ساعات كتير الواحد بيحس بالزهق من كل انواع الاكل
و يبقى نفسه فى حاجه (حرشه )( مشطشطه )
قولوا اللى تحبوه ... المهم هو ده الله حصل معايا امس .. دخلت المطبخ
دعبست شويه لقيت فول مدشوش قلت بس هو ده
اقولكم الاول على المقادير
نقول نصف كيلو فول مدشوش ( للى ما يعرفهوش ) فول ناشف بدون القشره و بيكون كل حبة فول مقسومه نصفين
بقدونس مغسول و مفرى
بصل مقطع صغيرا
ثوم مدقوق
زيت
ملح
شطة
كمون
عصير ليمون
الطريقه
نغسل الفول جيدا و نسلقه فى كميه من الماء تكفى لغمره جيدا لانه بيأخذ سوا شويه و ممكن نزود الميه لو احتجنا اثناء السلق و نراعى التسويه على نار متوسطه حتى لا يلتصق و نقلب فيه كل فترة
فى هذه الاثناء نحمر البصل المقطع صغيرا فى الزيت ثم ننشله من الزيت و نحتفظ بالزيت
بعد تمام سوا الفول و يراعى بقاء بعض مويته فيه
نضربه فى الخلاط بعد ان يبرد او نصفيه من مصفاه و يراعى ان يكون قوامه معتدل ليس بالجامد و لا بالخفيف
فأذا احتجتى تضيفى شوية ميه اثناء الضرب لضبط القوام لا بأس
ثم نضع هذا الخليط فى قدر و نرفعه على نار متوسطه و نضيف له الثوم المفرى و البقدونس ( و ممكن تضربى البقدونس مع الفول فى الخلاط )
و نضيف الملح و الشطة و الكمون و بعض من البصل المحمر و نحتفظ بالبعض الاخر للتجميل و نضيف الزيت الذى تم تحمير البصل فيه سابقا و نستمر بتقلب المزيج حتى يبدأ بالغليان و نتركه يغلى مدة 3 دقائق على النار مع استمرار التقليب
ثم نرفعه من على النار و بالمغرفه نصب فى اصباق مسطحة ثم نزين الوجه بالبصل المحمر و نتركه حتى يهدأ
و عند الاكل نرش بعض من قطرات عصير الليمون فوق الوجه
و ما تنسيش المخلل ليمون او خيار و البصل يا سلام على البصل مع البصاره
مش قلت لكم اكلة حرشه
و بألف هنا و شفا