![]() |
طبخات جديدة حياكم
السلام عليكم
بصراحة انا فتحت هذا الموضوع لاني مليبت من الطبخات اللي اسويه وانا من النوع اللي ما تعجبني الطبخات الغريبة مثلا جربت اسوي شاينيز ولا عجبتني ولا افكر اسويها بعد .. مليت من الكبسه والبرياني والمندي والمقلي ووو الطبخات المعتادة .. ابي اسوي شي جديد بس يكون خليجي وثاني شي عندي ربيان وابي اسويه بس مو مشوي ابيه بطريقة خليجية غير عن المقلي والحمصه والمرق وتحت القدر ابي شي جديد اذا تعرفون ساعدوني .. |
حبيبتى انا ممكن اقولك على طريقة للجمبرى او الروبيان احنا بنعملها فى مصر و شهية و سهلة كمان بس محتوياتها كثيرة
الخضرة : شبت + بقدونس + كسبرة خضرة + كرفس الخضار: فلفل اخضر و احمر و اصفر + مكعبات طماطم + بصل مفروم و مقطع + ثوم مدقوق صلصة البهارات: بهارات سمك + ملح + فلفل + كمون + حبهان او هيل + ورق لورى او غار بطاطس مقشر و مقطع حلقات عرض حوالى 1\2 سم + عصير ليمونة المقادير كمياتها ذى ماتحبى و اذا تحبى تشيلى حاجة ذى ماتحبى برضو نفرم الشبت و البقدونس و الكسبرة و الكرفس و نقطع الفلفل مكعبات نحط شوية زيت فى الصينية اللى حندخلها الفرن و نشوح البصل فيها تشوحتين كدة و بعدين نحط الثوم و نقلبه برضو تقلبتين ثم نحط الفلفل بكل الوانه و برضوه نقلبه بسيط كدة و بعدين نحط الخضرة اللى هى الشبت و البقدونس و الكسبرة و الكرفس و نشوحهم ثم نضع مكعبات الطماطم و نشوحهه برضو و بعدين نحط الصلصة و كميتها على حسب ما تحبى ممكن ملعقة او ملعقتين كبار و البهارات كلها و بعدين نذود ماية و نحط البطاطس و نتركهم على النار لحد ما البطاطس يدخل فى السوا و اذا احتاجت ماية تذودى و بعدين تحط الجمبرى و تدخلى الصينية الفرن الى ان يستوى الجمبرى مش عايزة اقولك طعم الجمبرى و البطاطس و الصوص اللى بينزل منهم تحفة تحفة تحفة جربى و قوليلى رايك و انا فى الخدمة لا استفسار |
الساعة الآن 05:28 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©