عايزة طريقة السلطة من فضلكم يا طبخات - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
قديم 27-08-2009, 01:52 PM
  #1
أنين الدنيا
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Mar 2008
المشاركات: 1,136
أنين الدنيا غير متصل  
عايزة طريقة السلطة من فضلكم يا طبخات

السلام عليم ورحمة الله وبركاته


عايزة طريقة سلطة مكعبات البطاطس ومتجملينها بالقدونس فقط عايزة اعرف الطريقة لانى كلتها امبارح في عزومة واتكسفت اسأل وسط الاقارب البطاطس مش عارف هى متحمرة ولة مسلوقة لونها دهبي كأنها متقالية في سمنة وريحة توم خفيفة ياريت حد يقولى الطريقة بالضبط انا دورت في النت فمش عارفة هى اللى كلتها امبارح ولة لا ؟


وعايزة اعرف كمان عمل المايونيز البيتي لو سمحتم ؟
__________________
يارب لقد ضعفت ولا غيرك يقويني...لقد يئست ولم أفقد فيك يقيني ... لقد ضللت ولا سواك يهديني ... لقد غرقت وأنت وحدك منجيني ... يارب ارحمني في لحظة ضعفي وابعد عني شيطاني ونفسي واهدي لي قلبي وعقلي واغفر لي خطيئتي ويأسي

التعديل الأخير تم بواسطة أنين الدنيا ; 27-08-2009 الساعة 01:55 PM
قديم 27-08-2009, 02:10 PM
  #2
بكر الشايب ياسمين
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بكر الشايب ياسمين
تاريخ التسجيل: May 2009
المشاركات: 3,613
بكر الشايب ياسمين غير متصل  
هذه بطاطس مقلية بالكزبره ياغالية

سهلة جدا وصفتها

قطعي البطاطا مكعبات واقليها

صفيها من الزيت وفي مقلاة صغيرة سخني زبده وقلي ثوم + كزبره + فلفل حار اذا رغبتي وقلبي البطاطس معها


..


في سلطة ثانية بطاطا وبقدونس

قطعي البطاطس مكعبات واسلقيها

افرمي بقدونس ناعم + بصل اخضر ناعم + خيار ناعم واخلطيهم مع البطاطس + عصير نصف ليمونه + زيت زيتون


الطريقتين رائعتين


صحة وهنا
__________________
اللهم ارزقني بالذرية الصالحة يا رب
قديم 27-08-2009, 02:14 PM
  #3
بكر الشايب ياسمين
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية بكر الشايب ياسمين
تاريخ التسجيل: May 2009
المشاركات: 3,613
بكر الشايب ياسمين غير متصل  
لقيت لك طريقة البطاطس بالكزبره بالصور من الغالية باريسا

http://www.66n.com/forums/showthread...DF%D2%C8%D1%E5
__________________
اللهم ارزقني بالذرية الصالحة يا رب
قديم 27-08-2009, 03:08 PM
  #4
gawlp
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية gawlp
تاريخ التسجيل: Aug 2007
المشاركات: 3,942
gawlp غير متصل  
بكر تسلمين يالغلا ما قصرتي ..
__________________
قديم 27-08-2009, 03:11 PM
  #5
أنين الدنيا
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Mar 2008
المشاركات: 1,136
أنين الدنيا غير متصل  
شكرا يا جميل

جزاكى الله الف خيرا

تعبتك معايا عليشان تجبيلى اللينكات دى وتدوري على الطريقة

وكل سنة وانتى طيبة ياغالية
__________________
يارب لقد ضعفت ولا غيرك يقويني...لقد يئست ولم أفقد فيك يقيني ... لقد ضللت ولا سواك يهديني ... لقد غرقت وأنت وحدك منجيني ... يارب ارحمني في لحظة ضعفي وابعد عني شيطاني ونفسي واهدي لي قلبي وعقلي واغفر لي خطيئتي ويأسي
قديم 27-08-2009, 03:21 PM
  #6
gawlp
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية gawlp
تاريخ التسجيل: Aug 2007
المشاركات: 3,942
gawlp غير متصل  
المايونيز..

الطريقة نقلتها من منتدى ثاني ..جزى الله صاحبتها خير الجزاء..

المقادير ..

كوب زيت زيتون او ذرة

بيضة

ليمونةفي ناس بضيفوا خردل مسترد أو خل بس انا بعمله بالليمون

رشة ملح ورشة فلفل اسود

وماء لتخفيف المزيج




نفصل الصفار عن البياض لانا نحتاج الصفار فقط



نضع الملح والفلفل والليمون في وعاء للخلط

ثم نبدأ بإضافة زيت الزيتون بالتدريج الممل يعني نقطة نقطة علشان ينمزج وما يضل على السطح




وإذا خلصتي كمية الزيت وحسيتي انه كتير تقيل وجامد المزيج اضيفي قليل من الماء فقط قدر الحاجة يعني ملعقة صغيرة ماء كل مرة حتى تصلي الى النتيجة المطلوبة

وعلى فكرة رح تحسي بالنتجة اذا زابط والا لأ من اول ما تخلصي ربع الزيت



ويقدم بالعافية


__________________
قديم 27-08-2009, 10:26 PM
  #7
أنين الدنيا
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Mar 2008
المشاركات: 1,136
أنين الدنيا غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة gawlp مشاهدة المشاركة
المايونيز..

الطريقة نقلتها من منتدى ثاني ..جزى الله صاحبتها خير الجزاء..

المقادير ..

كوب زيت زيتون او ذرة

بيضة

ليمونةفي ناس بضيفوا خردل مسترد أو خل بس انا بعمله بالليمون

رشة ملح ورشة فلفل اسود

وماء لتخفيف المزيج




نفصل الصفار عن البياض لانا نحتاج الصفار فقط



نضع الملح والفلفل والليمون في وعاء للخلط

ثم نبدأ بإضافة زيت الزيتون بالتدريج الممل يعني نقطة نقطة علشان ينمزج وما يضل على السطح




وإذا خلصتي كمية الزيت وحسيتي انه كتير تقيل وجامد المزيج اضيفي قليل من الماء فقط قدر الحاجة يعني ملعقة صغيرة ماء كل مرة حتى تصلي الى النتيجة المطلوبة

وعلى فكرة رح تحسي بالنتجة اذا زابط والا لأ من اول ما تخلصي ربع الزيت



ويقدم بالعافية



شكرا يا غالية

يعطيكى العافية يارب


اناما قراتيش طريقة المايونيز الا بعد الفطار فعشان كدةما عملته عشان سلطة الكول سلو

اما طريقة الاولى اللى كتبتها أختي بكر الشايب عملته وكان جميل وعجبهم على الفطار وهو شبه طريقة باريسا جزاها الله خير


شكرا جزززززززيلا لكم

ودمتم بخير
__________________
يارب لقد ضعفت ولا غيرك يقويني...لقد يئست ولم أفقد فيك يقيني ... لقد ضللت ولا سواك يهديني ... لقد غرقت وأنت وحدك منجيني ... يارب ارحمني في لحظة ضعفي وابعد عني شيطاني ونفسي واهدي لي قلبي وعقلي واغفر لي خطيئتي ويأسي

التعديل الأخير تم بواسطة أنين الدنيا ; 27-08-2009 الساعة 10:29 PM
قديم 28-08-2009, 01:07 AM
  #8
jannat2005
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Jun 2007
المشاركات: 5
jannat2005 غير متصل  
رمضان مبارك بصحة و عا فية للجميعI

طريقة اخرى اختي للبطاطس
نا خد بطاطس مسلوقة مقطعة مكعبا ت نضيف عليها بصل مقطع شرائح رقيقة ثم علبة تونة كما نضيف ملعقة عصير حا مضة
و ما يونيز وقليل من الا بزار
]بالصحة والعا فية

التعديل الأخير تم بواسطة gawlp ; 28-08-2009 الساعة 01:38 AM
قديم 28-08-2009, 05:00 AM
  #9
أنين الدنيا
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Mar 2008
المشاركات: 1,136
أنين الدنيا غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة jannat2005 مشاهدة المشاركة
رمضان مبارك بصحة و عا فية للجميعI

طريقة اخرى اختي للبطاطس
نا خد بطاطس مسلوقة مقطعة مكعبا ت نضيف عليها بصل مقطع شرائح رقيقة ثم علبة تونة كما نضيف ملعقة عصير حا مضة
و ما يونيز وقليل من الا بزار
]بالصحة والعا فية
كل وانتى بخير

تسلمى على الطريقة المختلفة

وشكرا جزيلا

ودمتى بألف خير
__________________
يارب لقد ضعفت ولا غيرك يقويني...لقد يئست ولم أفقد فيك يقيني ... لقد ضللت ولا سواك يهديني ... لقد غرقت وأنت وحدك منجيني ... يارب ارحمني في لحظة ضعفي وابعد عني شيطاني ونفسي واهدي لي قلبي وعقلي واغفر لي خطيئتي ويأسي
موضوع مغلق

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 07:14 AM.


images