواف للطبق سلطة البطاطس _هاتى حوالى 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم _اغسليها ثم اقسميها نصفين وضعيها فى اناء بة ماء وملح على النار حتى تستوى _ارفعيها من عالنار وقشريها واهرسيها جيدا _هاتى 2 فص ثوم وصفريهم فى معلقة صغيرة من الزيت ثم أضيفى عليهم البطاطس المهروسة وارفعىها من عانار واضيفى الملح المناسب والكمون _ضعيها فى الطبق وعليها زيت وزينيها بالبقدونس المفروم من المنتصف |
سادسا:العدس الثقيلهذا الطبق ياكل بالخبز
_هاتى كمية مناسبة من العدس وليكن كوب مثلا او اكثر حسب الرغبة واغسليه جيدا _ضعية فى اناء ومعه حبة بصلة كبيرة +حبة جزر+حبة بطاطس+2حبة طماطم صغيرة(كلهم مقطعين اربع انصاف) _اغمريهم بالماء وضعيهم عالنار حتى يستوى جميعا ويشرب الماء _ارفعيهم من عالنار وضعيهم فى الخلاط واضربيهم جيدا حتى يتجانسوا تماماويصيروا كالكريمة _رديهم على النار الخفيف مرة اخرة مع الملح حسب الرغبة والكمون والشطة الحمراء البابريكا تكونى محضرة فصين ثوم وقلياهم بالزيت وصبيهم على الخليط وقلبيهم قليلا على نار خفيفة حتى يثقل قليلا _ارفعيهم وصبيهم فى الاطباق واتركيهم ليبردوا وزينيهم بشرائح البصل المحمرة بجد لذذذذذذذذيذة كتيروعلى ضمانتى _ |
تسلميييييييييييييييييييييييييييييييين أختي أم روان والله يعطيج العافية على الأكلات الحلوة.............
|
سابعا:الفلافل(الطعمية)
حاقولكم الاول المقادير 2كوب من الفول المجفف المقشر 3 فصوص ثوم كوب بصل أخضر مفروم ربطة بقدونس او حوالى نص كوب 2معلقة كزبرة مفرومة ربع معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم بذور سمسم ملح وفلفل وكمون وفلفل حار لو حبيتم الطريقة قومى بوضع كل المكونات ماعدا السمسم والبيكربونات فى المفرمة او الكبة واخلطيهم جيدا حتى يصيروا كالعجينة ويمكنك لسهولة الخلط انك تضيفى حوالى معلقة من الماء او 2 لو احتاجتى _بعد خلطهم جيدا وصاروا كالعجينة اتركيها ترتاح لمدة نص ساعة ثماخلطى عليها البيكربونات اذا كنت ستستخدمى الكمية كلها اما لواستخدمتى جزء واردتى ان تحتفظى بالباقى فى الفريزر فلا تضيفى البيكربونات الا على قدر الجزء المستخدم يعنى رشة بسيطة وتخلطيهم جيدا بيدك واتركيها لمدة ربع ساعة اخرى _قومى بمسح يدك بقطنة بها زيت اوماء وتاخذى من العجينة وتشكليها دوائر _قومى بوضع الدوائر فى السمسم ثم اقليها فى زيت غزيلر حتى تاخذ اللون المطلوب _اخرجيها على ورق يمتص باقى الزيت ثم قدميها بجانب سلطة الحينة ملحوظةاذا وجدت ان العجينة لاتستطيعى تشكيلها باليد فبلمعلقة خذى منها وضعيها فى الزيت مباشرة يارب تكون الاكلات عاجباكم ولسة حاجيب لكم وصفات اخرى من الاكلات اللى باعملها دائما حاقولكم على البصارة ،ومسقعة القرنيط واشياء اخرى كثيرة _ثم |
تسلمى صدى المحارب الله يعطيكى العافية
|
الف شكر يا اخت روان
الله يعطيك العافيه ومشكوره على هذا المجهود موفقه |
بسم الله الرحمن الرحيم الله يعطيكي العافيه |
الف شكر يا روان
الله يعطيك العافيه على الأكلات الحلوة |
الله يخليكم حبيباتى ويعطيكم العافية
مشكورييييييين |
الساعة الآن 05:17 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©