بالنسبة للارز المصري لابد ان تشعري عند تذوقة ان الملح عالي شوي وبالتالي اضبطي الملح بمعيار ملعقة عندك و اذا وجديته مضبوط يبقي عرفتي مقدارك اي مثلا 1 ك ارز علية نصف ملعقة ملح مثلا
و بالتالي عند زيادة كمية الارز تزيد كمية الملح بنفس المعدل للكوب الواحد
و الارز الابيض ( اي بدون شعرية بياخد ماء اقل من الارز اللي بالشعرية )
و الافضل ان تقللي كمية الماء و عند حاجتك للزيادة اعملي فتحة في الارز بالملعقة حتي تصلي للقاع و اضيفي ماء قليل و غطيه بالارز و غطي القدر و اتركيه 10 ق بدون ما تفتحي الغطاء
و لازم الارز يتحمر في النوعين
و لابد بعد ما يغلي تضعي الشياطة ويترك لمدة 20 ق تقريبا علي اوطي نار عندك و لا تفتحي عليها خالص ( مهم جدا )
و قبل التقديم افتحي الغطاء نصف فتحه و اتركيه دقائق و ان شاء الله سيكون مفلفل
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010