كشرى مصرى - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 30-04-2006, 02:14 AM
  #1
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
tongue3 كشرى مصرى

انا اول مرة اكتب موضوع فى المنتدى فحبيت ابدا باكلة روعة وانا باموت فيها واكيد كتير زى هى الكشرى المصرى و
لو فى حديعرف طريقة تانية ياريت يقولها

اولا:بتجيبى نوعين من المكرونة العادية الصغيرة والاسباجتى كيس اونص على حسب العددلكن اعتقد ان نص من كل نوع يكفى

2:عشان توفرى من وقتك اسلقى النوعين فى قدر واحدمعا

3:اطبخى الرز مع الشعريةفى قدر تانى

4:هاتى عدس بجبة(عدس بنى)واغسلية جيداحوالى كوبيتين على حسبوبعد كدة صفية وغطية بالماية جيدا مع قطرة ملح
واتركية حتى يسوى

ملحوظة خدى بالك وانتى بتحطى الملح فى المكرونة والرزبالشعرية قليلية على قد ماتقدرى واعملى حساب ان الصلصة كمان حيكون بها ملح

5:طريقة عمل الصلصة

هاتى اربع فصوص توم وافرميهم وحمريهم فى الزيت معلقتين زيت صغيرين صفريهم،ثم ضيفى عليهم

حوالى اربع حبات طماطم معصورة(عصيرطماطم) ،وضيفى قليل من الملح وفلفل وبهارات (كمون وقرفة)وسيبيها تتسبك شوى بس ماتخلى الصلصة تقيلة ممكن تزوديها بالماء كلما احتاجت وممكن تضيفى معلقة صغيرة معجون طماطم للون فقط

6:هاتى بصلتين وقطعيهم حلقات وحمريهم فى الزيت شوىواتركيهم للاخر

7:اخيرا حطى طبقة من المكرونة النوعين وبعدين طبقة خفيفة من العدس البنى،ثم طبقة من الرزبالشعرية ،ثم اسكبى الصلصة عليهم ورشى باقى العدس واخيرا انثرى البصل المحمرعلى الوش
ويمكن اضافة الحمص المستوى علية للتزيين
اما اللى بيحب يحط دقة فهاتى /فصين توم ودقيهم وحطيهم علة كوب خل مع كمون واخلطيهم جيد بس صدقونى بالطريقة دى ماتحتاج الدقة

انا عالرفة انها طويلة بس واللة سهلة ....ولذييييييييييذةجدا

وسامحونى عالاطالة جربوها وقلولى
قديم 30-04-2006, 02:35 AM
  #2
hanoo81
عضو نشيط
 الصورة الرمزية hanoo81
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 180
hanoo81 غير متصل  
تسلم يدك اجربها واقولك رأي..
قديم 30-04-2006, 03:19 AM
  #3
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
hi

تسلمى حبيبتى ان شاء اللة تعجبكم ومنتظرة ردك لما تجربيها
قديم 30-04-2006, 03:36 AM
  #4
smsh
قلم مبدع
 الصورة الرمزية smsh
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 1,635
smsh غير متصل  
يم يم
لذيذه

الله يعطيك العافيه
__________________
قديم 30-04-2006, 12:07 PM
  #5
عشق عبادي
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية عشق عبادي
تاريخ التسجيل: Oct 2003
المشاركات: 5,194
عشق عبادي غير متصل  
يسسسسسسسسسسسسسسلم دياتك


إنشاء الله بنجربها

الله يجزاك الخير
__________________
اللهم ارحم أخي رحمة واسعة و أجعل قبره روضة من رياض الجنة


قديم 30-04-2006, 01:29 PM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

مشكورة اختي الكريمة .. انا بموت في الكشري بس انا بخلط الارز الابيض مع العدس المسلوق ( قرب النضج ) و اتركهم للنضج معا ثم اضيف عليهم عن التقديم

مكرونة مسلوقة و الصلصة و البصل المحمر

مشكورة حبيبتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 30-04-2006, 07:51 PM
  #7
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
icon48

حبيبتى مستكة التغيير فى وضع الطبقات او العدس مافى مشكلة بس الافضل ان يكون العدس اخرشئ علشان يظهر شكلة احسن كتزيين يعنى للطبق
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:49 PM.


images