وجبات الفطور:::::::::::الشعبية - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 07-06-2006, 05:15 AM
  #5
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
سابعا:الفلافل(الطعمية)

حاقولكم الاول المقادير

2كوب من الفول المجفف المقشر

3 فصوص ثوم

كوب بصل أخضر مفروم

ربطة بقدونس او حوالى نص كوب

2معلقة كزبرة مفرومة

ربع معلقة صغيرة بيكربونات الصوديوم

بذور سمسم

ملح وفلفل وكمون وفلفل حار لو حبيتم


الطريقة

قومى بوضع كل المكونات ماعدا السمسم والبيكربونات فى المفرمة او الكبة واخلطيهم جيدا حتى يصيروا كالعجينة ويمكنك لسهولة الخلط انك تضيفى حوالى معلقة من الماء او 2 لو احتاجتى

_بعد خلطهم جيدا وصاروا كالعجينة اتركيها ترتاح لمدة نص ساعة ثماخلطى عليها البيكربونات اذا كنت ستستخدمى الكمية كلها اما لواستخدمتى جزء واردتى ان تحتفظى بالباقى فى الفريزر فلا تضيفى البيكربونات الا على قدر الجزء المستخدم يعنى رشة بسيطة وتخلطيهم جيدا بيدك واتركيها لمدة ربع ساعة اخرى

_قومى بمسح يدك بقطنة بها زيت اوماء وتاخذى من العجينة وتشكليها دوائر

_قومى بوضع الدوائر فى السمسم ثم اقليها فى زيت غزيلر حتى تاخذ اللون المطلوب

_اخرجيها على ورق يمتص باقى الزيت ثم قدميها بجانب سلطة الحينة
ملحوظةاذا وجدت ان العجينة لاتستطيعى تشكيلها باليد فبلمعلقة خذى منها وضعيها فى الزيت مباشرة

يارب تكون الاكلات عاجباكم ولسة حاجيب لكم وصفات اخرى من الاكلات اللى باعملها دائما

حاقولكم على البصارة ،ومسقعة القرنيط واشياء اخرى كثيرة


_ثم
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:39 PM.


images