فخد الخروف المحمره مع الفاصوليا: خطيره: - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 24-02-2006, 02:31 AM
  #1
MISS EGYPT
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية MISS EGYPT
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 1,452
MISS EGYPT غير متصل  
icon49 فخد الخروف المحمره مع الفاصوليا: خطيره:



وما يبدا الكلام الا بعد الصلاه على النبى الكريم


حبايبى واخواتى فى الله انا جبت كتاب جميل جدا فيه كل وصفات اللحمه مش كلها يعنى بس مجموعه كويسه هو

بالصور بس انا للاسف مش عارفه ازاى انزلها على الجهاز بس المهمانى هكتبه الوصه لانها خطيره والله انا جربنا

وكتييييييييير خطيره

وان شاء الله هتعجبكم


المقادير

فخد خروف
جزره واحده
فصيين ثون
بصله
اغصان حصا البان 2او 3
3ملاعق كبيره زيت نبات
اربع اونصات من الخل الابيض
مرق لحم بقر او عجل اسمر 8 اونصات او ماء عند الحاجه
ملح وفلفل

مقادير يخنه الفاصوليا
حب فاصوليا يابسه.رطل
كبش قرنفل2
جزره واحده 1
باقه نباتات عطريه مؤلفه من5 او 6 سيقان بقدونس و2 اغصان زعتر وورق غار
بندوره مشويه للتقديم.اختيارى

ترتيب العمل

1 نقع حبوب الفاصوليا وطبخها
2 تحضير اللحم وتحميره
3 اكمال الطبق


طريقه عمل الفاصوليا

. 1 . ضعى حبوب الفاصوليا فى سلطلنيه وصبى فوقها الماء البارد حتى يغمرها واتركيها تنقع طوال الليل

نصيحه لو مكنش عندك وقت.فبدلا من نقع الفاصوليا

ضعيها فى طنجره واغمريها بالماء واتركيها ترتعش لمده ساعه.

.2.قشرى البصله واغرزى فيها كبش القرنفل.قشرى الجزره و قشريها ثم قطعيها الى ارباع

. 3.صفى الفاصوليا وضعيها فى الكسروله.اضيفى البصله المغروزه بكبش القرنفل.وباقه النباتات العطريه ومقدار من الماء الذى يزيد على غمرها بما لا يقل عن2.5 ســــم 1بوصه

.4. سخنى الكسروله حتى الغليان وغطيها واتركيها ترتعش، مع ازاله الرغوه عند الضروره[1.25 ـ2 ساعه]. اضيفى الماء

الحار حسب الحاجه لابقاء الفاصوليه مغموره.تبليها بالملح والفلفل فى منتصف مده الطبخ. عندما تنضج الفاصوليا، يجد

ان تكون طرية دون تتشقق. اثناء طبخها، حمرى اللحم.

تحضير الفخد تحميره

.1.سخنى الفرن على رقم 8/230 مئوية/450 فارنهايت. استخدمى سكين الجرم و شذ بى القشرة والدهن من اللحم

.2.قشرى الثوم وقطعى كل سن الى 4 او 5 شرائح رقيقه. احفرى عدة شقوق سطحيه فى اللحم براس السكين الصغيره

اغرزى شرائح الثوم فى الشقوق

.3. قشرى البصله والجزره و قسمى الى ارباع وضعيها فى صينيه الفرن.ضعى اللحم فوقها افرمى حصا البان فرما

خشنا. صبى الزيت ورشى حصا البان والملح والفلفل فوق اللحم.

.4.اسفعى اللحم فى الفرن الساخن حتى يتحمر [10ــ 15 دقيقه]

.5.خففى الفرن الى رقم4/180 مئويه/350 فارنهايت وتابعى التحمير مع الترطيب[الترطيب يضمن اسمرار اللحم وبقاءه

نديا] ومرارا وتكرارا لمدة 1.25 ساعه للنضج

المتوسط .وللنضج القليل سيكون ملمس السيخ المغروز فى اللحم لمده30 ثانيه باردا عند سحبه. وللنضج المتوسط سيكون

ملمس السيخ دافىء....اذا بدات عصارات الطبخ باستمرار كثيرا اضيفى قليلا من الماء

اكمال الطبق

.1.عندما ينضج اللحم حسب ذوقك, انقليه الى صحن تقديم مسطح دافىء

.2.غطى اللحم بورق المونيوم زاتركيه يستريح لمده 15 دقيقه وهذا سيسهل التقطيع

.3. حضرى الصلصه الكثيفه. اسقطى الدهن الزائد من صنيه الفرن واتركى فيها الجزر والبصل.

.4. اضيفى الخل الى الصنيه واغلى عصارات الطبخ والخل حتى تتناقص الى النصف.اضيفى المرق واغلى المحتويات

لتنحل العصارات فى الصنيه وتتكثف الصلصه وتتحسن نكهتها 15 دقيقه. صفى الصلصه المكثفه فى الوعاء الخاص بها

وضعيه فى مكان دافىء.

.5.اضيفى تسخين الفاصوليا عند الضروره. افرمى البقدونس فرما ناعما ورشيه فوق الفاصوليا اذا اردت

.6.قطعى اللحم الى شرائح رقيقه باستخدام سكين التقطيع والشوكه ذات الشعبتين.

التقديم

رتبى شرائح اللحم فى صحون دافئه .صبى الفاصوليه بجانب شرائح اللحم وارفقيها بالبندوره المشويه اذا اردت.قدمى

الصلصه المكثفه لوحدها فى وعائها المخصص

طريقه عمل البندوره المشويه

.1. سخنى الفرن على رقم 5/190 مئويه/ 375 فارنها يت .ادهنى صنيه فرن بالزيت.قطعى اقماع البندوره ثم

قطعى كل حبه افقيا الى نصفين .وعند الضروره اقطعى شريحه صغيره من قاعده كل راس بندوره ليستقر كل نصف

مسطحا.

.2. ضعى الجانب المسطح على سكين فوق كل سن ثوم واطرقيه بقبضه يدك واهملى القشور وافرمى الثوم فرما

ناعما.افرمى البقدونس فرما ناعما. اخلطى ثريد الحبز والثوم والبقدونس والزيت. تبلى الخليط جيدا بالملح والفلفل

.3. ضعى انصاف البندوره فى صنيه الفرن وصبى الخليط فى كل واحده بندوره.اشويها فى الفرن الساخن حتى تتحمر

الترويسة وتطرى انصاف البندوره 15 دقيقه.

بس كدا

وبالهنا والشفا

ويارب مكنش قصرت فى حاجه

قديم 02-03-2006, 02:32 AM
  #2
omfateeeema
قلم مبدع
 الصورة الرمزية omfateeeema
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 1,590
omfateeeema غير متصل  
وصفه هاااااااااااااائله
ان شاء الله نجربها فى العيد الكبير
لما نجيب الخروف
فى انتظار جديدك يا حبيبتنا
قديم 02-03-2006, 02:33 AM
  #3
Cat_In_HAT
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 22
Cat_In_HAT غير متصل  
يعطيك العافيه
قديم 02-03-2006, 12:15 PM
  #4
احمد شوبير
من كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Dec 2003
المشاركات: 9,213
احمد شوبير غير متصل  
تسلم الايادى والوصفه الشهيه والجميله


خالص تحياتى وتقديرى
__________________
لا يوجد شىء اسمه صعب ، ولا يوجد شىء اسمه مستحيل ... نحن من نصنع الصعب والمستحيل
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:12 PM.


images