السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
اتعلمت هذي الطريقة من ام زوجي و حبيت انقللكم هيا
و ام زوجي هي بالاصل كيفية من جنوب افريقيا لذلك هي مبدعه في المطبخ ما شاء الله عليها
و هذه الطريقة للسمك مغلفة بالعجين معروفة عندهم و كذلك في بريطانيا و هي شعبية جدا خصوصا في المناطق الساحلية وحيث السمك الطازج موجود بوفره
و ياكلوها مع صوص التارتار و الخل عشان يخفف من كمية الزيت
ما اطول عليكم و المقادير و الطريقة مع بعض هي كالتالي
بطاطس مقطعة ويدجيز و مسلوقة في ماء مغلي لمدة 7 دقايق و مصفاة و تترك على جنب لوقت قليها
سمك فيليه انا قطعته شرايح عريضة و تبلته ببهارات السمك و زنجبيل و ملح و فلفل
اقلي البطاطس
و اثناء قليها حضري العجينة و هي عبارة عن
كوب دقيق ذاتي التخمير
كوبين دقيق عادي
ملح و فلفل و نفس بهارات السمك
بيرة سادة بدون سكر
موية عادية
حطي الدقيق و تبليه و حطي عليه البيرة و اثناء ما تضيفيها قلبي بالمضرب
و اضيفي ماء عادي حتى تحسي الهجينة صارت مثل اللقيمات او اخف قليلا
و هذا قوامها
صفي البطاطس علن جنب و غمسي السمك في العجينه و اقليها على الجهتين
صفي السمك عشان الزيت الزايد يروح
حضري صوص التارتار افرمي بالسكينة مخلل خيار و اخلطيه مع مايونيز و شوية ساور كريم
و نسيت اصور باقي الخطوات عشان زوجي كان مستعجل و جيعان
رصي السمك في الطبق مع البطاطس و زينيه بالليمون و الشبت
قدميه مع الصوص اللي حضرتيه و كاتشاب و الخل طبعا
و بالهناء و العافية و ان شاء الله يعجبكم و أي أسئلة انا حاضرة