منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=120391)

ام من شبرا 12-03-2007 09:53 PM

الكشرى المصرى المشطشط وصل ... عشان خاطر عيونك يا le le
 


غاليتى : لى لى

يسعدنى اقدم لك طريقتى الخاصه فى عمل الكشرى و هى كالتالى

المقادير :

3 كوب ارز ( و يفضل الارز المصرى ) مغسول و منقوع لمدة نصف ساعه ثم يصفى من الماء
2 كوب عدس اسود مسلوق نصف سليق و مصفى جيدا ( نسميه عندنا عدس بجبه) و يفضل البلدى لا المستورد و لاكن ان كان و لابد فلا بأس
حوالى ثلث كوب شعريه مكسرة صغير
نصف كوب حمص شام مسلوق
2 بصله متوسطة الحجم مقطعه دوائر رفيعه
نوعين من المكرونه المسلوقه فى ماء مملح : اسباجتى و مرمريه ( اصغر حجم فى المكرونه ) بمقدار كوب و نصف لهما معا

مقادير الصلصه المشطشطه هى :

نصف كيلو عصير طماطم - بصله صغيرة - 5 فصوص ثوم صغيرة - ملح - كمون - شطه - 2 ملعقة طعام خل ابيض


يلا بينا نبدأ الطبخ :

اولا : نحمر البصل فى مقدار مناسب من الزيت

ثانيا : بعد ان يذبل البصل و قبل ان يتغير لونه ( يعنى بعد حوالى دقيقه و نصف ) نضيف الشعريه الى البصل لتتحمر معه فيصلان فى نفس الوقت معا الى اللون المطلوب ( و لاكن احرصى الا يحترقا فى الزيت )

ثالثا : نضيف العدس و الارز المصفيان و الملح و نقلب باستمرار لمدة دقيقه حتى يتشوح الجميع معا فى الزيت ثم نضيف مقدار مناسب من الماء بحيث لا يزيد ارتفاعه عن سطح الخليط عن مقدرا 2 سم و نغطى الحله و نتركه حتى يغلى و قبل ان يتشرب الماء تماما نهدىء النار عليه تماما و نتركه لمدة ثلث ساعه
تقريبا ثم نختبر سواه بعد هذه المده ( انا عن نفسى بقلب الكشرى فى منتصف هذه مده التسويه حتى اضمن سواه من الداخل كما الوجه و اتركه لباقى المدة ليكتمل سواه على النار .

نيجى بقى للصلصه : نبدا فيها اثناء سوا الكشرى

نحمر البصل فى كميه مناسبه من الزيت
و قبل ان يحمر لونه نضيف الثوم المدقوق لمدة ثوانى قليله مع التقليب بأستمرار حتى لا يحترقوا و بعدما يصير لونهم وردى نضيف الخل و نغطى لمدة 3 ثوانى ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الكمون و الشطه بالمقدار الذى يناسبك منها ( و لكن انصحكى الا تكثر ى منها خصوصا لو كانت شطة سودانى ) علشان ما تدعيش عليا و نتركهم حت يتسبكوا جميعا و يصلوا للقوام المضبوط ثم نطفى عليه

بعد تمام سوا الجميع نغرف الكشرى فى اطباق ثم نزين الوجه بالحمص و المكرونه المسلوقين و رش ملاعق مناسبة من الصلصه فوق الوجه

كما يمكنك عمل بعض الاضافات المشهيه لاضافتها فوق وش وجه الطبق بعد الغرف

3 فصوص ثوم مدقوقه جيدا يضاف لها رشة كمون + ثلث كوب خل ابيض ( دقة ثوم )
شرئح بصل محمرة فى الزيت و مصفاه جيدا .

يارب تعجبك الطريقه و النتيجه .... و مافشلك فى اول طلب منى

دعواتى بالسعاده و الصحه ،،،

ام من شبرا

KOLK_ABOD 12-03-2007 10:01 PM

ماشاء الله ماشاء الله على الكشري المصري
واحلى مافي الوصفه الصلصه المشطشطه <............. الاسم مشهي كثير

مضاوي55 12-03-2007 10:02 PM

اممممممم

الله يسلمك وعافيك يا الغاليه ..

تحياتي ..

moonlight2007 12-03-2007 10:06 PM

نم نم نم نمممممممممم

شكله يجنن


عندي سؤال كم تحطي كمون؟؟

ام من شبرا 12-03-2007 11:26 PM

اسعدنى مروركن جميعا

kolk abod
مضاوى 55
moon light

و بالنسبة لسؤالك يا قمرايه انابحط تقريبا ملعقة شاى صغيره من الكمون

و اى استفسار انا تحت الامر


ام من شبرا

rima 13-03-2007 02:33 AM

جزاكي الله خيرا

ام من شبرا 13-03-2007 02:23 PM

مشرفتنا العزيزه

اسعدنى مرورك

و جوزيتى كل الخير .....

بوبو80 13-03-2007 02:27 PM

ام من اجدع ناس "شبرا"

تسلم ايديكي اكيد الكشري بتاعك احلى من كشري "ابو طارق" نفسه:22:

غاية الحب 13-03-2007 03:05 PM

شكرا لك على الوصفه
لكن مافي صور :d

LeLe 14-03-2007 02:28 AM

أم من شبرا والله أنك :22:


أنشالله بخلص الرجيم وبجربه أكيد ..

ألف شكر والله يسعدك دنيا وأخره ..


الساعة الآن 09:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©