بسم الله الرحمن الرحيم
و الصلاة و السلام على خير المرسلين
اخواتى الكريمات اسمحوا لى بعوده بسيطة بينكم ابدئها من هنا
و على استحياء بعد غياب اسبابه ليست بملك يدى
و اسأل الله الا يتكرر
ادخل فى موضوعى مباشرة الذى هو عبارة عن طريقتى فى عمل صينية السمك و التى اخترت لها نوعين من السمك و الحق يقال انها كانت لذيذه جدا و اعجبت زوجى جدا جدا و الحمد لله ( طبعا هو لم يقل ذلك لكن الافعال تدل على الحال فالصينيه نسفت و لله الحمد )
مكوناتها
الكميه التى تريدينها من السمك الطازج
طبعا هاتنظفيها و تغسليها جيدا و تصفيها من الماء ( بالنسبة لسمك الماكريل انا نزعت العامود الفقارى للسمكه بمنتهى الحرص )
انا عملتها بسمك الماكريل + البلطى ( و يمكن ايضا عملها بسمك البياض بتبقى تحفه برضه )
و هذه صورته للتوضيح
حبة بطاطس مقطعة شرائح رقيقه بعض الشىء - كرفس مفرى ( أو كسبرة خضراء ان لم يتوفر الكرفس ) - جزرة مبشورة _ بصله مبشورة - 2 طماطم قطع صغيره - فصوص ثوم - حبة فلفل اخضر ( حامى او بارد على حسب الرغبه ) -
اخلطى كل المكونات السابقه ( ما عدا البطاطس و الزيت ) فى الكبه أسهل و اسرع
حضرى طينيه فرن ضعى فى القاع شوية زيت
ثم رصى حلقات البطاطس
احشى قلب السمك بالخلطه السابق تجهيزها و احرصى على ابقاء جزء منها لوضعه فوق وجهه الصينيه
رصى السمك فى الصينيه و ضعى الجزء الذى المتبقى من الخلطه فوق الوجه
ثم رشى الزيت فوق الوجه كله
و اضيفى كوب من الماء للصينيه ثم ادخليها فى فرن متوسط الحراره لمدة من نصف ساعه الى ساعه الا ربع
و اليكى الصور الموضحه و ان كنت نسيت تصوير بعض الخطوات الا ان الصور الموجود ستكون كافيه بأذن الله
أه
.. نسيت اقولكم انه يمكن تقديم صينية السمك مع الارز الابيض ( ارز السمك يطهى بزيت نباتى و ليس سمن ) و طبعا السلطه كمان
ارجو ان تحوز على اعجابكم و تنال رضاكم
و بألف هنا و شفا
__________________
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 07-02-2009 الساعة 09:53 PM
السبب: تعديل روابط الصور