
طريقة عمل بيتزا ..........مجربه

بجد يابنات طريقة للبيتزا حلوة قوى انا دايما باعملها وبتكون لذيذة جربوها ومش حتندموا ان شاء اللة
المكونات:
3 كوب دقيق
1 كوب لبن الاجزء بسيط >الا قيراط<
نص باكو بودر
اومعلقتين صغيرين من البودر
ربع كوب زيت اوسمن
2 بيضة
معلقى خميرة
رشة ملح ،ورشة سكر
الطريقة:
يوضع الدقيق فى اناء العجن ثم يوضع فوقة البودر مع الملح والسكر المذوب به الخميرة ثم نقوم بوضع الحليب والبيض والزيت ويعجن جيدا ويترك فى مكان دافئ لمدة نصف ساعة
ثم تاتى بصينية الفرن ورشى بها قليل من الزيت وافردى فيها العجين
ثم ضعى عليها الصلصة ثم انثرى فوقها باقى الخليط وادخليها الفرن لمدة نصف ساعة حتى تستوى
الخليط او الحشوة:
كوب جبن رومى مفروم اولحم مفروم مع الماشروم او روبيان بعد ما تحطية فى ماء مغلى وتشلية
كوب طماطم مقطع حلقات ،/وفلفل رومى اخضر حلقات،
كوب زيتون اسود واخضر
جبنة موزاريلا او شيدر
وطبعا الصلصة عبارة عن عصير طماطم اوصلصة جاهزة
اولا تحمرى فصين من التوم المفرم فى الزيت ثم تضعى فوقها الصلصة والبهارات وبعد كدة تكون جاهزة لوضعها على البيتزا اول شئ ثم الجبنة الرومى ومرتديلا او لحمة مفرومة او اى اختيار اخر ثم المزاريلا قليل منها ثم حلقات افلفل والطماطم والزيتون ولو حابه بصل ثم كملى باقى الموزريلا على الوجة وبالهناااااااااااااااا
اكيد تقولولى عالنتيجة