بسم الله الرحمن الرحيم
اما بالنسبه للثوم فلي صديقة تحفظه بفرمه و وضع اضافات عليه
مثلا
تفرم الثوم و تضع عليه كسبرة ناشفة و ملح و فلفل و توضع في اكياس و يكتب عليها المحتوي لاستخدمها في الملوخية
او تفرمي الثوم و تفرمي الجنزبيل الطازج و تضعي عليها الملح و الفلفل و شوية زيت و تحفط في برطمان
او تفرمي الثوم و تضعي عليه كمون جاف و ملح و فلفل و تحفظ في اكياس في الفريزر و تكون للسمك
هي وجه نظرها ان حفظ الثوم بدون اضافات يغير من نكهته
*** اما الملوخية
فلها طريقة سهلة للحفظ مع المحافظة علي طعمها كانها طازجة
و هي طريقة اعداد الملوخية العادية( فرمها و وضعها علي الشوربه الساخنة و اول ما تغلي ) و قبل اضاف التقلية نطفي عليها و تترك لتبرد شوي و تقسم في اكياس و تحفظ في الفريزر و عند استعملها اتركيها خارج الفريزر حتي تفك و ضعيها علي النار حتي تغلي و ضعي عليها التقلية
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010