الخبز الأسمر..بالصور والطريقة تجنن... - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 11-06-2006, 08:45 PM
  #1
صدى المحراب
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية صدى المحراب
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 202
صدى المحراب غير متصل  
الخبز الأسمر..بالصور والطريقة تجنن...

المقادير:

نص كيلو دقيق اسمر +م\ص خميره او قطعه فى حجم البندقه +م\ص سكر + نص م\ص ملح +ماي دافي للعجن على حسب

اهم شي علشان الخبز ينفش و يبقى حلو لازم لازم لازم تكون العجينه ملزقه يعنى تلزق فى ايدك يعنى لما تعجنى

تزودى الماي و لازم كل مرحله يتخمر فيها

نضع الدقيق فى الوعاء اللى هانعجن فيه و معاه المله و نقلبه و نعمل حفره فى النص و ندوب الخميره مع السكر

و شويه ماي دافي و نحطهم فى الحفره و نغطى من الجوانب و كلها بالدقيق و نغطيها و نتركها ربع ساعه و

وبتشوفين الدقيق نفش و الخميره طلعت منه و بعدين اعجنى و حطى ماي لغايه ما تكون عجينه لزجه و تلزق فى ايدك

بعدين نتركها تخمر ساعة ونصف

بعدين نبدا نقطعها كور و على فكره بتكون ملزقه وايدعلشان جذي لازم تحطى كميه دقيق اسمر كثير على الطاوله

اللى بتعملى عليهاو ترشى علي كل كوره تغطيها دقيق و تشكليها كوره و تغطيهم ربع ساعه

بعدين نفرده بالدقي

بعدين جهزى الالطاوله اللى عندك و رشى عليها كميه دقيق و كل ماتفردى واحده حطيها و غطيها لغايه ماتخلصى

الكميه على فكره دى جاتنى فكره ان احطهم على الطبق لان جوزى كان ممكن يجى فى اى وقت و بابحبش انه

يشوف المطبخ فيه كركبه او دوشه علشان كده جبت الطبق كبير و حطيت ورق زبده و رشيت عليه دقيق اسمر

كتير علشان مايلزقش و حطيت الرغيف اللى فردته و بعدين ترشى كمان دقيق وتحطى و رقه الزبده اللى بعدها و

تلرشى دقيق و هكذا لغايه ما تخلى و اخر حاجه حطى و رقه زبده بعد الدقيق على الرغيف و حطى طبق عليه

و اقلبيهم علشان لما تين تسويه يبقى كله ا تخمر واحد يعنى اول واحده سويتها لما تقلبى هاتكون اول واحده

تخبزيها شوفوا الصور




و بعدين نتركهم يخمروا ربع ال نص ساعه و بعدين تاخدى رغيف رغيف و تمسكيه براحه لانه بايكون طرى قوى

او يستحسن تمسكى و رقه الزبده اللى عليها الرغيف و على طاسه تكونى مسخنتنها تحطى الرغيف و تشيلى و رقه

الزبده وهذا اسهل و تهدى النار شويه و اول ما يبدا بالإرتفاع شويه اقليبه على الناحيه التانيه و خليج و اقفه جنبه

علشان مايحترق و بتلااقينه نفس بس لازم بعد ما تشيللى كل رغيف تمسحى الطاسه بقماشه نضيفه علشان

الطحين اللى نزل مايحرق الرغيف اللى بعده





قطعته بالنصف سهل قوى و سلس و طعمه يجنن

منقول ..


يمنع وضع روابط خارجية ارجو الانتباه غاليتي
__________________




التعديل الأخير تم بواسطة rima ; 13-06-2006 الساعة 04:04 AM
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:38 PM.


images