طبخات جديدة حياكم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 19-10-2007, 12:38 AM
  #2
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
حبيبتى انا ممكن اقولك على طريقة للجمبرى او الروبيان احنا بنعملها فى مصر و شهية و سهلة كمان بس محتوياتها كثيرة

الخضرة : شبت + بقدونس + كسبرة خضرة + كرفس
الخضار: فلفل اخضر و احمر و اصفر + مكعبات طماطم + بصل مفروم و مقطع + ثوم مدقوق
صلصة
البهارات: بهارات سمك + ملح + فلفل + كمون + حبهان او هيل + ورق لورى او غار
بطاطس مقشر و مقطع حلقات عرض حوالى 1\2 سم + عصير ليمونة

المقادير كمياتها ذى ماتحبى و اذا تحبى تشيلى حاجة ذى ماتحبى برضو

نفرم الشبت و البقدونس و الكسبرة و الكرفس و نقطع الفلفل مكعبات
نحط شوية زيت فى الصينية اللى حندخلها الفرن و نشوح البصل فيها تشوحتين كدة و بعدين نحط الثوم و نقلبه برضو تقلبتين ثم نحط الفلفل بكل الوانه و برضوه نقلبه بسيط كدة و بعدين نحط الخضرة اللى هى الشبت و البقدونس و الكسبرة و الكرفس و نشوحهم ثم نضع مكعبات الطماطم و نشوحهه برضو و بعدين نحط الصلصة و كميتها على حسب ما تحبى ممكن ملعقة او ملعقتين كبار و البهارات كلها و بعدين نذود ماية و نحط البطاطس و نتركهم على النار لحد ما البطاطس يدخل فى السوا و اذا احتاجت ماية تذودى و بعدين تحط الجمبرى و تدخلى الصينية الفرن الى ان يستوى الجمبرى

مش عايزة اقولك طعم الجمبرى و البطاطس و الصوص اللى بينزل منهم تحفة تحفة تحفة

جربى و قوليلى رايك و انا فى الخدمة لا استفسار
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:12 AM.


images