أولا تضعى أربع ملاعق ملوخية جافة و تقلبيها فى قليل من السمن السائح على البارد يعنى تبسيها حوالى ملعقتين سمن سائح قبل عمل الملوخية بساعة
ثم عند العمل تضعى 2 كوب شوربة يغلوا على النار وياريت لو تضيفى مكعب مرقة دجاج ثم ضعى قليل من الثوم المدقوق بالكسبرة الجافة و الكمون والشطة و الفلفل
ثم أضيفى الملوخية و سيبيها تغلى شوية ونزليها من على النار ثم حمرى باقى الثوم على النار حتى يصفر ثم طشى به الملوخية وغطيها ولو لقيى الملوخية سميكة ضيفى لها سوية شوربة وحطيها شوية على النار حتى تبدأ تقلب لكن لا تتركيها تغلى على النار حتى لو بتسخنيها للأكل