الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 12-03-2007, 09:53 PM
  #1
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
icon48 الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le



غاليتى : لى لى

يسعدنى اقدم لك طريقتى الخاصه فى عمل الكشرى و هى كالتالى

المقادير :

3 كوب ارز ( و يفضل الارز المصرى ) مغسول و منقوع لمدة نصف ساعه ثم يصفى من الماء
2 كوب عدس اسود مسلوق نصف سليق و مصفى جيدا ( نسميه عندنا عدس بجبه) و يفضل البلدى لا المستورد و لاكن ان كان و لابد فلا بأس
حوالى ثلث كوب شعريه مكسرة صغير
نصف كوب حمص شام مسلوق
2 بصله متوسطة الحجم مقطعه دوائر رفيعه
نوعين من المكرونه المسلوقه فى ماء مملح : اسباجتى و مرمريه ( اصغر حجم فى المكرونه ) بمقدار كوب و نصف لهما معا

مقادير الصلصه المشطشطه هى :

نصف كيلو عصير طماطم - بصله صغيرة - 5 فصوص ثوم صغيرة - ملح - كمون - شطه - 2 ملعقة طعام خل ابيض


يلا بينا نبدأ الطبخ :

اولا : نحمر البصل فى مقدار مناسب من الزيت

ثانيا : بعد ان يذبل البصل و قبل ان يتغير لونه ( يعنى بعد حوالى دقيقه و نصف ) نضيف الشعريه الى البصل لتتحمر معه فيصلان فى نفس الوقت معا الى اللون المطلوب ( و لاكن احرصى الا يحترقا فى الزيت )

ثالثا : نضيف العدس و الارز المصفيان و الملح و نقلب باستمرار لمدة دقيقه حتى يتشوح الجميع معا فى الزيت ثم نضيف مقدار مناسب من الماء بحيث لا يزيد ارتفاعه عن سطح الخليط عن مقدرا 2 سم و نغطى الحله و نتركه حتى يغلى و قبل ان يتشرب الماء تماما نهدىء النار عليه تماما و نتركه لمدة ثلث ساعه
تقريبا ثم نختبر سواه بعد هذه المده ( انا عن نفسى بقلب الكشرى فى منتصف هذه مده التسويه حتى اضمن سواه من الداخل كما الوجه و اتركه لباقى المدة ليكتمل سواه على النار .

نيجى بقى للصلصه : نبدا فيها اثناء سوا الكشرى

نحمر البصل فى كميه مناسبه من الزيت
و قبل ان يحمر لونه نضيف الثوم المدقوق لمدة ثوانى قليله مع التقليب بأستمرار حتى لا يحترقوا و بعدما يصير لونهم وردى نضيف الخل و نغطى لمدة 3 ثوانى ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الكمون و الشطه بالمقدار الذى يناسبك منها ( و لكن انصحكى الا تكثر ى منها خصوصا لو كانت شطة سودانى ) علشان ما تدعيش عليا و نتركهم حت يتسبكوا جميعا و يصلوا للقوام المضبوط ثم نطفى عليه

بعد تمام سوا الجميع نغرف الكشرى فى اطباق ثم نزين الوجه بالحمص و المكرونه المسلوقين و رش ملاعق مناسبة من الصلصه فوق الوجه

كما يمكنك عمل بعض الاضافات المشهيه لاضافتها فوق وش وجه الطبق بعد الغرف

3 فصوص ثوم مدقوقه جيدا يضاف لها رشة كمون + ثلث كوب خل ابيض ( دقة ثوم )
شرئح بصل محمرة فى الزيت و مصفاه جيدا .

يارب تعجبك الطريقه و النتيجه .... و مافشلك فى اول طلب منى

دعواتى بالسعاده و الصحه ،،،

ام من شبرا
__________________
قديم 12-03-2007, 10:01 PM
  #2
KOLK_ABOD
عضو مميز و مثالي
 الصورة الرمزية KOLK_ABOD
تاريخ التسجيل: Sep 2006
المشاركات: 1,069
KOLK_ABOD غير متصل  
ماشاء الله ماشاء الله على الكشري المصري
واحلى مافي الوصفه الصلصه المشطشطه <............. الاسم مشهي كثير
__________________
سبحان الله وبحمده
سبحان الله العظيم
قديم 12-03-2007, 10:02 PM
  #3
مضاوي55
موقوف
 الصورة الرمزية مضاوي55
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 917
مضاوي55 غير متصل  
اممممممم

الله يسلمك وعافيك يا الغاليه ..

تحياتي ..
قديم 12-03-2007, 10:06 PM
  #4
moonlight2007
قلم مبدع
 الصورة الرمزية moonlight2007
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 1,754
moonlight2007 غير متصل  
نم نم نم نمممممممممم

شكله يجنن


عندي سؤال كم تحطي كمون؟؟
__________________
قديم 12-03-2007, 11:26 PM
  #5
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
اسعدنى مروركن جميعا

kolk abod
مضاوى 55
moon light

و بالنسبة لسؤالك يا قمرايه انابحط تقريبا ملعقة شاى صغيره من الكمون

و اى استفسار انا تحت الامر


ام من شبرا
__________________
قديم 13-03-2007, 02:33 AM
  #6
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
جزاكي الله خيرا
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 13-03-2007, 02:23 PM
  #7
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
مشرفتنا العزيزه

اسعدنى مرورك

و جوزيتى كل الخير .....
__________________
قديم 13-03-2007, 02:27 PM
  #8
بوبو80
عضو متألق
 الصورة الرمزية بوبو80
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,203
بوبو80 غير متصل  
ام من اجدع ناس "شبرا"

تسلم ايديكي اكيد الكشري بتاعك احلى من كشري "ابو طارق" نفسه
__________________
والدي الحبيب

اشتقت إليــــــك
قديم 13-03-2007, 03:05 PM
  #9
غاية الحب
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 903
غاية الحب غير متصل  
شكرا لك على الوصفه
لكن مافي صور
قديم 14-03-2007, 02:28 AM
  #10
LeLe
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Dec 2003
المشاركات: 162
LeLe غير متصل  
أم من شبرا والله أنك


أنشالله بخلص الرجيم وبجربه أكيد ..

ألف شكر والله يسعدك دنيا وأخره ..
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:04 AM.


images