![]() |
البريانى بالربيان مع ماء القمر اشهى( صور )
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
http://img34.picoodle.com/img/img34/...3m_5d7c2b9.gif المقادير 2/1 1 كاس رز كيس جمبرى منظف بصله مقطعه ثوم ناعم لبن سائل تقريباكاستين ملعقه صغيره هرد(كركم) شويه زعفران مكعب ماجى للأرز الابيض اقسميه بالنص طبعا ملح وفلفل اسود الطريقه اسلقى الارز الابيض وضيفى له نص الماجى وشويه ملح وزيت اذا تحبى انا من زمان مابحط زيت للارز الانادرا http://www.66n.com/pics/hosted/59b9h...wxlakb0ps4.jpg وفى هذه الاثناء كشنى البصل حتى يذبل ضيفيله الثوم والجمبرى http://www.66n.com/pics/hosted/vo2a8...n2dalsubcf.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/rf8d1...wefazrp13m.jpg قلبى حتى ينزل الجمبرى مويته نضيف نص الماجى http://www.66n.com/pics/hosted/mc3ec...77rrsh4npf.jpg بنات ترى ممكن بدل الماجى تحطى البهارات التاليه(قرفه قرنفل هيل فلفل اسود شيبه وخولنجان) http://www.66n.com/pics/hosted/4lzks...mnpc33c35l.jpg وهذا الخولنجان لللأسف ماعندى غير ناعم http://www.66n.com/pics/hosted/8oaic...p4jwqozquw.jpg نكمل طبختنا فين وصلنا ايوه قلبى الجمبرى وانتبهيله حتى يشرب مويته نضيف له الهرد والزعفران والملح http://www.66n.com/pics/hosted/gtvbd...jndt6ydiwz.jpg ثم نضيف اللبن السائل انا ضفته من العلبه بس كان تقريبا كاستين اغمريه انتى الى يحبو الفلفل الحار يضيفوه مع الكشنه والى تحب نكهه الفلفل بس تحط هنا فى هذى المرحله لاكنى نسيته http://www.66n.com/pics/hosted/74oih...bxs677ommk.jpg ونتركه حتى يتسبك ويسير كدا http://www.66n.com/pics/hosted/x5q1z...oci3cvt4ox.jpg ثم نضيف ملح ليمون ولاحظو اللبن كيف سار http://www.66n.com/pics/hosted/0wsws...tqrts4u67a.jpg ثم نضيف فوقه الارز الى سلقناه ونخليه على نار هادئه الين تسمعى تك تك على طول قفلى http://www.66n.com/pics/hosted/kh0f8...z54i2isx03.jpg لمن نغرف نحط الارز الابيض اول فى الصحن ونخلى شويه الرز الى فوق الخلطه على طول http://www.66n.com/pics/hosted/gtdyw...nisookwo6i.jpg ثم نضيف الخلطه فوق الارز الابيض ثم نحط الارز الى كان فوق الخلطه مباشره http://www.66n.com/pics/hosted/jjb3e...awqcanoy6x.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/ixw7y...u44j87emom.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/c808l...7rsthxynp1.jpg ونقدمه مع سلطة اللبن وصورتها لكم خياره مقطعه مكعبات http://www.66n.com/pics/hosted/qkdcv...u4f059ahmq.jpg نضيف لها لبن زبادى مضاف اليه لبن سائل ومخلوط http://www.66n.com/pics/hosted/ak69k...g0qoe3lpm2.jpg ثم نضيف الملح وفلفل اسود وملح ليمون ونعناع مغربى مفروم (ظازه او ناشف) او ثوم وممكن الاثنين انا حطيت نعناع فقط http://www.66n.com/pics/hosted/cpge9...7wdpsyyqpg.jpg ونقلبهم مزبوط http://www.66n.com/pics/hosted/col2c...u263loxbwf.jpg ونقدمها http://www.66n.com/pics/hosted/7wzt3...6ofic86eth.jpg وبلهناء والعافيه لكم فائق احترامى |
بشم جمبري .....
احب الجمبري.........شكله حلو .....وصفه جديده الى قائمة الجمبري....تشكراااتي قمورتناااا...... |
تسلم الايادي ربي يحفظك يا رب وجبة لذيييييييييييييييييييييييييييييذة جدا
|
شهيه ولذيذه بارك الله فيك
|
تسلم الايادي
يا ماء القمر بس عندي سؤال ايش هو الخولنجان ؟؟؟ اول مرررره اسمع فيه |
هلا فيكم حبايبى
الخولانجان روحى العطار او المكان الى يبيع فيه البهارات واسألى عنه فهو نوع من انواع ابهارات تسلمولى على مروركم وردكم نورتو |
تسلم ايدك على البرياني
|
الله يسلمك
نورتى |
بس سؤال حبيبتي ماء القمر بالنسبة للبن السائل تقصدي لبن المراعي العادي ولا لبن الزبادي وشكرا على الاكلة الشهية
|
ايوه لبن المراعى السائل مو الزبادى وممكن ندى اى نوع عشان لايسير داعيه للمراعى وهو ماشاء الله علم على رأسه نار
نورتى |
الساعة الآن 11:34 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©