اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة helwaya
موضوع فعلا الواحد محتاجه بشده لما تقف في ايدي حاجة هكتبها هنا دايما
تاني حاجة انا عملت كيكة انهاردة الكيكة العادية وانا بعملها دايما
بعملها 4 او 5 بيضات
نص كوب زيت
3/4 كوب حليب
2 كوب سكر
2 1/5 او 3 كوب دقيق
فانيليا ومعلقة كبيرة بيكينج باوردر
وبحطها في درجة حرارة 170 وكمان بسخن الفرن قبلها
وبقعدها من 30 دقيقة ل 45
بس حصل انهاردة حاجة غريبة زعلتني
نص الكيكة هبط والنص التاني عادي مش عارفة ليه؟
|
غاليتي
ان اعمل تقريبا نفس الكيك
التي تسمي 1 2 3
1 كوب سمن او زيت ( انا اضيف اقل من الكمية حوالي نصف كوب ) + 2 سكر + 3 دقيق منخول + 4بيضات
+ علبة زبادي ( حتي تحافظ علي طروارة الكيك ) + برش برتقال ( يمكن الاستغناء عنه ) + و عصير برتقالة ( يمكن الاستغناء عنه ) + فانيليا + كيس بيكنج باودر حوالي 16 جرام اكثر من ملعقة كبيرة يعني
و لبن حليب عند الحاجة
الفكرة في عجن الكيك لابد ان تكون النتجية النهائية ان الكيك اثناء صبه في قالب الكيك يكون مثل الشريط
و هذا ضروري لنجاح الكيك
و السبب الثاني ان خبز الكيك يكون علي درجة 180 و ممكن تظل داخل الفرن من 40 ال 50 دقيقة حسب حجم الصنيه
انتي خفضتي حرارة الفرن و بالتالي مدة الخبز بتكون اطول
انتي فتحتي علي كيك مبكرا و بالتالي لم ينضج تماما و بالتالي الكيك يكون معرض للهبوط عندما يقابل هواء بارد
حافظي علي درجة الحرارة و مدة الخبز و لا تفتحي عليها قبل 30 دقيقة الاضمن
اطلعي علي هذا الرابط
http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=151903
عندي ليك سؤال
درجة حرارة الفرن بتتوزع مضبوط بداخل الفرن ؟؟؟
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010