![]() |
سفرة من مطبخي بالصور التفصيلية
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته اقدم لكم اليوم هده السفرة من مطبخي واتمنى ان تحوز على اعجابكم نبدأ على بركه الله اولا : الدجـــاج المتبل هنا في هدا الطبق يمكن استخدام الدجاج مقطع او دجاجة كامله حسب رغبتك اولا نقوم بتجهيز الدجاجة وتنضيفها من الجلد وغسلها جيدا باستخدام الماء والدقيق والليمون والخل وبعدها نغسلها من دلك بالماء ونقوم بتجهيز الخلطة للتبيل وهي عبارة عن زبادي + ملح + فلفل اسود + بهار حلو + كمون + سماق + بهارات الدجاج(اختياري ادا كانت متوفر) + ثوم مطحون+ قرفة+ هيل مطحون+ كسبر مطحون http://a.imageshack.us/img814/6715/44989034.jpg ثم نتبل الدجاجه في هده التببيله http://a.imageshack.us/img256/8237/19054440.jpg اقرب http://a.imageshack.us/img217/491/32457383.jpg ثم بعد ذلك نغلفها ونضعها تمتص التتبيله في الثلاجة لمدة ليله كامله http://img844.imageshack.us/img844/230/54736961.jpg وفي اليوم الثاني نخرجها من الثلاجة ونضعها في صينية الفرن بعد تغليف الصينية بالسلفر http://a.imageshack.us/img180/1433/71933520.jpg وندخلها الفرن تتحمر قليلا لمدة 10 -15 دقيقة وبعد دلك نخرجها وتغلفها من الخارج بالسلفر وندخلها الفرن http://a.imageshack.us/img188/4295/62495250.jpg وتبقى لمدة من ساعة الى ساعة ونص وبعد دلك نخرجها من الفرن http://a.imageshack.us/img691/206/78148417.jpg ونزيل السلفر http://a.imageshack.us/img809/6797/54597845.jpg بعد دلك اما نرجعها تتحمر من فوق او ندخلها على عصاية الفرن وتتحمر بشكل كامل http://a.imageshack.us/img340/5241/29577270.jpg وبعد دلك الف صحة وعافيه http://a.imageshack.us/img685/8115/44066296.jpg . . . ثانيا : السلطات 1- سلطة بابا غنوج اولا نجهز المقادير وهي باذنجان + بصل+ فلفل اخضر + ثوم + طماطم (اختياري) + ملح + زيت http://a.imageshack.us/img188/6894/98412119.jpg اولا نضع الخضر في صحن الفرن وندخلها الفرن تنشوي http://a.imageshack.us/img409/6559/25998353.jpg وبعد ان يتم شوائها جيدا نخرجها http://a.imageshack.us/img69/2940/12480241.jpg نقوم بتقشير الباذنجان وبعدين نضعها بالماكينه عدا الثوم هذه الماكينه احنا نسميها ست البيت مااعرف ايش تقولولها انتم http://a.imageshack.us/img706/2546/54336213.jpg وبعدين ناخد الثوم ونهرسه جيدا http://a.imageshack.us/img96/1963/38461390.jpg ونقوم برحي الخليط جيدا http://a.imageshack.us/img541/1774/46097056.jpg وبعدين نضيف الزيت والملح حسب الرغبة http://a.imageshack.us/img16/6986/65231583.jpg ونزينها وتكون جاهزة والف صحة وهنا http://a.imageshack.us/img824/3784/16759730.jpg http://a.imageshack.us/img43/7903/98228645.jpg . . . :) 2- السلطة المشوية الحارة هي نفس مقادير وطريقة عمل السلطة السابقة ولكن لازم يكون البصل والطماطم والفلفل كثير ولا يوجد فيها باذنجان وتكون مثلا 4 بصلات 5 حبات طماطم و 4 -6 حبات فلفل اخضر حار وطريقتها نفس طريقة البابا غنوج تماما وهذه صورتها http://img840.imageshack.us/img840/9773/99430375.jpg http://a.imageshack.us/img137/5199/84416649.jpg [info]هنا عشان الالوان متقاربة مع بعض في السلطات يمكن انك تعملي البابا غنوج بدون طماطم وتضاف لها ملعقة طحينه هيكون ليها طعم جميل جدا[/info] . . . :) ثالثا: عملت بطاطس مقلية والبطاطس عشان تكون مقرمشه بقشرها وبقطعها اصايع وبخليها في ماء وملح ونقطه خل لمدة 10 - 15 دقيقة http://a.imageshack.us/img689/7742/12182505.jpg وبعدين احطها في صحن واغلفها واحيانا ارشها بشوية نشأ http://a.imageshack.us/img176/9859/53524453.jpg وادخلها التفريز ولما احتاجها اسخن الزيت ويكون ساخن جداااا جدااا واطلعها من الفريز على الزيت على طوووول ولازم اسمع التششششششششششششششش http://a.imageshack.us/img208/9735/99716530.jpg ومش هتاخد كثييير الا وتستوي وهذه كانت سفرتنا السلطات (بابا غنوج - سلطة مشوية - سلطة خضراء) http://img842.imageshack.us/img842/7919/48139539.jpg http://img825.imageshack.us/img825/2927/23023937.jpg http://a.imageshack.us/img230/1378/38173645.jpg http://a.imageshack.us/img808/6640/88659357.jpg http://a.imageshack.us/img148/9013/31985644.jpg وان شاءالله عجبتكم |
ماشاء الله شغل مرتب
حبيت السلطة سفرة دايمهـ وتسلم لنا الأيادي الحلوة : ) |
هلا رونا لك وحشة
إيش هذا الإبداع ما شاء الله تبارك الله قمة الذووووووووق و الروعة تسلم إيدينك و بالعافية عليكم س / ما الحكمة من وضع البطاطس في الفريزر قبل القلي ! |
اقتباس:
ماننحرم هالطلة يارب |
اقتباس:
|
تسلمين سفره دايمه
|
تسلم الايادددييي يا قمر
ما شاء الله عليك مبدععععععةةة |
تسلم يديكِ عسوله
والله يرزقكِ بذرية صالحة تملأ عليكِ البيت والسفرة بعد |
يعطيك العافية . سفرة شهية مبين عليها
ومبين انك طباخة ذوق |
اقتباس:
|
الساعة الآن 12:11 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©