استشارات مطبخية اسألوا و نحن نجيب - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

حلويات حلويات بأنواعها المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 26-01-2009, 03:06 PM
  #11
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة helwaya مشاهدة المشاركة
موضوع فعلا الواحد محتاجه بشده لما تقف في ايدي حاجة هكتبها هنا دايما

تاني حاجة انا عملت كيكة انهاردة الكيكة العادية وانا بعملها دايما

بعملها 4 او 5 بيضات

نص كوب زيت

3/4 كوب حليب

2 كوب سكر

2 1/5 او 3 كوب دقيق

فانيليا ومعلقة كبيرة بيكينج باوردر

وبحطها في درجة حرارة 170 وكمان بسخن الفرن قبلها

وبقعدها من 30 دقيقة ل 45

بس حصل انهاردة حاجة غريبة زعلتني

نص الكيكة هبط والنص التاني عادي مش عارفة ليه؟
غاليتي

ان اعمل تقريبا نفس الكيك

التي تسمي 1 2 3

1 كوب سمن او زيت ( انا اضيف اقل من الكمية حوالي نصف كوب ) + 2 سكر + 3 دقيق منخول + 4بيضات
+ علبة زبادي ( حتي تحافظ علي طروارة الكيك ) + برش برتقال ( يمكن الاستغناء عنه ) + و عصير برتقالة ( يمكن الاستغناء عنه ) + فانيليا + كيس بيكنج باودر حوالي 16 جرام اكثر من ملعقة كبيرة يعني
و لبن حليب عند الحاجة

الفكرة في عجن الكيك لابد ان تكون النتجية النهائية ان الكيك اثناء صبه في قالب الكيك يكون مثل الشريط

و هذا ضروري لنجاح الكيك

و السبب الثاني ان خبز الكيك يكون علي درجة 180 و ممكن تظل داخل الفرن من 40 ال 50 دقيقة حسب حجم الصنيه

انتي خفضتي حرارة الفرن و بالتالي مدة الخبز بتكون اطول

انتي فتحتي علي كيك مبكرا و بالتالي لم ينضج تماما و بالتالي الكيك يكون معرض للهبوط عندما يقابل هواء بارد


حافظي علي درجة الحرارة و مدة الخبز و لا تفتحي عليها قبل 30 دقيقة الاضمن

اطلعي علي هذا الرابط

http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=151903

عندي ليك سؤال

درجة حرارة الفرن بتتوزع مضبوط بداخل الفرن ؟؟؟
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 26-01-2009 الساعة 03:09 PM
 

مواقع النشر

الكلمات الدليلية
أفيدوني أرجوكم


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:13 AM.


images