![]() |
مشاركتى لاطباق العيد
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
كل عام والامة الاسلامية والعربية جميعا بخير صراحة كان نفسى اشارك بطبق لحم غير هذا لكن للاسف لظروف الحمل والوحام مستحيل اطبخ لحم بالرغم انى بدون وحام اموت على اللحم فسامحونى انا بالعيد لانى ما طبخت لحم حبيت اطبخ كبده على الطريقة الاسكندرانى وان شاء الله تعجبكم صراحة كان طعمها رائع جدا ولذيذ وكمان كان اخر مرة زوجى يذوق فيها شئ من ريحة اللخم لانى بعدها وانا معيشاه على الخضار فقط اصبحنا نباتيين بسبب الحمل:d كبده غنم (ضانى )طبعا هى كبدة خروف العيد+القلب وجزء من الفشه او الرئة فلفل اخضر حلقات بصلة كبيرة حلقات 3 فصوص ثوم ممكن تزيدى حسب الرغبة لكن انا استخدمت قليل حتى مايتعبنى زبدة ملعقة كبيرة عصير ليمونة+ملعقة صغيرة مستردة من اضافاتى+ملح وفلف اسود وقرفة وملح جاوىموتو الطرقة قطعت الكبدة مكعبات صغيرة تبلتها بكل ماسبق ماعدا الثوم والزبدة وتركتها 3 ساعات وضعت الزبدة فى المقلاة وعليها الثوم حتى اصفر لونه ثم اضفت الكبد مع المكونات تركتها اولا بدون تقليب علشان تنزل الموية وكل مانشفت ازيدها قليلا بقليل حتى تستوى جيد ثم تشوح على نار عالية مع التقليب تتشرب مويتها وتصير مثل المحمرة وتقدم فورا اما تحشى بها الساندويتشات واما تقدم مع المكرونة والبطاطس المحمرة او صينية بطاطس والله يابنات كانت مرررررررررررررررررررررررررررررة حلوة ضرورى تجربوها الصور [IMG]http://www.***********/gfiles/12598869988.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/12598869989.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/125988699810.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/12598891711.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/12598891712.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/12598891713.jpg[/IMG] [IMG]http://www.***********/gfiles/12598891714.jpg[/IMG] |
باين عليها لذيذة...يسلمو ايديك..
تيرا مش لوحدك بتصيري نباتية في الحمل واناكمان...الله يهون عليك الحمل ياتيرا. |
اقتباس:
:24:يعنى فيه احد ياهلا مثلى يكره اللحوم فى الحمل الحمد لله يارب ماطلعت شاذه يعنى:) تسلمى ياعسل الله يوفقك يارب مشكوررررررررررة |
صحتين وعافيه
تسلم الايادي يارب |
تسلمى ياالاء الله يقومك بالسلامة يارب
|
تسلم يدك ياعسل اليوم سويت نفس طبختك بس من غير مااشوفها احنا نسويها من غير مسترده وثوم وليمون
ان شاء الله اجرب طريقتك |
بالف هنا على قلوبكم بنت مكة شوفى المستردة من اختراعى ماهو اساسى من الطبخه لكن طبعا الثوم والليمون
اساسى فى الكبده الاسكندرانى مشكوررررررة ياعسل |
اقتباس:
دى المره انتى الا حاتضحكى عليا ههههههههههه:d لانى شفت لحم غنم مو كبده لمن قرات ردك رجعت تانى وقرات كويس |
الله عليك يا تيررا .. ابدااع ماشاء الله
امووت بالكبده على الطريقة الاسكندرانية .. واحبها بفلفل زيادة يم يم تسلم الأيادي والله يقومك بالسلامة :) ترا انا حاسة انه معك بنوته ههههه |
اقتباس:
هههههههه من حفر حفرة لاخيه وقع فيها :17: لالالا ولا يهمك ياعسل الله يديم عليك الفرح |
الساعة الآن 07:27 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©