السلام عليكم
جيبلكم طريقة حلوة وسريعة للمكرونة وطبعا هده الطريقة ليبية 100%
اسمها صعب شوية لكن حلو وجاء من الصوت الى بتعملة المكرونة اثناء الطبخ بك بك بك مبكبكة
المقادير
للاربع اشخاص
4 قطع لحم او دجاج + كوب حمص تم نقعه + بصل عدد 2 كبار + زيت ذرة نصف كوب + ملعقتين كبار معجون طماطم + فلفل احمر حار جاف ومطحون الكمية حسب الرغبة +
2 ملعقة صغيرة كركم + فلفل اسود + ربع ملعقة صغيرة قرفة وقرنفل مطحونة + ملح + قرن واحد فلفل اخضر حار + شبت ... كسبرة خضراء + ماء حاوالى لتر واحد
الطريقة
نضع الزيت فى وعاء الطبخ على النار ونحط عليه البصل بعد تقطيعه مربعات ونحركه قليلا نحط اللحم بعد غسله وتصفيته ثم الحمص والتوابل والطماطم ثم الماء ونخليها تطبخ الى ان يستوى اللحم
لازم تكون المرق زيادة شوية يعنى اذا شفتى ان المرق نقص زيده ماء لكن مش كتير بعدين وهى بتغلى حطى عليها حوالى كيلو الا ربع مكرونة اى نوع مفضل عندكم وتقلبيه وتغطيه وتوطى عليه النار الى ان تستوى المكرونة وقبل ماتطفى عليها حطياها الفلفل والاعشاب ولازم تكون المرقة اكتر شوية من المكرونة
وتقدم ساخنة مع الخبز والليمون
وبالصحة والهناء