واحد صحن كشري من فضلك!!! - الصفحة 2 - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 02-08-2007, 07:56 AM
  #11
حرم فلان فلاني
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية حرم فلان فلاني
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 2,790
حرم فلان فلاني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة !ام خالد!
مشكوووووووره

لكن مافي صور
شوفي لي حل

ان شاء الله ولا يهمك بشوف اذا كنت أقدر ارفق الصور في الموضوع....وفالج طيب يا ام خالد

شكرا عزيزتي عالمرور.....
__________________
قديم 02-08-2007, 07:57 AM
  #12
حرم فلان فلاني
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية حرم فلان فلاني
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 2,790
حرم فلان فلاني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة barcha123
ما شاء الله عليك اختي أول مرة ارى الكشري كنت اسمع به فقط وإن شاء الله ساجربها
جزاك الله خيرا
جميعا ان شاء الله
جربيها ومش حتندمي بإذن الله....شكرا يالطيبة عالمرور
__________________
قديم 02-08-2007, 11:37 AM
  #13
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

كشري مصري و انا مش موجودة


عيزين الكماله و الدقة يا ريس

تسلم الايادي يا عسل

و تستاهلي التميز علي هذه الخطوة الجرئية

بس لي ملاحظة ....

انا مرة اشوف الارز يخلط بالمكرونة مش العدس

انا لي طريقة مختلفة


الاول بتسلقي العدس حتي يقترب من النضج

و بنحضر حلة نضع فيها مقدار من الزيت و اول ما يسخن نضع كمية من البصل مقطعة جوانج

و تشوح علي نار عالية حتي يصل لونها الي اللون البني يرفع نصف الكمية علي جنب

باقي البصلة نضع عليها مقدار 1 ك من الماء تقريبا و نضع مقدار من الملح و الفلفل الاسود ( بحب احطه في كل الاكل ) و رشة كمون مطحون و يترك ليغلي شوي بيكون لون الماء اصبح بني اللون

نضع الارز المغسول و المصفي علي البصل و نضع العدس المسلوق و المقدار بيكون 1 ك ارز +2 ك عدس

و نكمل الناقص من الماء من ماء سلق العدس و نضبط الملح

و يكمل مثل الارز العادي

و قبل التقدين يفتح الغطاء عليه ليتهوي .. حتي لا تلتصق حبيبات الارز مع العدس

بيسمي ( يكون مفلفل )

المكرونة تسلق بتكون مقصوصة صغيرة

و بعد السلق تشطف و تصفي جيدا

و نحضر حلة عميقة و نضع القليل من الزيت و الملح و الفلفل الاسود و رشة شطة مطحونة و نضع عليهم المكرونة المسلوقة و تشوح

يقدم الطبف الارز مخلوطة بالعدس و عليهم المكرونة بيضاء اللون و عليهم الصلصة و عليهم البصل


الاضافات

فيه ناس بتضيف شعرية علي الارز .... و في ناس بتخلط عدي بجبه علي عدس اصفر علي ارز
و في ناس بتعمل مكرونة مقصوصة و اسباجيتي في نفس الوقت

طبعا المهم النتيجة .. كلها شهية

الدقة

ثوم + فلفل بارد + فلفل حامي + خل + قليل من الماء

يخلطوا و يضافوا علي الكشري

هذه طريقتي هجرب طريقتك و اشوف :20: :20:

معلش طولت عليكم


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 02-08-2007 الساعة 11:40 AM
قديم 02-08-2007, 11:42 AM
  #14
hamad2855
عضو دائم
 الصورة الرمزية hamad2855
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 91
hamad2855 غير متصل  
اممممممممم لذيذذذذ شكله غاووووي
قديم 02-08-2007, 11:18 PM
  #15
حرم فلان فلاني
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية حرم فلان فلاني
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 2,790
حرم فلان فلاني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مستكة_مستكة
بسم الله الرحمن الرحيم

كشري مصري و انا مش موجودة


عيزين الكماله و الدقة يا ريس

تسلم الايادي يا عسل

و تستاهلي التميز علي هذه الخطوة الجرئية

بس لي ملاحظة ....

انا مرة اشوف الارز يخلط بالمكرونة مش العدس

انا لي طريقة مختلفة


الاول بتسلقي العدس حتي يقترب من النضج

و بنحضر حلة نضع فيها مقدار من الزيت و اول ما يسخن نضع كمية من البصل مقطعة جوانج

و تشوح علي نار عالية حتي يصل لونها الي اللون البني يرفع نصف الكمية علي جنب

باقي البصلة نضع عليها مقدار 1 ك من الماء تقريبا و نضع مقدار من الملح و الفلفل الاسود ( بحب احطه في كل الاكل ) و رشة كمون مطحون و يترك ليغلي شوي بيكون لون الماء اصبح بني اللون

نضع الارز المغسول و المصفي علي البصل و نضع العدس المسلوق و المقدار بيكون 1 ك ارز +2 ك عدس

و نكمل الناقص من الماء من ماء سلق العدس و نضبط الملح

و يكمل مثل الارز العادي

و قبل التقدين يفتح الغطاء عليه ليتهوي .. حتي لا تلتصق حبيبات الارز مع العدس

بيسمي ( يكون مفلفل )

المكرونة تسلق بتكون مقصوصة صغيرة

و بعد السلق تشطف و تصفي جيدا

و نحضر حلة عميقة و نضع القليل من الزيت و الملح و الفلفل الاسود و رشة شطة مطحونة و نضع عليهم المكرونة المسلوقة و تشوح

يقدم الطبف الارز مخلوطة بالعدس و عليهم المكرونة بيضاء اللون و عليهم الصلصة و عليهم البصل


الاضافات

فيه ناس بتضيف شعرية علي الارز .... و في ناس بتخلط عدي بجبه علي عدس اصفر علي ارز
و في ناس بتعمل مكرونة مقصوصة و اسباجيتي في نفس الوقت

طبعا المهم النتيجة .. كلها شهية

الدقة

ثوم + فلفل بارد + فلفل حامي + خل + قليل من الماء

يخلطوا و يضافوا علي الكشري

هذه طريقتي هجرب طريقتك و اشوف :20: :20:

معلش طولت عليكم


تحياتي

يا هلا ومرررررررررررررررررررررررررررررررررررحبا والله ومنكم نستفيد.....انتوا الأصل ونحنا التقليد....ان شاء الله نطلع تقليد رقم واحد وتعجبك الكشري عالطريقة الخليجية.....استري علي ارجوكي اذا فيها أخطاء

جزاك الله كل الخير على هالمرور الطيب
__________________
قديم 02-08-2007, 11:19 PM
  #16
حرم فلان فلاني
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية حرم فلان فلاني
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 2,790
حرم فلان فلاني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hamad2855
اممممممممم لذيذذذذ شكله غاووووي
الغاوي للغاوين شكرا عالمرور.....
__________________
قديم 03-08-2007, 05:42 AM
  #17
jooolie
عضو مثالي
 الصورة الرمزية jooolie
تاريخ التسجيل: Jul 2007
المشاركات: 814
jooolie غير متصل  
أناا أحب الكشششششششري بينه وبيني قصصصة غررااام ^.^





شكرررررررررررررررررا جزززززززززززززززززززززيلالالالا ياا مدااام الفلاان الفلااني



وتشكرررات أووي وعقبال ماا نششووف منك الحااجاات التهووس ههههههههههااااي
__________________
-------------------------------------------------------------------------------------
قديم 03-08-2007, 09:12 PM
  #18
حرم فلان فلاني
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية حرم فلان فلاني
تاريخ التسجيل: Jun 2006
المشاركات: 2,790
حرم فلان فلاني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة jooolie
أناا أحب الكشششششششري بينه وبيني قصصصة غررااام ^.^





شكرررررررررررررررررا جزززززززززززززززززززززيلالالالا ياا مدااام الفلاان الفلااني



وتشكرررات أووي وعقبال ماا نششووف منك الحااجاات التهووس ههههههههههااااي

عفوا عفوا......اذا السالفة فيها قصة غرام الطبق كله لك بدون منازع....

شكرا على مرورك الطيب
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:06 PM.


images