بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة اصبح الان من السهل الحصول علي اكلات شبه جاهزة مثل الخضار المحفوظ
او الدجاج النصف مقلي ( و طبعا ما عليكي الا تحميرها و تقديم بطاطس محمرة بجانبها )
ما عليكي الا ان تجهزي الصلصة و هي بصل محمرة في قليل من الزيت او السمن و عندما تصفر لونها نضع عصير طماطم ( عدد 2 حبه طماطم مبشورة او مضروبة بالخلاط ) و نضع عليها مكعب مرق دجاج و تترك علي نار هادئه حتي تتسبك و ضعي الخضار و يترك للنضج مع اضافة القليل من الماء عند الحاجة
و يقدم الخضار مع الارز بالشعرية
لو انتي فرد واحد اعملي 1/2 ك ارز انا بستعمل الارز المصري
احضري حلة صغير و ضعي فيها قليل من الزيت او السمن او الزبد و ضعي القليل من الشعرية حمريها و ضعي عليها الارز المغسول و يحمر لمدة دقيقة و نضع الماء البارد يكون اعلي من مقدار الارز بعقلة اصبع
و اتركيها حتي يغلي و تقصر الماء ثم يوضع علي نار هادئة جدا و تحتها الشياطة و يترك للنضج لمدة 20ق تقريبا
و قومي بعمل سلطة
و ممكن ان تسلقي لحم او فراخ و تقدم بجانبها ( لو ما تعرفي الطريقة قولي و ان سوف اكتبها لكي )
...
و اسهل شئ عمل مكرونة باللصلصة باللحم المفرومة و هو طبق متكامل
اسلقي المكرونة في ماء مغلي مضاف له القليل من الملح و اول ما تغلي الماء اضيفي المكرونة و قلبيها من حين لاخر لمدة 8 ق تقريبا .. لا تسليقها اوي حتي لا تتكسر بعد وضع الصلصة عليها
جهزي اللحم المفروم ... احضري حلة ضعي فيها القليل من الزيت او السمن حمري فيها بصلة مقطعة صغير و اول ما تصفر ضعي اللحم المفروم و حميرها حتي يتغير لونها ضعي عليها عصير طماطم و ملعقة من صلصلة الطماطم و مكعب مرق دجاج و تركيها حتي تتسبك
ضعيها علي المكرونة و تقدم بجانبها السلطة
... و ان شاء الله تستفيدي و سوف اكتب لكي المزيد من الوصفات
بس تشوفي انتي بتحبي ايه من الاكلات و ان شاء الله اساعدك في تحضيرها
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010