![]() |
الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le
غاليتى : لى لى يسعدنى اقدم لك طريقتى الخاصه فى عمل الكشرى و هى كالتالى المقادير : 3 كوب ارز ( و يفضل الارز المصرى ) مغسول و منقوع لمدة نصف ساعه ثم يصفى من الماء 2 كوب عدس اسود مسلوق نصف سليق و مصفى جيدا ( نسميه عندنا عدس بجبه) و يفضل البلدى لا المستورد و لاكن ان كان و لابد فلا بأس حوالى ثلث كوب شعريه مكسرة صغير نصف كوب حمص شام مسلوق 2 بصله متوسطة الحجم مقطعه دوائر رفيعه نوعين من المكرونه المسلوقه فى ماء مملح : اسباجتى و مرمريه ( اصغر حجم فى المكرونه ) بمقدار كوب و نصف لهما معا مقادير الصلصه المشطشطه هى : نصف كيلو عصير طماطم - بصله صغيرة - 5 فصوص ثوم صغيرة - ملح - كمون - شطه - 2 ملعقة طعام خل ابيض يلا بينا نبدأ الطبخ : اولا : نحمر البصل فى مقدار مناسب من الزيت ثانيا : بعد ان يذبل البصل و قبل ان يتغير لونه ( يعنى بعد حوالى دقيقه و نصف ) نضيف الشعريه الى البصل لتتحمر معه فيصلان فى نفس الوقت معا الى اللون المطلوب ( و لاكن احرصى الا يحترقا فى الزيت ) ثالثا : نضيف العدس و الارز المصفيان و الملح و نقلب باستمرار لمدة دقيقه حتى يتشوح الجميع معا فى الزيت ثم نضيف مقدار مناسب من الماء بحيث لا يزيد ارتفاعه عن سطح الخليط عن مقدرا 2 سم و نغطى الحله و نتركه حتى يغلى و قبل ان يتشرب الماء تماما نهدىء النار عليه تماما و نتركه لمدة ثلث ساعه تقريبا ثم نختبر سواه بعد هذه المده ( انا عن نفسى بقلب الكشرى فى منتصف هذه مده التسويه حتى اضمن سواه من الداخل كما الوجه و اتركه لباقى المدة ليكتمل سواه على النار . نيجى بقى للصلصه : نبدا فيها اثناء سوا الكشرى نحمر البصل فى كميه مناسبه من الزيت و قبل ان يحمر لونه نضيف الثوم المدقوق لمدة ثوانى قليله مع التقليب بأستمرار حتى لا يحترقوا و بعدما يصير لونهم وردى نضيف الخل و نغطى لمدة 3 ثوانى ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الكمون و الشطه بالمقدار الذى يناسبك منها ( و لكن انصحكى الا تكثر ى منها خصوصا لو كانت شطة سودانى ) علشان ما تدعيش عليا و نتركهم حت يتسبكوا جميعا و يصلوا للقوام المضبوط ثم نطفى عليه بعد تمام سوا الجميع نغرف الكشرى فى اطباق ثم نزين الوجه بالحمص و المكرونه المسلوقين و رش ملاعق مناسبة من الصلصه فوق الوجه كما يمكنك عمل بعض الاضافات المشهيه لاضافتها فوق وش وجه الطبق بعد الغرف 3 فصوص ثوم مدقوقه جيدا يضاف لها رشة كمون + ثلث كوب خل ابيض ( دقة ثوم ) شرئح بصل محمرة فى الزيت و مصفاه جيدا . يارب تعجبك الطريقه و النتيجه .... و مافشلك فى اول طلب منى دعواتى بالسعاده و الصحه ،،، ام من شبرا |
ماشاء الله ماشاء الله على الكشري المصري
واحلى مافي الوصفه الصلصه المشطشطه <............. الاسم مشهي كثير |
اممممممم
الله يسلمك وعافيك يا الغاليه .. تحياتي .. |
نم نم نم نمممممممممم
شكله يجنن عندي سؤال كم تحطي كمون؟؟ |
اسعدنى مروركن جميعا
kolk abod مضاوى 55 moon light و بالنسبة لسؤالك يا قمرايه انابحط تقريبا ملعقة شاى صغيره من الكمون و اى استفسار انا تحت الامر ام من شبرا |
جزاكي الله خيرا
|
مشرفتنا العزيزه
اسعدنى مرورك و جوزيتى كل الخير ..... |
ام من اجدع ناس "شبرا"
تسلم ايديكي اكيد الكشري بتاعك احلى من كشري "ابو طارق" نفسه:22: |
شكرا لك على الوصفه
لكن مافي صور :d |
أم من شبرا والله أنك :22:
أنشالله بخلص الرجيم وبجربه أكيد .. ألف شكر والله يسعدك دنيا وأخره .. |
الساعة الآن 09:16 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©