يا بنات اللى يعرف طريقة عمل الملوخيه الجافه يفيدنى - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 29-03-2007, 01:16 AM
  #1
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
يا بنات اللى يعرف طريقة عمل الملوخيه الجافه يفيدنى

عندى كميه من الملوخيه الناشفه

و لما دوبت شويه منها فى الشوربه طلعت لزجه قوى و لم تعجبنى

فياريت اللى يعرف الطريقه المظبوطه لعملها يقولى

يعنى ازاى انظفها

و كام ملعقه من الملوخيه لكل كوب شوربه

و لكم جزيل الشكر مقدما
__________________
قديم 29-03-2007, 12:43 PM
  #2
حنان سليمان
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 22
حنان سليمان غير متصل  
أولا تضعى أربع ملاعق ملوخية جافة و تقلبيها فى قليل من السمن السائح على البارد يعنى تبسيها حوالى ملعقتين سمن سائح قبل عمل الملوخية بساعة
ثم عند العمل تضعى 2 كوب شوربة يغلوا على النار وياريت لو تضيفى مكعب مرقة دجاج ثم ضعى قليل من الثوم المدقوق بالكسبرة الجافة و الكمون والشطة و الفلفل
ثم أضيفى الملوخية و سيبيها تغلى شوية ونزليها من على النار ثم حمرى باقى الثوم على النار حتى يصفر ثم طشى به الملوخية وغطيها ولو لقيى الملوخية سميكة ضيفى لها سوية شوربة وحطيها شوية على النار حتى تبدأ تقلب لكن لا تتركيها تغلى على النار حتى لو بتسخنيها للأكل
قديم 04-04-2007, 12:28 AM
  #3
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
اختى حنان سليمان اشكرك كل الشكر على مرورك و اهتمامك بالرد
اللى جه فى وقته كنت قربت ارميها خلاص
لكن اكيد هاجرب طريقتك ده و ان شاء الله تطلع حلوه
__________________
قديم 10-04-2007, 04:10 PM
  #4
سمو الأميرة
موقوف
 الصورة الرمزية سمو الأميرة
تاريخ التسجيل: Sep 2006
المشاركات: 2,454
سمو الأميرة غير متصل  
أنا ما أعرف طريقة عمل الملوخية ولكن عندي معلومة قرأتها قبل فترة عن الملوخية الجافية

الملوخية الجافة أكثر فائدة من الطازجة

وأكثر ألياف وفائدة

ولكن

أكثر سعرات حرارية من الطازجة

فلو كنتي من اللي بيسوو رجيم

أنصحك كليها طازجة
قديم 12-04-2007, 01:32 AM
  #5
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
بارك الله فيك اختى سمو الاميرة على المعلومه
__________________
قديم 19-04-2007, 09:15 PM
  #6
sagdaaaa
عضو جديد
 الصورة الرمزية sagdaaaa
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 11
sagdaaaa غير متصل  
اختى العزيزة لكى منى ملوخية هتاكلى صوابعك وراها وهى ملوخية بطريقة اهل الصعيد
حمرى الثوم المطخون بالملح واول ما يصفر اضيفى 1 لاكوب طماطم معصورة واتركية لغاية ما يتسبك او ممكن تضيفى اكتر حسب طلبك وبعد كدة ضيقى الشوربه على حسب مقدار العيلة يعنى نقول 2:3 كوب شوربو ونتركة يغلى ثم نضع الملوخية بحذر مع التقلب لغاية مل تظبتى القوام اللى تحبية زوممكن تعملى توم بكزبة وتقدحيهم
بالهنا والشفا
تحذير : ما تخليش الملوخية تغلى لان ذلك سبب فشلها
اختك ام سجده
قديم 20-04-2007, 01:57 AM
  #7
ام من شبرا
عضو متألق
 الصورة الرمزية ام من شبرا
تاريخ التسجيل: Feb 2007
المشاركات: 983
ام من شبرا غير متصل  
بارك الله فيك حبيبتى ساجدة و فى كل اهل الصعيد
تصدقى حسيت بلزة طعمها و ريحتها و ان بقرأ وصفتك
يبقى لما هاجرب هاعمل ايه ؟؟

تسلم ايدك يا قمر
__________________
قديم 21-04-2007, 02:19 AM
  #8
sagdaaaa
عضو جديد
 الصورة الرمزية sagdaaaa
تاريخ التسجيل: Apr 2007
المشاركات: 11
sagdaaaa غير متصل  
بالف هنا وشفا مستنية ردك
ام سجده
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 07:32 PM.


images