منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   صينية الرقاق باللحم المفروووووووم (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=85628)

روان على 01-05-2006 03:33 PM

صينية الرقاق باللحم المفروووووووم
 
:22: 1-لفة رقاق مصرى من السوبر ماركت
2
-نص كيلو لحم مقروم

3-بصلة كبيرة مبشورة

4-مرقة اومكعب ماجى مذوب بماء

-حوالى اربع ملاعق زيت ذرة

6-ملح وفلفل وقرفة ناعمة

7-نص كوب حليب وبيضة واحدة




>الطريقة<

اولا:عصجى اللحمة المفرومة بوضع البصلة المفرومة عليها وتبليها بالملح والفلفل والقرفة وضعية على النار لحين ماتستوى
ثانيا:ضعى المرقة على النار لحين ماتغلى ثم ارفعيها
ثالثا:هاتى صينية ادهنية معلقة زيت ثم بللى كل حبة رقاق فى المرقة المغلية
ملحوظةلابد ان تكون المرقة حارة ولاتطولى الرقاق فيها كثيرا

رابعا:كلما بللتى قطعة من الرقاق وضعتيها حتى تنتهى من نصف الكمية
خامسا:صبى اللحم المعصج فوق الرقاق
:سادسا:قومى بفعل ماسبق مع الرقاق مرة اخرى مع الانتباة كلما اصبحت المرقة باردة قومى بتسخينها مرة اخرى حتى تنتهى من باقى الرقاق

سابعا:قومى بتقطيع الرقاق بالسكين على الشكل اللى ترغبيى مربعات اومثل السمبوسك مثلا وهى بالصينية ثم صبى علية باقى الزيت بعد ان تقدحى عالنار قليلا

ثامنا:ادخلى الصينية الفرن شوية فى اسفل الفرن حتى تنضج من تحت ثم ارفعيها عالشواية لتاخذ لون ،لما تلقيها بدات تصفر قليلا ضيفى نص كوب الحليب المخلوط بالبيضة على الوجة ودخليها تحت الشواية[move=right]الشواية مرة اخرى حتى يتم النضج[/move]
تاسعا:اخرجيها من الفرن وقطعيها على نفس التقطيع اللى قبل النضج ثم قدميها







وبالهنا والشفا

عشق عبادي 01-05-2006 07:50 PM

مشكورة أختي روان على الوصفة الحلوة والسهلة

الله يجزاك الخير

روان على 02-05-2006 11:53 PM

مشكورة عشق عبادى على مرورك وان شاء الله تعجبك



جزاكى الله كل خيرحبيبتى

اختي روان كلمة الله تكتب بهذا الشكل حتى لا يتغير لفظها
ارجو الانتباه

rima 03-05-2006 04:07 AM

مشكورة أختي روان على الوصفة الحلوة

الله يجزاك الخير

om karim 05-05-2006 10:21 PM

تسلم ايديكى على الرقاق لكن عندنا بمصر بنسمى الطريقة الى بالبن والبيض جلاش باللحم المفروم لكن الرقاق المصرى طريقتة مختلفة عن كدة

رقة 06-05-2006 06:53 PM

تسلم ايدك عزيزتى

وصفة لذيذة جدااااااااا

بارك الله لك وجزاك خير الجزاء

لك ارق التحيات

رقة

مستكة_مستكة 06-05-2006 07:01 PM

بسم الله الرحمن الرحيم

ايه الجمال ده كله ..... انا بتسعمل الرقاق الطري فعلا ورعة ...

و لي سؤال؟؟؟؟؟؟ انا عند عملي للرقاق باي نوع منه لا اضع اللبن بالبيض و لكني اضعه علي صنية الجلاش !!!
:23: :23: :23: :23: :23:
يا تري طعمه ايه ؟؟؟:15: :15: :15: :15:

يا ريت نتذوق ...:25: :25: :25: :25:

روان على 08-05-2006 02:27 AM

تسلمولى كلكم ياحبايبى اول شئ ام كريم انا من مصر والصينية دى ممكن تكون جلاش باللحمة بردة لكن ما بتستعملى الرقاق بتستعملى الجلاش الجاهز وبنفس الطريقة لكن مش بتضعيه فى المرقة وبتضعى بين كل طبقتين قطرة زيت اوسمن

تانى حاجة حبيبتى مستكة ممكن ما تستخدمى اللبن والبيض زى ماتحبى احيانا ماباستخدمه لكن بيعطى لها وجه لون حلو ويخليه طرى لكن ممكن بدونه مشكورة ريمااااااااااااا


الساعة الآن 09:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©