سفرة من مطبخي بالصور التفصيلية - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 27-07-2010, 06:23 PM
  #1
rona_princess20
عضو مميز
 الصورة الرمزية rona_princess20
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 585
rona_princess20 غير متصل  
hi سفرة من مطبخي بالصور التفصيلية

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اقدم لكم اليوم هده السفرة من مطبخي

واتمنى ان تحوز على اعجابكم

نبدأ على بركه الله


اولا : الدجـــاج المتبل


هنا في هدا الطبق يمكن استخدام الدجاج مقطع او دجاجة كامله حسب رغبتك

اولا نقوم بتجهيز الدجاجة وتنضيفها من الجلد وغسلها جيدا

باستخدام الماء والدقيق والليمون والخل

وبعدها نغسلها من دلك بالماء

ونقوم بتجهيز الخلطة للتبيل وهي عبارة عن

زبادي + ملح + فلفل اسود + بهار حلو + كمون + سماق + بهارات الدجاج(اختياري ادا كانت متوفر) + ثوم مطحون+ قرفة+ هيل مطحون+ كسبر مطحون



ثم نتبل الدجاجه في هده التببيله




اقرب




ثم بعد ذلك نغلفها ونضعها تمتص التتبيله في الثلاجة لمدة ليله كامله



وفي اليوم الثاني نخرجها من الثلاجة ونضعها

في صينية الفرن بعد تغليف الصينية بالسلفر




وندخلها الفرن تتحمر قليلا لمدة 10 -15 دقيقة

وبعد دلك نخرجها وتغلفها من الخارج بالسلفر وندخلها الفرن



وتبقى لمدة من ساعة الى ساعة ونص

وبعد دلك نخرجها من الفرن




ونزيل السلفر



بعد دلك اما نرجعها تتحمر من فوق او ندخلها على عصاية الفرن وتتحمر بشكل كامل



وبعد دلك الف صحة وعافيه




.

.

.

ثانيا : السلطات


1- سلطة بابا غنوج

اولا نجهز المقادير وهي باذنجان + بصل+ فلفل اخضر + ثوم + طماطم (اختياري) + ملح + زيت



اولا نضع الخضر في صحن الفرن وندخلها الفرن تنشوي




وبعد ان يتم شوائها جيدا نخرجها




نقوم بتقشير الباذنجان
وبعدين نضعها بالماكينه عدا الثوم هذه الماكينه احنا نسميها ست البيت مااعرف ايش تقولولها انتم



وبعدين ناخد الثوم ونهرسه جيدا



ونقوم برحي الخليط جيدا



وبعدين نضيف الزيت والملح حسب الرغبة


ونزينها وتكون جاهزة والف صحة وهنا







.

.


.



2- السلطة المشوية الحارة

هي نفس مقادير وطريقة عمل السلطة السابقة

ولكن لازم يكون البصل والطماطم والفلفل كثير ولا يوجد فيها باذنجان

وتكون مثلا 4 بصلات 5 حبات طماطم و 4 -6 حبات فلفل اخضر حار

وطريقتها نفس طريقة البابا غنوج تماما

وهذه صورتها






[info]هنا عشان الالوان متقاربة مع بعض في السلطات يمكن انك تعملي البابا غنوج بدون طماطم وتضاف لها ملعقة طحينه هيكون ليها طعم جميل جدا[/info]

.

.

.



ثالثا: عملت بطاطس مقلية

والبطاطس عشان تكون مقرمشه

بقشرها وبقطعها اصايع وبخليها في ماء وملح ونقطه خل لمدة 10 - 15 دقيقة




وبعدين احطها في صحن واغلفها واحيانا ارشها بشوية نشأ



وادخلها التفريز

ولما احتاجها اسخن الزيت ويكون ساخن جداااا جدااا

واطلعها من الفريز على الزيت على طوووول

ولازم اسمع التششششششششششششششش



ومش هتاخد كثييير الا وتستوي




وهذه كانت سفرتنا


السلطات (بابا غنوج - سلطة مشوية - سلطة خضراء)













وان شاءالله عجبتكم


__________________
اللهم صلي وسلم على سيدنا محمد..استغفرك اللهم وأتوب اليك..اللهم ان رحمتك وسعت كل شي ،، فارحمني رحمة تطمئن بها نفسي وتقر بها عيني..

التعديل الأخير تم بواسطة Reemona ; 28-07-2010 الساعة 12:01 PM
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:27 AM.


images