حبيبتى ام خالد سلم ايدك
بس الحقيقه فى مصر فيه طريقه مختلفة انا بعملها وبتكون هايله
باعمل كل حاجه لوحدها
يعنى احمر عدس اصفر فى شوية سمنه و بعدين اضيف ارز بعد غسيله واحمرهم مع بعض
ثم اضيف ماء يغطي وجهه ويضاف اليه قليل ملح بس لا يكون مملح
وبعدين اسلق مكرونه لوحدها واسلق عدس اسمر ( بجبه ) فى ماء وزيت من غير ملح حتى ينضج
واقطع بصل حلقات واحمره ثم اضرب 4 حبات طماطم بالخلاط واضعهم فى اناء على النار مع قليل
من السمن ومعهم قليل من الفلفل والملح ومن الممكن ان ينقع حمص فى ماء لمدة ساعه و يغلى مثل العدس
ويضاف الى صلصة الطماطم
ويقدم مع السلطه الخضراء
ولا تنسون دقة الكشرى تتكون من ماء يضاف اليه خل وليمون وثوم مفرى وكمون شويه بشويه حتى
تضبط .
وبالهنا والشفا
تحياتى لك
__________________
اللهم اغفر لى ولوالدى
وارحمهما كما

ربيانى صغيرا