اجمل عزومه لليالى الصمت , فراخ بانيه , ارز بالكبد , جلاش باللحمه المفرومه - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 19-07-2009, 02:11 AM
  #1
فوفو الأميرة
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية فوفو الأميرة
تاريخ التسجيل: Feb 2008
المشاركات: 305
فوفو الأميرة غير متصل  
icon14 اجمل عزومه لليالى الصمت , فراخ بانيه , ارز بالكبد , جلاش باللحمه المفرومه

هذا الموضوع نقلته من احد المنتديات وجربته فعجبني موووووووووووووووت واحبيت اجيبه لكم تجربوا


اتترككم مع الموضوع







واللى جعان يتفضل انا مش هقول لا طبعآ


فراخ بانيه



المقادير: صدور فراخ حسب الرغبة
للتتبيلة فلفل أخضر وطماطم وليمون وبصل
ملح وفلفل وبهارات فراخ قليل من الجنزبيل وجوزة الطيب والقرفة
علبة زبادى
زيت أو سمن

أضيفى الزبادى الى الفراخ سوف يعطيعا لون محمر سريعاً ... وسوف يجعل البانيه طرررررررررررى عند المضغ ..... وسوف يضيف مزازة الى الفراخ مما يجعلها تشهى مع الأرز أو المكرونه أو حتى البطاطس المحمرة ............



نبدأ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

عند الإنتهاء من تسوية حجم الصدور ...
نجهز التدبيلة الجديدة
بوضع كل المكونات فى الخلاط الا الفراخ والبقسماط ونضربهم جيداا
ويمكن الإستغناء عن البيض نهائياً .

ونضع الصدور فى التتبيلة لمدة ساعة .......

بعد ان تتشبع بالخلطة الجديدة (المضاف اليها الزبادى)
نضعها فى البقسماط الخاص بالتحمير

مع الضغط على الفراخ جيداً للتأكد انها تشبعت من البقسماط
حتى لا تحترق من الداخل


أرز بالكبد



المقادير:
4 كوب ماء مذوب فيه 2 مكعب ماجي
بصلة متوسطة
عود كرفس
فليفلة حمرا
ملح وفلفل اسود وقليل من الشطة الحمرا (اختياري)
1/2 كيلو كبد وقوانص
2 كوب ارز
3 فصوص ثوم

الطريقة:
قطعي الكبد والقوانص قطع صغيرة وقطعي البصل والثوم والكرفس والفلفل الاحمر
في طاسة ضعي زيت او زبدة على حسب رغبتك
بعد ان يسخن الزيت او يسيح الزبد ضعي الكبد والقوانص
وقلبيها الى ان يصبح لونها بني تقريبا بياخد 5 دقائق

ضيفي الى الكبد والقوانص البصل وقلببيه الى ان يلين
تقريبا حوالي دقيقتين او ثلاثة

نضيف اليهم الفلفل والثوم والكرفس ونقلبهم لمدة 3 دقائق
ضيفي الارز وقلبيه

ضيفي المرق الشوربة ( المويه المذوب فيها مكعبين الماجي)
وضيفي اليها الملح والفلفل الاسود والشطة الحمرا


ثم اتركيه يغلي قليلا لمدة 3 دقائق ووطي عليه
وسويه على نار هادية



جلاش باللحمه المفرومه





المقادير:


1- لفة جُلاّش.
2- 1/2 كيلو لحمة مفرومة أو 1/4 كيلو (حسب الرغبة).
3- بصلتان وَسط تُخرَّطان حتى تكونا قِطَعًا صغيرة.
4- 1/2 كوب سمن على زيت ذرة.
5- توابل (حسب الرغبة).
6- كوب لبن مع بيضة.
7- صينية (إناء) وسط.


طريقة التحضير:


1- يوضع البصل في إناء مع ملعقة سمن وزيت حتى يتحول لونه إلى الأصفر.
2- توضع اللحمة مع البصل وتقلب حتى تنضج وتوضع التوابل فوقها.
3- تدهن الصينية بالسمن والزيت.
4- يوضع الجلاش طبقات كل طبقة تدهن بالسمن والزيت حتى نصف كمية الجلاش.
5- توضع اللحمة ثم تغطى بباقي كمية الجلاش.
6- تضرب البيضة مع اللبن بملح وفلفل ثم تصب على الجلاش وتدخل الفرن لمدة (45 دقيقة) ساعة إلا ربع أو حتى تنضج.



وبالهناء والشفاء خلى حد يجيب الحلو بقه
__________________


التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 19-07-2009 الساعة 10:30 AM السبب: تم تعديل هههه
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 03:43 AM.


images