![]() |
الأرز المصري
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
في المنطقة التي أسكن فيها لا يستخدمون سوى الأرز المصري في طبخ الأرز وكما تعلمون لو أردت طبخ أرز باستخدام الأرز المصري فهذه عملية معقدة بدءا من قلي الأرز بالزيت وصولا إلى وضعه في الصحون هل هناك وصفات مميزة لطبخ الأرز المصري كوجبة رز مرافقة للحم و الدجاج؟؟ لا أتحدث عن استخدامه في حشي الدجاج أو المحاشي و إنما استخدامه كزجبة رز فقط و هل هناك من لديه فكرة عن طريقة عمل الأرز المرافق لوجبة كنتاكي البهارات المستخدمة ليست غريبة علي و لكن لم أستطع معرفتها و تحديدها الرز أحمر اللون و بهاراته رائعة وهو مصري طبعا أرجو الرد في أقرب وقت ممكن تحياتي |
انا هقولك على طريقه انا بعملها
المقادير (ارز مغسول _مرقه دجاج _شعريه _ماء او شربه لحم ) الطريقه هى بسيطه وسهله وعاديه ضعى ملعه سمن فى الاناء اللى هتطبخى فيه الارز ثم ضعى مقدلر من الشعريه الى ان تحمر ثم ضعى الشربه او الماء وضيفى مرقه الدجاج الى ان يغلى ثم ضيقى الارز وظبطى الملح الى ان يجف وطى شويه عليه الى ان يتم النضج |
فتاة الاسلام جزاك الله كل خير و رزقك الذرية الصالحة والنافعة يوم لا ينفع العبد إلا عمله
طيب سؤال قالولي أن الرز المصري لازم يتم تحميره بالزيت أو السمن قبل طبخه حتى لا يتعجن و فعلا كان يصير معايا زي رز المهلبية و لما صرت أقليه شوية بالزيت حتى يتحمر شوية صار يظبط معايا لكن المشكلة أن مابيطلع طعمه زي الرز اللي باكله عند اهل جوزي و اللي بيطبخوه من زمان مع اني استخدم نفس طريقتهم ولما أشيف الملح و ادوق الشربة تبعت الرز مع الملح يكون طعمها كويس و مظبوط بس بعد ما يستوي الرز أفاجى ان الرز شوية متعجن بس مش كتير و ان الملح مش باين طعمه مع ان دقته و ظبطته فما الحل برأيك؟؟ وهل هناك وصفات أخرى للرز غير المذكورة؟ مع شكري الجزيل |
حدث خطا
|
اختى مش لازم تحمرى الارز قيل طبخه
انا هقولك على طريقه صحيه وقليله الدهنبس لازم تظبطى المياه شويه اول حاجه بتغسلى الارز كميه ممعينه وبعد االغسيل تتركى عليه ماء تقريبا يعلو عن سطح الارز بحوالى واحد ونصف سنتيمتر او اثنان حسب الارز وتضعى عليه شويه ملح يعنى تقريبا لو طبخه كيلو تحتى ملئ ملعه كبيره ملح ثم تتركيه شويه بعد كاد تضعيه على النار بالماء مش تشيلى الماء الى ان يغلى الماء به وخدى بالك لما الارز يجف من عليه الماء وطى النار عليه قوى او حطى شياطه لو عندك واتركيه فى حدود ربع ساعه ثم هاتى مقلاه وضعى فيها مقدار متوسط من الزيت الى ان يسخن جيدا جيدا ثم ضعيه على وش الارز ثم قليى الرز جيدا وانقليه فى اناء اخر ودى الطريقه العاديه |
أختى حتى لا يتعجن الارز أعملى معيار بلكوب بمعنى مثالا :عملتى 2 كوب رز بنفس الكوب ضعى الماء
يعنى 2 كوب ماء |
اقتباس:
اما عن الطريقة ،، فأختنا فتاة الإسلام كفت و وفت أما عن الملح ،، إذا اتبعتي طريقة فتاة الإسلام ،،، في المرحلة بعد ما بينشف الماء و تبدأي توطي النار على الرز ... في المرحلة دي بيكون الرز نصف مستوي و ساعتها ممكن تدوقيه علشان تضبطي الملح ، و لو حسيتي إنه محتاج ملح ضيفي ملح لكن قلبيه بشويش جداً علشان مش يعجن معاك و على قلبك بالهنا و العافية إن شاء الله |
بالنسبة للارز المصري لابد ان تشعري عند تذوقة ان الملح عالي شوي وبالتالي اضبطي الملح بمعيار ملعقة عندك و اذا وجديته مضبوط يبقي عرفتي مقدارك اي مثلا 1 ك ارز علية نصف ملعقة ملح مثلا
و بالتالي عند زيادة كمية الارز تزيد كمية الملح بنفس المعدل للكوب الواحد و الارز الابيض ( اي بدون شعرية بياخد ماء اقل من الارز اللي بالشعرية ) و الافضل ان تقللي كمية الماء و عند حاجتك للزيادة اعملي فتحة في الارز بالملعقة حتي تصلي للقاع و اضيفي ماء قليل و غطيه بالارز و غطي القدر و اتركيه 10 ق بدون ما تفتحي الغطاء و لازم الارز يتحمر في النوعين و لابد بعد ما يغلي تضعي الشياطة ويترك لمدة 20 ق تقريبا علي اوطي نار عندك و لا تفتحي عليها خالص ( مهم جدا ) و قبل التقديم افتحي الغطاء نصف فتحه و اتركيه دقائق و ان شاء الله سيكون مفلفل تحياتي |
الساعة الآن 08:20 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©