|
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة littelangel_11
حبيبتى ام خالد سلم ايدك
بس الحقيقه فى مصر فيه طريقه مختلفة انا بعملها وبتكون هايله باعمل كل حاجه لوحدها يعنى احمر عدس اصفر فى شوية سمنه و بعدين اضيف ارز بعد غسيله واحمرهم مع بعض ثم اضيف ماء يغطي وجهه ويضاف اليه قليل ملح بس لا يكون مملح وبعدين اسلق مكرونه لوحدها واسلق عدس اسمر ( بجبه ) فى ماء وزيت من غير ملح حتى ينضج واقطع بصل حلقات واحمره ثم اضرب 4 حبات طماطم بالخلاط واضعهم فى اناء على النار مع قليل من السمن ومعهم قليل من الفلفل والملح ومن الممكن ان ينقع حمص فى ماء لمدة ساعه و يغلى مثل العدس ويضاف الى صلصة الطماطم ويقدم مع السلطه الخضراء ولا تنسون دقة الكشرى تتكون من ماء يضاف اليه خل وليمون وثوم مفرى وكمون شويه بشويه حتى تضبط . وبالهنا والشفا تحياتى لك |
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة !ام خالد!
مشكووورا اختي ليتل اناعارفه ومتاكده انه مستحيل اضبط الكشري مثل المصريين صراحه لكم نفس حلو في الكشري ياليت تسوينه وتصورينه لي اتمنى اضبط مثلكم لان المصريين هم اللي يسوونه على اصووله |
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة غزالة دبي
بصراحه هالكلام اللي كنت ابا اقوله (شهد شاهد من اهـله) ........اشوف كبرتوا سالفه طبق الكشري كأنه ابداع جديد .....عن نفسي وبدون زعل اشوفه طبق تقليدي وما اشوف فيه شي جديد ....يستحق كل هالإشاده .....مع احترامي لطبق الكشري ولصاحبته .......
|
مواقع النشر |
![]() |
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك
BB code متاحة
الابتسامات متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
|