الطباهج الليبى - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
قديم 10-06-2006, 11:51 PM
  #1
marwazubi
عضو نشيط
 الصورة الرمزية marwazubi
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 108
marwazubi غير متصل  
tongue3 الطباهج الليبى

امقادير لااربع اشخاص

2 حبة بطاطس 2 حبة كوسة 2 حبة بادنجان 2 فلفل رومى اى لون 4 فلفل اخضر حار 4 حبات طماطم تم تقشيرها ومضروبة نفف ضربة فى الخلاط يعنى مش مطحونة كتير
ملح زيت للقلى ملعقة كسبرة ناشفة ملعقة كروية ناشفة طبعا الملعقة صغيرة والتوابل مطحونة فلفل اسود و4 فصوص ثوم مقطعة صغير


الطريقة
نقشر البطاطس ونقطعها اصابع ونقليها نقطع الكوسة زى البطاطس ونقليها نقطع البادنجان زى البطاطس ونقليه طبعا لك الحرية بابقاء قشر الكوسة والبادنجان او نزعها بس القشرة مفيدة
وتعطينا غنى فى الالوان وكدلك لك الحرية فى شكل تقطيع الخضار
نكمل نقطع الفلفل الرومى ونقليه نقلى الفلفل الحار كما هو يعنى بحجمه بس نعمل فيه شق صغير ونستبعد قرن واحد يعنى لا يقلى

بعدد قلى الخضار نحطه فى طبق حرارى و ياما تخلطيه كله او تحطيه طبقات مع جعل الفلفل الحار على الوجه

فى وعاء صغير للطبخ نحط ملعقتين كبار زيت ونحط الثوم والفلفة المتبقية بعد تقطيعها حلاقات حتى تتحمر نصب عليهم الطماطم والتوبل وتترك على نار هادئة حتى تتسبك حوالى ثلث ساعة تم
تصب على الخضار وتوضع فى الفرن الساخن 15 دقيقة وتجمل بالبيض المسلوق وتقدم مع سمك السردين المقلى
مع حبى
 

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:43 AM.


images