فطيرة الخضروات والبسطرمه من زوجةاحمد - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 19-02-2009, 04:38 AM
  #1
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
icon52 فطيرة الخضروات والبسطرمه من زوجةاحمد



كيفيكم يا احلى اخوات كلكم واحشيني كتير

كنت من كام يوم نشرت مشكلتي ان عجينتي ما تخمر

وطبعا اخواتي الحبيبات ماقصروا واخص بالشكر اختي الحبيبه مستكة _مستكة

طبقت طريقتها وماشاء الله لاقوة الا بالله العجينه كبرت وطريه وطعمها خيااااااااااال

وعملت فطيره الخضروات وهي من اختراع اعز صديقاتي وانا زودت عليعا بعض اللمسات

اولا مقادير العجينه

2 كوب دقيق

ملعقه ملح صغيره

ملعقه كبيرة سكر

قطعه صغيرة من الزبده لكن تكون بصورة سائله

ملعقه كبيره خميرة

وماء للعجن

وهذا شكل عجينتي



وعملت الصوص

عباره عن قطعه صغيرة بصل مفروم

نصف كوب ماء مع ملعقه كبيرة معجون صلصه

وزيت وزعتر وملح وفلفل وسكر

نحمر البصله عندما يصبح لونها ذهبي نضيف باقي الخليط



لما الصوص يتسبك نضيف عليه الخضروات والبسطرمه

الخضروات (طماطم وفلفل وزيتون )



ونجيب صينيه وندهنها زيت

ونفرد العجينه على الطاوله اولا بحيث تكون اكبر من الصينيه

ونضعها في الصينه وفوقها الصوص والخضروات والبسطرمه ثم نضع طبقه من الجبنه الموازاريلا

نغلق على الحشوة بباقي العجينه الزائده على الاطراف بحيث نغطي الحشو تماما

(اسفه ما صورت هذه الخطوه بالتفصيل لأن أحمد في هذه اللحظه اتصل وقالي انا جايلك في الطريق

فكملت بسرعه عشان اروح اتجهز)

ثم نضع في الخلاط كوب لبن وبيضه وملعقه دقيق وثلاث قطع جبن مثلثات وقطعه صغيره جدا من الزبد

ونضربه في الخلاط

ثم نصبه في الصينيه فوق العجينه

ثم ندخلها الفرن

ولما تطلع نرش على الوجه زعتر او سمسم اوحبه البركه

وهذا شكلها بعد ما طلعت



وهذه قطعة أحمد




يارب يكون عجبكم

منتظرة رأيكم

__________________
قديم 19-02-2009, 04:54 AM
  #2
أم يوسف2
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية أم يوسف2
تاريخ التسجيل: Sep 2003
المشاركات: 8,245
أم يوسف2 غير متصل  
يمييييييييييييييييييييييييييييييييييييي
يمييييييييييييييييييي
ماشاء الله عليك ياقمر
رووعة ..طبخة سهللله و شكلها رهيبة و طعمه
تسلم الايادي حبيبتي
وعقبال ما تطبخي بمطبخ بيتك انتي و احمد

يعطيك الف عافية و مستنية قطعتي على طوول
__________________
سبحان الله... الحمدلله ... لا اله الا الله .. الله اكبر
سبحانك لا اله الا انت اني كنت من الظالمين
استودعكم الله
قديم 19-02-2009, 02:53 PM
  #3
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة noora مشاهدة المشاركة
يمييييييييييييييييييييييييييييييييييييي
يمييييييييييييييييييي
ماشاء الله عليك ياقمر
رووعة ..طبخة سهللله و شكلها رهيبة و طعمه
تسلم الايادي حبيبتي
وعقبال ما تطبخي بمطبخ بيتك انتي و احمد

يعطيك الف عافية و مستنية قطعتي على طوول

اهلين حبيبتي أم جبران

تسلمي حبيبتي على المرور الرائع

نورتي
__________________
قديم 19-02-2009, 04:58 AM
  #4
روزبري
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 192
روزبري غير متصل  
شكلها مشهي مررررره
يسلمو
__________________
قديم 19-02-2009, 02:53 PM
  #5
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة روزبري مشاهدة المشاركة
شكلها مشهي مررررره
يسلمو
تسلمي حبيبتي على مرورك الرائع
__________________
قديم 21-02-2009, 12:00 PM
  #6
سحابة الصحراء
قلم مبدع
تاريخ التسجيل: Aug 2006
المشاركات: 6,406
سحابة الصحراء غير متصل  
ماشاء الله رائع سلمتي
__________________
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الثَّبَاتَ فِي الأَمْرِ وَأَسْأَلُكَ شُكْرَ نِعْمَتِكَ، وَحُسْنَ عِبَادَتِكَ، وَأَسْأَلُكَ قَلْباً سَلِيماً وَلِسَاناً صَادِقاً
قديم 21-02-2009, 06:50 PM
  #7
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحابة الصحراء مشاهدة المشاركة
ماشاء الله رائع سلمتي
تسلمي حبيبتي الغالية
__________________
قديم 21-02-2009, 05:54 PM
  #8
المصرية
عضو متألق
 الصورة الرمزية المصرية
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 5,125
المصرية غير متصل  
أختى الحبيبه بدون تريقه كده وأوعى تضحكى عليا
عايزه منك شوية تفصيل لأن خبرتى زيرووو فى عالم المطبخ

بصى ياستى بعد ماعجنتيها بتسبيها تخمر صح ؟
كم الوقت اللى بتخمر فيه و هل بتضعيها تخمر فى الفرن بعد مايدفى

وهل الخميره (فوريه - ام قطع )
والخميره بتضعيها مع المقادير عادى أم بتذوبيها فى ماء دافئ


بجد انا زيرووووووو ياريت توضحيلى بالتفصيل الممل لأنى بإذن الله هشترى الخميره بكره وهعملها بإذن الله
فياريت تعلمينى


فى الأنتظار
__________________
قديم 21-02-2009, 06:56 PM
  #9
زوجةاحمد
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية زوجةاحمد
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 5,718
زوجةاحمد غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة المصرية مشاهدة المشاركة
أختى الحبيبه بدون تريقه كده وأوعى تضحكى عليا
عايزه منك شوية تفصيل لأن خبرتى زيرووو فى عالم المطبخ

عادي يا قمر كلنا لسه تحت التمرين

بصى ياستى بعد ماعجنتيها بتسبيها تخمر صح ؟
كم الوقت اللى بتخمر فيه و هل بتضعيها تخمر فى الفرن بعد مايدفى

ايوه بتركها تقريبا تلت ساعه

من الاخر بتركها المده الي بقطع فيها الفلفل والطماطم واجهز الحشوة


وهل الخميره (فوريه - ام قطع )

انا بستخدم فوريه


والخميره بتضعيها مع المقادير عادى أم بتذوبيها فى ماء دافئ

بصي يا ستي انا بعد تعليمات اختي الحبيبه مستكه

بجيب نصف كوب ماء بسييييييط الدفئ اوعي تغلي الميه لاني كنت بعمل كده زمان وعجينتي فشلت

وتضعي في الكوب ملعقه خميرة وملعقه سكر وتقلبيهم كويس وتتركيهم 10 دقايق وبعدين تضيفيهم

على باقي مكونات العجينة


بجد انا زيرووووووو ياريت توضحيلى بالتفصيل الممل لأنى بإذن الله هشترى الخميره بكره وهعملها بإذن الله
فياريت تعلمينى


فى الأنتظار
في انتظار تطبيقك يا احلى عروووووسه

عقبال يارب ما تعمليها في بيتك:14:
__________________
قديم 19-02-2009, 10:18 AM
  #10
gawlp
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية gawlp
تاريخ التسجيل: Aug 2007
المشاركات: 3,942
gawlp غير متصل  
روووعة ماشاء الله ..شكلها مشهي ..
مبرووووك نجاح العجينة معاك ..
هاتي لي قطعة مع كوب شاي ..
__________________
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 03:05 AM.


images