السلام عليكم ياا قمووورات اكيد الكل يعرف الحريرة . هي الطبق الرئيسي الرمضاني في كل البيووت المغربية
المقاادير
قصبر بقدونس و كرافص
بصلة
كوب حمص منقووع من الامس
طماطم عادية و مصبرة
كوب صغير عدس و كوب صغير شعريه
ملعقة سمن بلدي
كوب دقيق
اللي عاوز يضيف قطع لحم او عظام او لحمة مفرومة
و هي تطبخ على مرحلتين في الاول نضع في الروبو القصبر المعدنوس و الكرافص و البصل . لما يطحن جيداا نضعه في طنجرة الظغط + حمص + عدس + ماء + ملح + شوية كركم زنجبيل شوية قرفة او عودين دارسين اللي عاوز يظيف قطع لحم او عظام انا حطيت لحمة مفرةمة خليتها للاخير
و نقفل الطنجرة 20 دقيقة ليطبخ الحمص
و لما تغلي تطحن في الروبو بنفس الماء اللدي طبخت فيه
و تصفى بمصفاة من القشوور و البدوور و تترك جانباااا
نطحن الدقيق و نصفيه بنفس الطريقة و نتركه جانباا
نفتح طنجرة الحمص لما يجهز نضيف الماء الطماطم المطحوونة و المصفية ملعقة كبيرة معجون طماطم ملعقة سمن حبة ماجي و نترك الخليط يغلي جيدااا حتى نرى البخاار
و فيالاخير لما نحس ان الدقيق اصبح جاهز ندق قصبر بالملح ونرميه عشان تفضل نكهته طرية ده اختيارية فقط . + اللحمة المفروووومة والف هنا وشفااااااا بصراحة روووووووعة
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 18-05-2008 الساعة 02:35 AM
السبب: اعادة تحميل الصور