اسفة ضغطت على زر غلط .اكملك .بعد ما يغلى الرز تهدى علية النار وتحتة صاج وبعدين تضيفى علية العدس اللى استوى نص نص علشان يكمل سواة مع الرز. وتغطية وتسبية على النار الهادية لغاية ما يستوى الرز ومعاه العدس . وبعدين تقطعى بصل حلقات وتحمرية فى شوية زيت وتنشلية ودة البصل اللى بيبقى على وش الكشرى . وفى نفس الزيت اللى حمرتى فية البصل تحطى شوية ثوم مدقوق ناعم تحمرية فى الزيت وبعدين تضيفى علية معلقة صغيرة خل وعليهم كباية طماطم مضروبة فى الخلاط وعليها كمان شوية صلصة معلبة . وتسيبى الخليط دة لغاية ما يتصلصل مع اضافة ملح وفلفل اسود وشطة حسب الرغبة . وبعدين تسلقى شوية مكرونة (مش كتير ) المهم تكون مكرونة حجمها قليل (مكرونة صغيرة لانها هتنضاف على الرز بالعدس ) .بعد ما تتسلق المكرونة وتصفيها من المية .تغرفى الرز (اللى معاه عدس ) وعلية المكرونة المسلوقة المتصفية من المية وتحطى على الوش البصل المتحمر وتقدمى معاهم الصلصة بالشطة وبالهنا والشفاء . فية ناس بتحط حمص (تنقعية وتسلقية وتصفية وتضفية على الرز زى المكرونة كدة )