السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام والامة الاسلامية والعربية جميعا بخير
صراحة كان نفسى اشارك بطبق لحم غير هذا لكن للاسف لظروف الحمل والوحام مستحيل
اطبخ لحم بالرغم انى بدون وحام اموت على اللحم فسامحونى
انا بالعيد لانى ما طبخت لحم حبيت اطبخ كبده على الطريقة الاسكندرانى وان شاء الله تعجبكم
صراحة كان طعمها رائع جدا ولذيذ وكمان كان اخر مرة زوجى يذوق فيها شئ من ريحة اللخم لانى بعدها وانا معيشاه على الخضار فقط اصبحنا نباتيين بسبب الحمل
كبده غنم (ضانى )طبعا هى كبدة خروف العيد+القلب وجزء من الفشه او الرئة
فلفل اخضر حلقات
بصلة كبيرة حلقات
3 فصوص ثوم ممكن تزيدى حسب الرغبة لكن انا استخدمت قليل حتى مايتعبنى
زبدة ملعقة كبيرة
عصير ليمونة+ملعقة صغيرة مستردة من اضافاتى+ملح وفلف اسود وقرفة وملح جاوىموتو
الطرقة
قطعت الكبدة مكعبات صغيرة
تبلتها بكل ماسبق ماعدا الثوم والزبدة وتركتها 3 ساعات
وضعت الزبدة فى المقلاة وعليها الثوم حتى اصفر لونه ثم اضفت الكبد مع المكونات
تركتها اولا بدون تقليب علشان تنزل الموية وكل مانشفت ازيدها قليلا بقليل حتى تستوى جيد
ثم تشوح على نار عالية مع التقليب تتشرب مويتها وتصير مثل المحمرة وتقدم فورا اما تحشى بها الساندويتشات واما تقدم مع المكرونة والبطاطس المحمرة او صينية بطاطس
والله يابنات كانت مرررررررررررررررررررررررررررررة حلوة ضرورى تجربوها
الصور
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598869988.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598869989.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/125988699810.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598891711.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598891712.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598891713.jpg[/IMG]
[IMG]http://www.***********/gfiles/12598891714.jpg[/IMG]