اولا الف مبروك ثانيا شكلة مختلف عن اللى بنعملة فى مصر كل الستات بيعملوة زى ما هاقولك وبيبقى الارز لونة غامق مش فاتح وطعمة هايعجبك كتير لو دقتية
بعد ما تحمرى البصل تاخدى منة كمية ملعقتين او 3 كبار وتسلقى العدس الاسمر معة ثم بعد ما ينسلق ويقرب من الاستواء تضيفى الارز معة وهايكون فى ماء مع العدس عشان كمان يسوى الارز يكون الماء اعلى من الارز بشوية وتكون النار عالية الى ان يتشرب ماؤة ثم تنوسى النار ويستوى مع العدس الاسمر ستجدى انو الارز اطعم اخذ طعم العدس الاسمر ويكون لونة غامق وحلو مش ارز ابيض فاتح كأنك تأكلى ارز عادى مش كشرى
بس والمكرونة مثل ما انتى عملاها عادى وصلصة الطماطم المعروفة توضع على الكشرى قبل ما تصبى الصلصة عليهم عشان البصل ما يعجن بسبب صوص الطماطم
وتعملى جنبها دقة الثوم واو روعة مع الكشرى توم مدقوق وعلية ربع كوب خل ونصف كوب ماء وكمون وشطة وملح كلهم مع بعض وتاكلى احلى كشرى طبعا بيكون حمص معهم مسلوق لوحدة وشعرية لوحدها لكن اهم شىء فى الكشرى مثل ما قلتلك انو الارز يطهى مع العدس مش لحالة اهم شى عشان تحسى انك بتاكلى كشرى
__________________