منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   سفرة من مطبخي بالصور التفصيلية (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=211492)

rona_princess20 27-07-2010 06:23 PM

سفرة من مطبخي بالصور التفصيلية
 
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اقدم لكم اليوم هده السفرة من مطبخي

واتمنى ان تحوز على اعجابكم

نبدأ على بركه الله


اولا : الدجـــاج المتبل


هنا في هدا الطبق يمكن استخدام الدجاج مقطع او دجاجة كامله حسب رغبتك

اولا نقوم بتجهيز الدجاجة وتنضيفها من الجلد وغسلها جيدا

باستخدام الماء والدقيق والليمون والخل

وبعدها نغسلها من دلك بالماء

ونقوم بتجهيز الخلطة للتبيل وهي عبارة عن

زبادي + ملح + فلفل اسود + بهار حلو + كمون + سماق + بهارات الدجاج(اختياري ادا كانت متوفر) + ثوم مطحون+ قرفة+ هيل مطحون+ كسبر مطحون

http://a.imageshack.us/img814/6715/44989034.jpg

ثم نتبل الدجاجه في هده التببيله


http://a.imageshack.us/img256/8237/19054440.jpg

اقرب

http://a.imageshack.us/img217/491/32457383.jpg


ثم بعد ذلك نغلفها ونضعها تمتص التتبيله في الثلاجة لمدة ليله كامله

http://img844.imageshack.us/img844/230/54736961.jpg

وفي اليوم الثاني نخرجها من الثلاجة ونضعها

في صينية الفرن بعد تغليف الصينية بالسلفر

http://a.imageshack.us/img180/1433/71933520.jpg


وندخلها الفرن تتحمر قليلا لمدة 10 -15 دقيقة

وبعد دلك نخرجها وتغلفها من الخارج بالسلفر وندخلها الفرن

http://a.imageshack.us/img188/4295/62495250.jpg

وتبقى لمدة من ساعة الى ساعة ونص

وبعد دلك نخرجها من الفرن


http://a.imageshack.us/img691/206/78148417.jpg

ونزيل السلفر

http://a.imageshack.us/img809/6797/54597845.jpg

بعد دلك اما نرجعها تتحمر من فوق او ندخلها على عصاية الفرن وتتحمر بشكل كامل

http://a.imageshack.us/img340/5241/29577270.jpg

وبعد دلك الف صحة وعافيه

http://a.imageshack.us/img685/8115/44066296.jpg


.

.

.

ثانيا : السلطات


1- سلطة بابا غنوج

اولا نجهز المقادير وهي باذنجان + بصل+ فلفل اخضر + ثوم + طماطم (اختياري) + ملح + زيت

http://a.imageshack.us/img188/6894/98412119.jpg

اولا نضع الخضر في صحن الفرن وندخلها الفرن تنشوي

http://a.imageshack.us/img409/6559/25998353.jpg


وبعد ان يتم شوائها جيدا نخرجها

http://a.imageshack.us/img69/2940/12480241.jpg


نقوم بتقشير الباذنجان
وبعدين نضعها بالماكينه عدا الثوم هذه الماكينه احنا نسميها ست البيت مااعرف ايش تقولولها انتم

http://a.imageshack.us/img706/2546/54336213.jpg

وبعدين ناخد الثوم ونهرسه جيدا

http://a.imageshack.us/img96/1963/38461390.jpg

ونقوم برحي الخليط جيدا

http://a.imageshack.us/img541/1774/46097056.jpg

وبعدين نضيف الزيت والملح حسب الرغبة
http://a.imageshack.us/img16/6986/65231583.jpg

ونزينها وتكون جاهزة والف صحة وهنا

http://a.imageshack.us/img824/3784/16759730.jpg

http://a.imageshack.us/img43/7903/98228645.jpg



.

.


.

:)

2- السلطة المشوية الحارة

هي نفس مقادير وطريقة عمل السلطة السابقة

ولكن لازم يكون البصل والطماطم والفلفل كثير ولا يوجد فيها باذنجان

وتكون مثلا 4 بصلات 5 حبات طماطم و 4 -6 حبات فلفل اخضر حار

وطريقتها نفس طريقة البابا غنوج تماما

وهذه صورتها

http://img840.imageshack.us/img840/9773/99430375.jpg

http://a.imageshack.us/img137/5199/84416649.jpg


[info]هنا عشان الالوان متقاربة مع بعض في السلطات يمكن انك تعملي البابا غنوج بدون طماطم وتضاف لها ملعقة طحينه هيكون ليها طعم جميل جدا[/info]

.

.

.

:)

ثالثا: عملت بطاطس مقلية

والبطاطس عشان تكون مقرمشه

بقشرها وبقطعها اصايع وبخليها في ماء وملح ونقطه خل لمدة 10 - 15 دقيقة

http://a.imageshack.us/img689/7742/12182505.jpg


وبعدين احطها في صحن واغلفها واحيانا ارشها بشوية نشأ

http://a.imageshack.us/img176/9859/53524453.jpg

وادخلها التفريز

ولما احتاجها اسخن الزيت ويكون ساخن جداااا جدااا

واطلعها من الفريز على الزيت على طوووول

ولازم اسمع التششششششششششششششش

http://a.imageshack.us/img208/9735/99716530.jpg

ومش هتاخد كثييير الا وتستوي




وهذه كانت سفرتنا


السلطات (بابا غنوج - سلطة مشوية - سلطة خضراء)

http://img842.imageshack.us/img842/7919/48139539.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/2927/23023937.jpg

http://a.imageshack.us/img230/1378/38173645.jpg

http://a.imageshack.us/img808/6640/88659357.jpg

http://a.imageshack.us/img148/9013/31985644.jpg



وان شاءالله عجبتكم



أم الشبل الصغير 27-07-2010 07:34 PM

ماشاء الله شغل مرتب
حبيت السلطة
سفرة دايمهـ وتسلم لنا الأيادي الحلوة : )

جداوية و أفتخر 27-07-2010 08:42 PM

هلا رونا لك وحشة

إيش هذا الإبداع ما شاء الله تبارك الله قمة الذووووووووق و الروعة

تسلم إيدينك و بالعافية عليكم

س / ما الحكمة من وضع البطاطس في الفريزر قبل القلي !

rona_princess20 27-07-2010 09:05 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ألوان (المشاركة 2460539)
ماشاء الله شغل مرتب
حبيت السلطة
سفرة دايمهـ وتسلم لنا الأيادي الحلوة : )

تسلمي يارب الحلو هو وجودك هنا

ماننحرم هالطلة يارب

rona_princess20 27-07-2010 09:07 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة جداوية و أفتخر (المشاركة 2460556)
هلا رونا لك وحشة

والله ليك وحشه ياغالية وسئلت حتى عنك في العاشقات
إيش هذا الإبداع ما شاء الله تبارك الله قمة الذووووووووق و الروعة
:)
تسلم إيدينك و بالعافية عليكم
الله يسلمك ياعمري
س / ما الحكمة من وضع البطاطس في الفريزر قبل القلي !

ج / عشان تكون مقرمشة :)

اجياد العلي 27-07-2010 09:44 PM

تسلمين سفره دايمه

أم يوسف2 27-07-2010 09:48 PM

تسلم الايادددييي يا قمر

ما شاء الله عليك مبدععععععةةة

انتظار الفرج 27-07-2010 10:31 PM

تسلم يديكِ عسوله

والله يرزقكِ بذرية صالحة تملأ عليكِ البيت والسفرة بعد

Reemona 28-07-2010 12:04 PM

يعطيك العافية . سفرة شهية مبين عليها
ومبين انك طباخة ذوق

rona_princess20 28-07-2010 12:06 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اجياد العلي (المشاركة 2460592)
تسلمين سفره دايمه

الله يسلمك اشكر مرورك :)


الساعة الآن 12:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©