مبخر كبسه دجاج بالخضار خطوه بخطوه (صور) .. منقول - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 10-02-2008, 02:41 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
مبخر كبسه دجاج بالخضار خطوه بخطوه (صور) .. منقول






مبخر لولاتو كبسه دجاج بالخضار خطوه بخطوه وبالصور



هذه صوره جميع مكونات المبخر ..



الماء والدجاجه وزيت.



خضار مقطعه مربعات كبيره (بطاطس,كوسه,بصل,فلفل رومي,جزر,طماطم).



بهارات كبيره,بهارات مطحونه,كزبره خضراء مفرومه ناعم).



بهارات مطحونه(فلفل أسود,كمون,زعفران,صبغة زعفران,ملح,ماجي.أبزار مجمع).



حطيت في صره الأبازير (ليمون ناشف,أبزار الكبسه من العطار).








أستخدمت قدر المنتو




وضعت الماء بالقدر و وضعت قليل من الزيت وصرة الأبازير.



حطيت الدجاجه في زبديه زجاج حتي أخلطه بالبهارات.



حطيت كل البهارات المطحونه في زبديه زجاج .



خلطت البهارات مع شويه زيت.



حطيت كل الخضار في زبديه زجاج علشان أتبدله بالبهارات.



تبلت الخضار مزبوط مع شويه زيت.



حطيت الدجاج المتبل في الطبقه الأولى من تحت لقدر المنتو.



دهنت الطبقات برشة زيت علشان يطرى البخار وممكن ماتحطي زيت بالمره في الطبخه وما يأثر أبداً في الطعم.







حطيت الدجاج المتبل في الطبقه الأولى من تحت لقدر المنتو.



دهنت الطبقات برشة زيت علشان يطرى البخار وممكن ماتحطي زيت بالمره في الطبخه وما يأثر أبداً في الطعم.



رصيت الخضار في الطبقه التانية .



بعد مارصيت الخضار وغطيت القدر حتي تستوي الدجاحه.



كدا شكل الدجاجه وهي بتتيخر الله يحميها علشان العين .



رشيت الكزبره الخضراء على وجه الخضار.



هنا قدحت الزيت وحمص الرز شويه



و وضعت علي الارز مرقه المبخر و خفضت النار .






حطيت الدجاجه والخضار في صينيه وحمرتها في الفرن أحبها ناشفة ومقرمشة ومحمرة ممكن ماتحمريها زي ماتحبي.



حطيت شوية مرقه لانو لسه الرز ماأستوى.



كدا شكل الصينه بعد ماحمرتها من فوق في الفرن.


قبل ما أغرف الرز وضعت له ملعقة سمن فارم.



وهنا شكل السفرة.



وهنا صحن التقديم لمبخر لولاتو كبسة الدجاج بالبخار.





وبالعافيه..




الموضع منقول ( بتصريف )


جزاها الله كل خير صاحبة الموضوع

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 10-02-2008 الساعة 03:36 PM
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:04 AM.


images