منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   وجبات الفطور:::::::::::الشعبية (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=89567)

روان على 07-06-2006 04:35 AM

وجبات الفطور:::::::::::الشعبية
 
:22: أردت ان اضع لكم بعض وجبات الفطور الشعبية اللى عن نفسى بأعملها بس بصراحة يوم الجمعة فقط أو لما يكون عندى ضيوف ودا لعيون bret233وكل البنات طبعا
أولا المسقعةبالباذنجان

_احضرى حبة باذنجان سوداء متوسطة الحجم وقشريها واقسميها بالسكين نصفين طوليا ثم قطعيها حلقات ورشى عليها قليل من الملح

_اقلى الباذنجان الحلقات فى زيت للقلى قليلا ثم صفيها واتركيها جانبا

_احضرى حوالى 3 فصوص ثوم وافرميهم جيدا وشوحيهم فى معلقة زيت

_اضيفى 2حبة طماطم مقشرة ومقطعة قطع صغيرةمع اضافة الملح والكمون وقليل من الفلفل الاسودوحوالى ربع كوب من الماء المغلى

_اضيفى حلقات الباذنجان الى الخليط على النار ولا تقلبية حتى لا يتهرى لكن بس حركية حتى يندمجا معا

_اخفضى النار عليها وغطيها لمدة 3 دقائق ثم قدميها ويمكنك وضعها فى قارب بالفرن مع معلقة صلصة على الوجة تحت الشواية لتاخذ لونا فقط وتقدم بالقارب مباشرة



ثانيا:الفلفل الرومى المقلى

_اختارى عدد حبات الفلفل الرومى الاخضر أو الطولى حسب الرغبة والعدد مثلا 8حبات

_اقلى حبات الفلفل الرومى بالزيت الغزير ثم ضعية فى طبق التقديم وضعى علية الخلطة الاتية
3أو 4فصوص ثوم مفروم مع 3معالق خل ابيض+كمون +ملح حسب الرغبة وتخلط جميعا وتصب فوق الفلفل ثم يقدم وهذا الطبق يقدم بجانب طبق اخر


ثالثا:الفول بعدة انواع

أولا ممكن تجيبى الفول مثلا حدائق كالفورنيا ممتاز بالخلطة المصرية بيكون جاهز بس بتسخنية وتقدمية لكن عن تجربة انصحك بأنك تقطعى علية حبة طماطم مقطع صغير مع قليل من الماء وعلى النار قليلا ثم قدمية وعلية معلقة كبيرة زيت زيتون

2_فى من نفس النوع فول مدمس بدون خلطة ودا تغسلية اولا من الماية اللى فية وبعدين فى طرق مثلا لو تعملية بالتقلية
_هاتى فصين ثوم مفروم وشوحية فى معلقة زبدة ثم أضيفى طماطم مقشرة ومقطعة صغير جدا مع الملح والكمون ثم

-اضيفى علبة الفول بدون خلطة عليها مع قليل من الماء حتى يسخن وضعية فى الطبق ثم اعصرى علية نص ليمونة صغيرة وقلبية وقدمية

3_فول بالباشميل

_هاتى بصلة مفرومة تكون صغيرة و2فص ثوم وضعيهم فى الزيت عند الاصفرار اضيفى لهم الفول المدمس ايضا بدون خلطة واملح والكمون
_صبى المكونات فى قارب الفرن ثم اضيفى عليها من فوق مية من البشاميل اللى انتى تكونى عملاه من قبل بس ضيفى بيضة واحدة مع الباشميل وصبية على الفول ودخلية الفرن

روان على 07-06-2006 04:45 AM

رابعا:سلطة الباذنجان

_هاتى حبة باذنجان كبيرة سوداء وقطعيها نصفين طوليا وضعيها فى قدر واغمريها بالماء ومعلقة كبيرة من الملح وضعيا على النار لتستوى


_انزليها من عالنار وصفيها من الماء وافرغى محتواها من الوسط فى طبق وارمى القشرة السوداء


_اهرسى الباذنجان بالشوكة جيدا مع اضافة الاتى


_2فص ثوم مفروم ناعم وقليل من الملح والكمون ويقلب جيدا مع الباذنجان ثم يعسر نص ليمونة او ليمونة حسب الذوق تكون صغيرة علية ويقلب ويرش علية معلقة من الزيت ويزين بحبات من الرمان فى المنتصف وشرائح الليمون على الحواف للطبق



سلطة البطاطس
_هاتى حوالى 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم
_اغسليها ثم اقسميها نصفين وضعيها فى اناء بة ماء وملح على النار حتى تستوى
_ارفعيها من عالنار وقشريها واهرسيها جيدا
_هاتى 2 فص ثوم وصفريهم فى معلقة صغيرة من الزيت ثم أضيفى عليهم البطاطس المهروسة وارفعىها من عانار واضيفى الملح المناسب والكمون
_ضعيها فى الطبق وعليها زيت وزينيها بالبقدونس المفروم من المنتصف

روان على 07-06-2006 04:57 AM

سادسا:العدس الثقيلهذا الطبق ياكل بالخبز

_هاتى كمية مناسبة من العدس وليكن كوب مثلا او اكثر حسب الرغبة واغسليه جيدا

_ضعية فى اناء ومعه حبة بصلة كبيرة +حبة جزر+حبة بطاطس+2حبة طماطم صغيرة(كلهم مقطعين اربع انصاف)

_اغمريهم بالماء وضعيهم عالنار حتى يستوى جميعا ويشرب الماء

_ارفعيهم من عالنار وضعيهم فى الخلاط واضربيهم جيدا حتى يتجانسوا تماماويصيروا كالكريمة

_رديهم على النار الخفيف مرة اخرة مع الملح حسب الرغبة والكمون والشطة الحمراء البابريكا تكونى محضرة فصين ثوم وقلياهم بالزيت وصبيهم على الخليط وقلبيهم قليلا على نار خفيفة حتى يثقل قليلا

_ارفعيهم وصبيهم فى الاطباق واتركيهم ليبردوا وزينيهم بشرائح البصل المحمرة

بجد لذذذذذذذذيذة كتيروعلى ضمانتى




_

صدى المحراب 07-06-2006 05:05 AM

تسلميييييييييييييييييييييييييييييييين أختي أم روان والله يعطيج العافية على الأكلات الحلوة.............

روان على 07-06-2006 05:15 AM

سابعا:الفلافل(الطعمية)

حاقولكم الاول المقادير

2كوب من الفول المجفف المقشر

3 فصوص ثوم

كوب بصل أخضر مفروم

ربطة بقدونس او حوالى نص كوب

2معلقة كزبرة مفرومة

ربع معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

بذور سمسم

ملح وفلفل وكمون وفلفل حار لو حبيتم


الطريقة

قومى بوضع كل المكونات ماعدا السمسم والبيكربونات فى المفرمة او الكبة واخلطيهم جيدا حتى يصيروا كالعجينة ويمكنك لسهولة الخلط انك تضيفى حوالى معلقة من الماء او 2 لو احتاجتى

_بعد خلطهم جيدا وصاروا كالعجينة اتركيها ترتاح لمدة نص ساعة ثماخلطى عليها البيكربونات اذا كنت ستستخدمى الكمية كلها اما لواستخدمتى جزء واردتى ان تحتفظى بالباقى فى الفريزر فلا تضيفى البيكربونات الا على قدر الجزء المستخدم يعنى رشة بسيطة وتخلطيهم جيدا بيدك واتركيها لمدة ربع ساعة اخرى

_قومى بمسح يدك بقطنة بها زيت اوماء وتاخذى من العجينة وتشكليها دوائر

_قومى بوضع الدوائر فى السمسم ثم اقليها فى زيت غزيلر حتى تاخذ اللون المطلوب

_اخرجيها على ورق يمتص باقى الزيت ثم قدميها بجانب سلطة الحينة
ملحوظةاذا وجدت ان العجينة لاتستطيعى تشكيلها باليد فبلمعلقة خذى منها وضعيها فى الزيت مباشرة

يارب تكون الاكلات عاجباكم ولسة حاجيب لكم وصفات اخرى من الاكلات اللى باعملها دائما

حاقولكم على البصارة ،ومسقعة القرنيط واشياء اخرى كثيرة


_ثم

روان على 07-06-2006 05:16 AM

تسلمى صدى المحارب الله يعطيكى العافية

bret233 07-06-2006 05:28 AM

الف شكر يا اخت روان
الله يعطيك العافيه
ومشكوره على هذا المجهود
موفقه

Habibat Alush 07-06-2006 12:45 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

الله يعطيكي العافيه

rima 07-06-2006 02:55 PM

الف شكر يا روان

الله يعطيك العافيه على الأكلات الحلوة

روان على 07-06-2006 04:55 PM

الله يخليكم حبيباتى ويعطيكم العافية

مشكورييييييين


الساعة الآن 05:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©