الأرز المصري - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 23-05-2007, 04:24 PM
  #1
knowMore
موقوف
تاريخ التسجيل: Apr 2004
المشاركات: 239
knowMore غير متصل  
الأرز المصري

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

في المنطقة التي أسكن فيها لا يستخدمون سوى الأرز المصري في طبخ الأرز
وكما تعلمون لو أردت طبخ أرز باستخدام الأرز المصري فهذه عملية معقدة بدءا من قلي الأرز بالزيت وصولا إلى وضعه في الصحون

هل هناك وصفات مميزة لطبخ الأرز المصري كوجبة رز مرافقة للحم و الدجاج؟؟
لا أتحدث عن استخدامه في حشي الدجاج أو المحاشي و إنما استخدامه كزجبة رز فقط


و هل هناك من لديه فكرة عن طريقة عمل الأرز المرافق لوجبة كنتاكي
البهارات المستخدمة ليست غريبة علي و لكن لم أستطع معرفتها و تحديدها
الرز أحمر اللون و بهاراته رائعة

وهو مصري طبعا



أرجو الرد في أقرب وقت ممكن
تحياتي
قديم 23-05-2007, 05:05 PM
  #2
فتاه الاسلام
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية فتاه الاسلام
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 387
فتاه الاسلام غير متصل  
انا هقولك على طريقه انا بعملها
المقادير
(ارز مغسول _مرقه دجاج _شعريه _ماء او شربه لحم )
الطريقه هى بسيطه وسهله وعاديه
ضعى ملعه سمن فى الاناء اللى هتطبخى فيه الارز
ثم ضعى مقدلر من الشعريه الى ان تحمر ثم ضعى الشربه او الماء وضيفى مرقه الدجاج
الى ان يغلى ثم ضيقى الارز وظبطى الملح
الى ان يجف وطى شويه عليه الى ان يتم النضج
__________________
ربى لا تذرنى فردا وانت خير الواثين
ادعوا لى بالذيه الصالحه
قديم 23-05-2007, 08:46 PM
  #3
knowMore
موقوف
تاريخ التسجيل: Apr 2004
المشاركات: 239
knowMore غير متصل  
فتاة الاسلام جزاك الله كل خير و رزقك الذرية الصالحة والنافعة يوم لا ينفع العبد إلا عمله

طيب سؤال
قالولي أن الرز المصري لازم يتم تحميره بالزيت أو السمن قبل طبخه حتى لا يتعجن
و فعلا كان يصير معايا زي رز المهلبية

و لما صرت أقليه شوية بالزيت حتى يتحمر شوية صار يظبط معايا

لكن المشكلة أن مابيطلع طعمه زي الرز اللي باكله عند اهل جوزي و اللي بيطبخوه من زمان
مع اني استخدم نفس طريقتهم
ولما أشيف الملح و ادوق الشربة تبعت الرز مع الملح يكون طعمها كويس و مظبوط بس بعد ما يستوي الرز أفاجى ان الرز شوية متعجن بس مش كتير و ان الملح مش باين طعمه

مع ان دقته و ظبطته

فما الحل برأيك؟؟


وهل هناك وصفات أخرى للرز غير المذكورة؟



مع شكري الجزيل
قديم 23-05-2007, 11:35 PM
  #4
فتى وفتاه
عضو جديد
تاريخ التسجيل: May 2007
المشاركات: 8
فتى وفتاه غير متصل  
حدث خطا

التعديل الأخير تم بواسطة فتى وفتاه ; 23-05-2007 الساعة 11:51 PM السبب: بدون سبب
قديم 23-05-2007, 11:48 PM
  #5
فتاه الاسلام
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية فتاه الاسلام
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 387
فتاه الاسلام غير متصل  
اختى مش لازم تحمرى الارز قيل طبخه
انا هقولك على طريقه صحيه وقليله الدهنبس لازم تظبطى المياه شويه
اول حاجه بتغسلى الارز كميه ممعينه وبعد االغسيل تتركى عليه ماء تقريبا يعلو عن سطح الارز بحوالى واحد ونصف سنتيمتر او اثنان حسب الارز
وتضعى عليه شويه ملح يعنى تقريبا لو طبخه كيلو تحتى ملئ ملعه كبيره ملح
ثم تتركيه شويه
بعد كاد تضعيه على النار بالماء مش تشيلى الماء الى ان يغلى الماء به وخدى بالك لما الارز يجف من عليه الماء وطى النار عليه قوى او حطى شياطه لو عندك واتركيه فى حدود ربع ساعه
ثم هاتى مقلاه وضعى فيها مقدار متوسط من الزيت الى ان يسخن جيدا جيدا
ثم ضعيه على وش الارز
ثم قليى الرز جيدا وانقليه فى اناء اخر
ودى الطريقه العاديه
__________________
ربى لا تذرنى فردا وانت خير الواثين
ادعوا لى بالذيه الصالحه

التعديل الأخير تم بواسطة فتاه الاسلام ; 23-05-2007 الساعة 11:53 PM
قديم 24-05-2007, 04:00 AM
  #6
sky light
عضو نشيط
 الصورة الرمزية sky light
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 148
sky light غير متصل  
أختى حتى لا يتعجن الارز أعملى معيار بلكوب بمعنى مثالا :عملتى 2 كوب رز بنفس الكوب ضعى الماء

يعنى 2 كوب ماء
قديم 24-05-2007, 03:26 PM
  #7
Sun_of_me
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية Sun_of_me
تاريخ التسجيل: Sep 2006
المشاركات: 2,500
Sun_of_me غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sky light
أختى حتى لا يتعجن الارز أعملى معيار بلكوب بمعنى مثالا :عملتى 2 كوب رز بنفس الكوب ضعى الماء

يعنى 2 كوب ماء



اما عن الطريقة ،، فأختنا فتاة الإسلام كفت و وفت

أما عن الملح ،، إذا اتبعتي طريقة فتاة الإسلام ،،، في المرحلة بعد ما بينشف الماء و تبدأي توطي النار على الرز ... في المرحلة دي بيكون الرز نصف مستوي و ساعتها ممكن تدوقيه علشان تضبطي الملح ، و لو حسيتي إنه محتاج ملح ضيفي ملح لكن قلبيه بشويش جداً علشان مش يعجن معاك

و على قلبك بالهنا و العافية إن شاء الله
__________________
[poem font="Simplified Arabic,5,,normal,normal" bkcolor="transparent" bkimage="" border="none,4," type=3 line=0 align=center use=ex num="0,black"]
أسير الخطايا عند بابك يقرع
يخاف و يرجو الفضل فالفضل أوسع
مقر بأثقال الذنوب و مكثر
و يرجوك في غفرانها فهو يطمع[/poem]


[blink]"و اصبر حتى يحكم الله و هو خير الحاكمين"[/blink]
قديم 28-05-2007, 03:59 PM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بالنسبة للارز المصري لابد ان تشعري عند تذوقة ان الملح عالي شوي وبالتالي اضبطي الملح بمعيار ملعقة عندك و اذا وجديته مضبوط يبقي عرفتي مقدارك اي مثلا 1 ك ارز علية نصف ملعقة ملح مثلا

و بالتالي عند زيادة كمية الارز تزيد كمية الملح بنفس المعدل للكوب الواحد


و الارز الابيض ( اي بدون شعرية بياخد ماء اقل من الارز اللي بالشعرية )

و الافضل ان تقللي كمية الماء و عند حاجتك للزيادة اعملي فتحة في الارز بالملعقة حتي تصلي للقاع و اضيفي ماء قليل و غطيه بالارز و غطي القدر و اتركيه 10 ق بدون ما تفتحي الغطاء

و لازم الارز يتحمر في النوعين

و لابد بعد ما يغلي تضعي الشياطة ويترك لمدة 20 ق تقريبا علي اوطي نار عندك و لا تفتحي عليها خالص ( مهم جدا )

و قبل التقديم افتحي الغطاء نصف فتحه و اتركيه دقائق و ان شاء الله سيكون مفلفل


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 09:10 AM.


images