باركولى اخيرا عملت الكشرى(صور) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 03-04-2008, 12:12 AM
  #11
لولو الهادى
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية لولو الهادى
تاريخ التسجيل: Aug 2006
المشاركات: 207
لولو الهادى غير متصل  
اولا الف مبروك ثانيا شكلة مختلف عن اللى بنعملة فى مصر كل الستات بيعملوة زى ما هاقولك وبيبقى الارز لونة غامق مش فاتح وطعمة هايعجبك كتير لو دقتية
بعد ما تحمرى البصل تاخدى منة كمية ملعقتين او 3 كبار وتسلقى العدس الاسمر معة ثم بعد ما ينسلق ويقرب من الاستواء تضيفى الارز معة وهايكون فى ماء مع العدس عشان كمان يسوى الارز يكون الماء اعلى من الارز بشوية وتكون النار عالية الى ان يتشرب ماؤة ثم تنوسى النار ويستوى مع العدس الاسمر ستجدى انو الارز اطعم اخذ طعم العدس الاسمر ويكون لونة غامق وحلو مش ارز ابيض فاتح كأنك تأكلى ارز عادى مش كشرى
بس والمكرونة مثل ما انتى عملاها عادى وصلصة الطماطم المعروفة توضع على الكشرى قبل ما تصبى الصلصة عليهم عشان البصل ما يعجن بسبب صوص الطماطم
وتعملى جنبها دقة الثوم واو روعة مع الكشرى توم مدقوق وعلية ربع كوب خل ونصف كوب ماء وكمون وشطة وملح كلهم مع بعض وتاكلى احلى كشرى طبعا بيكون حمص معهم مسلوق لوحدة وشعرية لوحدها لكن اهم شىء فى الكشرى مثل ما قلتلك انو الارز يطهى مع العدس مش لحالة اهم شى عشان تحسى انك بتاكلى كشرى
__________________
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 07:12 AM.


images