منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   ديك رومى محشى بالخضاروالفواكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=89194)

روان على 03-06-2006 06:12 PM

ديك رومى محشى بالخضاروالفواكة
 
:22: المقادير
ديك رومى_5حبات تفاح_بطاطس_كرات_جزر_نص كوب كرفس مفروم_كوب من الخوخ _كوب من المشمش المجفف_2كوبمن لب الخبز الصامولى(الفينو)_5أكوابمرقة دجاج_2معلقة سمنه أوزبدة


الطريقة


_يقشر التفاح ويفرم ثلاث تفاحات الى مكعبات صغيرة بينما يقطع الباقى الى شرائح ونفس الموضوع نعمله مع البطاطس

_يقشر الجزر ويبشر أربع جزرات و2الباقى يقطع أصابع

_تفرم ثلاث حبات من الكرات فرما خشنا

_يقطع نص كمية الخوخ والمشمش الى مكعبات متوسطة الحجم

_يحشى الديك الرومى بالمكونات السابقة المقطعة والمبشورة فقط ولب الخبز ونغلق فتحة الديك ثم نضعه فى صينية الفرن ونضع من حولة الشرائح والاصابع والقطع الكبيرة من الفواكهة والخضار كما ذكرنا من قبل ويدهن الديك بثلاث معالق من الصلصة الطماطم ومعلقة خل وليمونه وملح وفلفل وثلاث معالق من السمن ويدخل الفرن ويترك لمدة ساعة وربع الى ونصف وترش الصينية بالمرقة من الحين والاخر حتى لايف ويقدم بجانب الارز بالخلطة أو الكسكسى زى اللى عملتة الاخت مستكة بس طبعا الحادق

وبالهنا

بنت الثويني 03-06-2006 07:59 PM

** السلام عليكم ورحمه الله وبركاته **
 
اختي روان هل جربتي هذا الطبق .. لأن شكله غريب !!! .. شكرا عزيزتي وجزاكي الله كل خير : )

rima 04-06-2006 11:26 AM

مشكورة حبيبتي روان عالوصفة الحلوة

ان شاء الله اجربها

جزاكي الله خيرا

عشق عبادي 04-06-2006 04:24 PM

مشكورة عزيزتي

الله يعطيك العافية ويجزاك الخير

روان على 05-06-2006 02:54 AM

rima،عشق عبادى تسلمولى حبيباتى الله يعطيكم العافية

روان على 05-06-2006 02:58 AM

:22:
اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة بنت الثويني
اختي روان هل جربتي هذا الطبق .. لأن شكله غريب !!! .. شكرا عزيزتي وجزاكي الله كل خير : )

حبيبتى أنا فعلا جربتها فى فى عيد الأضحى اللى فات كان زوجى عازم أصحابه وعملتها وطلعت جنان بس بصراحة كنت ضايفة على الخلطة مع الخضار والفواكه رز أسمر مسلوق ودا كان بدل عن لب الخبز مااستخدمته وحشيته معاهم فى الديك وسلقته بصراحة الاول بعد مالفيتة فى ورق اللى يستخدم فى الطبخ الشفاف عشان ما يفرط فى المرقة وبعدين دهنتة بالصلصة ودخلتة الفرن وكان كتير حلووممكن تجربى نفس الطريقه مع البط كمان ممتاز صحبتى عملته كدة وقالتى ممتاز جربى وقليلى النتيجة

اسبريسو 05-06-2006 02:33 PM

الله يعطيك العافية


الساعة الآن 05:17 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©