اول اطباقي الحريرة المغربية (صور) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 18-05-2008, 02:21 AM
  #1
cetelem
عضو جديد
تاريخ التسجيل: May 2008
المشاركات: 27
cetelem غير متصل  
اول اطباقي الحريرة المغربية (صور)

السلام عليكم ياا قمووورات اكيد الكل يعرف الحريرة . هي الطبق الرئيسي الرمضاني في كل البيووت المغربية
المقاادير

قصبر بقدونس و كرافص
بصلة
كوب حمص منقووع من الامس
طماطم عادية و مصبرة
كوب صغير عدس و كوب صغير شعريه
ملعقة سمن بلدي
كوب دقيق
اللي عاوز يضيف قطع لحم او عظام او لحمة مفرومة
و هي تطبخ على مرحلتين في الاول نضع في الروبو القصبر المعدنوس و الكرافص و البصل . لما يطحن جيداا نضعه في طنجرة الظغط + حمص + عدس + ماء + ملح + شوية كركم زنجبيل شوية قرفة او عودين دارسين اللي عاوز يظيف قطع لحم او عظام انا حطيت لحمة مفرةمة خليتها للاخير
و نقفل الطنجرة 20 دقيقة ليطبخ الحمص
و لما تغلي تطحن في الروبو بنفس الماء اللدي طبخت فيه
و تصفى بمصفاة من القشوور و البدوور و تترك جانباااا
نطحن الدقيق و نصفيه بنفس الطريقة و نتركه جانباا
نفتح طنجرة الحمص لما يجهز نضيف الماء الطماطم المطحوونة و المصفية ملعقة كبيرة معجون طماطم ملعقة سمن حبة ماجي و نترك الخليط يغلي جيدااا حتى نرى البخاار
و فيالاخير لما نحس ان الدقيق اصبح جاهز ندق قصبر بالملح ونرميه عشان تفضل نكهته طرية ده اختيارية فقط . + اللحمة المفروووومة والف هنا وشفااااااا بصراحة روووووووعة







التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 18-05-2008 الساعة 02:35 AM السبب: اعادة تحميل الصور
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 05:27 AM.


images