منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   أرنب بالمستردة والخضار (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=187345)

indienne 02-06-2009 02:42 PM

أرنب بالمستردة والخضار
 
http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


ما شاء الله تبارك الله


للمقادير نحتاج الى ارنب مغسول جيدا ( بالنسبه لي الارنب والدجاج بانقعهم دايما ليله كامله في ملح عشان يتشربوه للداخل وبيكون الذ )

http://i42.tinypic.com/2drrim9.jpg

حبتان جزر
حبتان بطاطس
حبتان بصل
ملح وفلفل اسود
اعشاب منسمة وريحان
زيت زيتون
قشطة
ملعقتين طعام غير مملوءة مسترده
ملعقة طعام عسل


الوصفة تتم على مرحلتين

اولا في البايركس نقطع الخضار جزر وبطاطس مكعبات وبصلة واحدة ونضعها مع قطع الارنب

http://i44.tinypic.com/25f7zhe.jpg

http://i41.tinypic.com/296hog4.jpg

نخلط المسترده مع كاس ماء وملح وفلفل اسود وزيت زيتون ونصبها فوق الارنب والخضار

نضع القليل من الريحان والاعشاب المنسمه

http://i41.tinypic.com/2u5ffau.jpg

نغطيها وندخلها لفرن مسخن مسبقا على 180 درجه لمده 50 دقيقة

بعد ال 50 دقيقة نخرجها من الفرن


http://i41.tinypic.com/2qaqzht.jpg

ونبدا بالمرحله التانيه للطبق

ناخد مقلاة ونضع فيها حبه البصل الثانيه المقطعة وزيت زيتون وزبده ونتركها تدبل

http://i42.tinypic.com/28a85ue.jpg

بعدها نضيف شوية سكر وملح وفلفل اسود ونضع قطع الارنب تتحمر فيها لانها مستويه مسبقا

نقلبها من الجانبين

http://i44.tinypic.com/2il27py.jpg

وبعدها نضيف محتوى البايركس يعني الخضار والصلصة

نقلبها جيدا ونضيف القشطة والعسل مع التحريك ونتذوقها ان كان ناقصها ملح او فلفل

http://i44.tinypic.com/funblt.jpg

نتركها على نار هاديه 5 دقائق

نقدمها مع مكرونه فريش


http://i40.tinypic.com/2lxds2u.jpg

http://i42.tinypic.com/2it6lwl.jpg

http://i39.tinypic.com/dcx79s.jpg

وبالهنا والشفا

للأمانه الطبق من إعداد زوجي العزيز

في امان الله

نور الاسلام10 02-06-2009 03:11 PM

تسلم ايديكي عزيزتي

تيررا 02-06-2009 04:32 PM

تسلم ايدك وايد زوجك الله يديم عليكم المحبة يارب
وصفة رائعة جدا وجديدة لاعداد الارانب امى دائما تسوى الارنب مسلوق ومحمر اول مرررررررررررررررة اشوف الطريقة
اللى سويتوا بها الارنب بالف هنا وشفا ان شاء الله بالعطيها امى تجربها

indienne 03-06-2009 08:47 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة نور الاسلام10 (المشاركة 2164412)
تسلم ايديكي عزيزتي


الله يسلمك ويعافيك

indienne 03-06-2009 08:50 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2164472)
تسلم ايدك وايد زوجك الله يديم عليكم المحبة يارب
وصفة رائعة جدا وجديدة لاعداد الارانب امى دائما تسوى الارنب مسلوق ومحمر اول مرررررررررررررررة اشوف الطريقة
اللى سويتوا بها الارنب بالف هنا وشفا ان شاء الله بالعطيها امى تجربها


الله يسلمك ويعافيك يارب
والله انا الارنب فاكره انو امي كانت بتعملونا محمر مع بطاطس مقليه وبيكون لذيذ جدا ولا جات على بالي انو بيستوي بشكل تاني ولما زوجي جرب الوصفة دي طلعت تجنن ، اظن ان مزيج المسترده والعسل اعطاها نكهه خاصة
جربوها وان شاء الله تعجبكم
في امان الله

عاشقة الطفولة 03-06-2009 06:27 PM

ما شاء الله شهيتيني في الارانب صار لي مدة طويلة ما أكلتها
تسلم ايد زوجك طبعا المذاق كان:22: لذيذ لانه من عاشر قوما:25:
على العموم صحة و هنا ياااااااااااااااااااااااااااااااارب:22::28:

رومانسيه عاطفيه 03-06-2009 08:11 PM

ماشاء الله تبارك الله
كتير حلو تسلم يدك انت وزوجك
انا بموت بالأرانب شهيتيني عليها

بكر الشايب ياسمين 04-06-2009 09:48 AM

ما عمري ذقت الأرنب :)

حد عنده علم اذا ممكن القاه بالبحرين؟


تسلم ايديك وايادي زوجك اختي


شكله رووعة

ماريا 05-06-2009 06:18 PM

أول مرة بشف هالطبق
هل هو اختراعك indienne
و لا مشهور عندكم ؟
ما شاء الله شغلك مرتب

سحب77 06-06-2009 01:29 PM

تسلم الأياااااادي

وبألف عاااااافية عليكم

تحياااااتي


الساعة الآن 04:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©