وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 02-05-2007, 01:41 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
وصفات لذيذة من مطبخي و بالصور

بسم الله الرحمن الرحيم







وصفة اليوم

صنية الارز بالفراخ بالبطاطس بالحوايج ...و كبدة اسكندراني.. و ملوخية ...و الحلو موز باللبن












فراخ بالأرز و البطاطس في الفرن



مقادير الفرخة

1 فرخة صحيحة حوال كيلو و نصف + زبدة + زيت + ملح + فلفل + مستكة + زعتر جاف

مقادير الأرز

2 1/2 كوب أرز مصري + بصلة كبيرة + ملح + فلفل اسود + مستكة +قليل من الماء + مكعب ماجي الأرز الأبيض

مقادير البطاطس

2 حبه بطاطس مكعبات + ملح + فلفل اسود + زيت

الإعداد

ورق ألمونيوم

الطريقة

أولا الفرخة

-نحضر الفرخة و تشق من الظهر




-نحضر صنية و نضع فيها الزبدة و الزيت حتي يسخنوا نضع المستكة حتي تذوب

-نضع الفرخة و تحمر من الجهتين لحين الحصول علي لون ذهبي جميل



-ترفع من علي النار و ترش بالملح و الفلفل الأسود من جميع الجهات



-و يوضع علي الأرز

ثانيا الأرز

.... كان أول مرحلة بدأت في إعدادها ثم الفراخ ثاني مرحلة

-نحضر حلة نضع بها السمن او الزيت و فص مستكة

-نغسل الأرز و يصفي من الماء جيدا

-نقطع البصلة و نضع عليها ملح و الفلفل اسود و تدعك جيدا

-يخلط الأرز بالبصلة و يقلب جيدا في طبق خارجي

-يضاف الأرز إلي السمن و يشوح



-نصع القليل من الماء و عليها مكعبات الأرز الأبيض ( حسب التعليمات الخاصة بكل كوب أرز )



-و يقلب الخليط حتي ذوبان المكعبات

-و نغطي علي الأرز حتي يغلي

-ثم نوطي عليه النار و نضع الشياطة

-و نضع ماء كلما احتاج الأمر

-المطلوب الحصول علي أرز قريب إلي النضج ( و ليس تام النضج )

ثالثا البطاطس

-تقشر و تقطع مكعبات و تشطف و نضع عليها ملح و فلفل اسود و رشة زيت ذرة و تقلب

-التحضير


-نحضر صنيه كبيرة الحجم نغطي القاع بورق الألمونيوم



-نضع مقدار الأرز كله في القاع



-و نضع البطاطس النيه المكعبات



- ثم نضع الفرخة






-و نرش علي الوجه الزعتر الجاف و تغطي بالورق الفويل باحكام




-تدخل فرن ساخن في الوسط لمدة ساعة و نصف تقريبا

-( لان الفرخة كانت قريبة للنضج )

-و تقدم


-ملاحظاتي .. بعد تمام النضج قطعت الفراخ الي اربعة و رفعت الفراج علي أركان الصنيه و فتحت الجريل علي الصنيه لانه الأرز اللي تحت الفرخة احسست انه زاد علي السوا من الماء البسيط اللي نزل من الفرخة فاردت تجفيفه عن طريق الجريل و كانت النتيجة رائعه )



إضافتي الحوايج

المقادير

مقدار من الكبد و القوانص + بصلة + مستكة + ملح و فلفل اسود + مكعب مرقة دجاج + فص حبهان

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها الزيت و فص المستكة حتى تسخن

-نضع البصلة المقطعة صغير حتى يصبح لونها ذهبي



-نضع القوانص مقطعة مكعبات ة و تحمر








-نضع مقدار من الماء و مكعب مرقة الدجاج



-تترك علي النار حتى نضج القوانص

-نضع عليها مقدار الكبد المقطعة و تترك حتى النضج و حتى جاف المياه





-و تحمر و نطفي عليها


-تضاف القوانص و الكبد بعد تمام النضج علي وش صنيه الارز بالفراخ بعد نضجها

كبده اسكندراني

المقادير


مقدار من القلب شرائح + مقدار من الكبدة شرائح + بصلة كبيرة + ثوم مفري + كمون مطحون + مكعب مرقة دجاج + طماطم مكعبات + فلفل اخضر مكعبات + ملعقة صلصة طماطم

الطريقة

-نحضر حلة نضع بها زيت و نضع عليها القلوب فقط ( كانت مجمدة ) .. عادة عند شراء كبدة من عند الجزار لابد من وضع قلوب او كلاوي مع الكبده و كان حظنا كان معا قلوب



-تشوح حتي زوبان القلوب من التجمد





-نضع البصلة و الثوم و الكمون و يشوحوا مع القلوب





-نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي و نوطي علية



-بعد نصف ساعة نتذوقه لو كان اقترب من النضج نصع مكعب المرق و يترك ليغلي شوي حتي ذوبان الكعب و لو كان غير ناضج ممكن ان نزود المياه بالقدر المعقول

-ثم نضع الكبد حتي تنزل مياهها و تشربها





-و تشوح نضع الطماطم و الفلفل البارد و يشوحوا علي نار عالية





-نضع ملعقة الصلصة و يقلبوا حتى الغليان و تقدم



ملوخية خضراء

المقادير

كيلو ملوخية خضراء + مرق لحم او فراخ + مكعب مرقة دجاج + حبه طماطم صحيحة + ثوم مدقوق + كسبرة جافة + ملح و فلفل اسود+زبدة

الطريقة

-تقطف الملوخية و تغسل الأوراق و تجف في الهواء

-تفرم في الكبه حتى تنعم

-في حلة نغلي مقدار المرق و نضع مكعب مرقة دجاج لضبط الطعم

-نضع علي المرق حبة طماطم مقطوعة من علي فقط صحيحة



-و تترك الشوربة لتغلي

-ناخد 2 كبشة من الشوربة نضعها علي الملوخية المفرية في طبق جانبي و تقلب بالشوكة للتخلص من التكتل الموجود بها



-نقلل من مقدار المرق في حلة صغيرة جانبيه

-نضع مقدار الملوخية علي المرق المغلي و تقلب



-حتي الحصول علي القوام المطلوب و اذا احتجتي مرق خدي من المقدار اللي المجنب من المرق
-اول ما تغلي الملوخية نطفي عليها


-التقلية





-في طاسة صغيرة نضع الثوم المفري و ملح و فلفل و الكسبرة الجافة ( المطحونة حديثا للحصول علي افضل نكهه ) و يحمروا في الزبد حتي تلون قطع الثوم الصغير الي اللون الذهبي

-و توضع علي وجه الملوخية

-و لا تغطي ولا تقلب الا عند التقديم



الحلو موز باللبن




المقادير

1 1/2 كوب لبن حليب بارد + عدد 6 موزة + 2 م /ط سكر ابيض عادي + نقط من عصير الليمون + عدد 3 م /ك كريمة مخفوقة + شيكولاته سائلة للتزين


الطريقة

-في الخلاط نضع مقدار اللبن البادر و عليه السكر و نخلط جيدا

-نضع الموز و يخلط

-نضع الكريمة المخفوقة و يضرب

-في النهاية نضع نقط من الليمون و يخفق

-في الكوب نضع الشيكولات السائلة ( انا استخدمت صوص الشيكولاته الخاصة بالايس كريم ) و يجمل بها الكوب

-يصب الخليط في الكوب و تكون النتيجة رائعة


-ملاحظة ..

-بخصوص الكريمة صراحة كانت متبقية عندي مخفوقة ( كريم شانتيه انا بشتريها بالكيلو من درب البرابرة ) و لكن بعد ذلك

- اصبحت اضع اللبن البارد في الخلاط ثم الكريمة بودر حوالي 2 م/ط و اخفق لمدة دقيقة ثم اضع السكر و الموز و الليمون

و بالهنا و الشفا


تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة rima ; 02-05-2007 الساعة 04:20 PM
قديم 02-05-2007, 03:17 PM
  #2
Sun_of_me
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية Sun_of_me
تاريخ التسجيل: Sep 2006
المشاركات: 2,500
Sun_of_me غير متصل  
ممممممممم ،، يا عيني يا عيني

ده الحاجات التحفة دي

ما شاء الله الله أكبر عليك

تسلم الأيادي
__________________
[poem font="Simplified Arabic,5,,normal,normal" bkcolor="transparent" bkimage="" border="none,4," type=3 line=0 align=center use=ex num="0,black"]
أسير الخطايا عند بابك يقرع
يخاف و يرجو الفضل فالفضل أوسع
مقر بأثقال الذنوب و مكثر
و يرجوك في غفرانها فهو يطمع[/poem]


[blink]"و اصبر حتى يحكم الله و هو خير الحاكمين"[/blink]
قديم 02-05-2007, 03:48 PM
  #3
indienne
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: May 2006
المشاركات: 4,409
indienne غير متصل  
ما شاء الله اطباق رووووووووووووووووووووووعه
تسلم ايديكي يارب
__________________
اللهم اغفر لأبي وأرحمه يا أرحم الراحمين
اللهم اجمعني به في الفردوس الأعلى وأهلينا والصالحين اللهم اغسله
بالماء و الثلج و البرد اللهم نقه من خطاياه كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس اللهم اجعل قبره روضه من رياض الجنه
اللهم بارك لي في أمي ومتعها بالصحة والعافية يا أرحم الراحمين


رب لا تذرني فرداً وأنت خير الوارثين



قديم 02-05-2007, 03:50 PM
  #4
moonlight2007
قلم مبدع
 الصورة الرمزية moonlight2007
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 1,754
moonlight2007 غير متصل  
سلمت يداك

اخيرا وجدت وصفة الفراخ المصرية

يعطيك العافية
__________________
قديم 02-05-2007, 04:25 PM
  #5
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
رهييييييييييييييييب والله روعة

موضوع مميزززززززززززززززز وتستاهلي

تسلم الايادي يا غالية وجزاكي الله خيرا
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 02-05-2007, 04:45 PM
  #6
barcha123
عضو مميز
 الصورة الرمزية barcha123
تاريخ التسجيل: Jul 2006
المشاركات: 848
barcha123 غير متصل  
ما شاء الله روعة روعة روعة ..
__________________
ربي لا تذرني فردا وأنت خير الوارثين
قديم 02-05-2007, 04:55 PM
  #7
بنت جابر
عضو متألق
 الصورة الرمزية بنت جابر
تاريخ التسجيل: Jan 2006
المشاركات: 1,975
بنت جابر غير متصل  
__________________
قديم 02-05-2007, 07:18 PM
  #8
اسبريسو
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية اسبريسو
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 7,194
اسبريسو غير متصل  
رووووووووووووووعه

مشكوووووووره على الطبخات اللي تفتح النفس
__________________
اللهم إني تصدقت بعِرضي على الناس وعفوت عمن ظلمني
وأسألك في ذلك بلوغ مراتب المحسنين
ربنا هب لنا من ازواجناوذرياتناقره اعين واجعلنا للمتقين اماما
رب اجعلني مقيم الصلاه ومن ذريتي
اللهم اني اسالك لذريتي صحبه الاخيار وتوكل الاطيار
اللهم الف بين قلوبهم وبلغني فيهم غايه املي ومناي بحولك وقوتك
اللهم اسعدني ببرهم في حياتي وبدعواتهم بعد مماتي
قديم 02-05-2007, 11:04 PM
  #9
dandy666
قلم وفي
تاريخ التسجيل: Dec 2006
المشاركات: 41
dandy666 غير متصل  
تسلم ايدك على الطبخات
تبدو لذيذةةةةةةةةةةةة
قديم 03-05-2007, 08:26 AM
  #10
babylady
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية babylady
تاريخ التسجيل: May 2006
المشاركات: 679
babylady غير متصل  
تسلم ايديك اكله روعه
__________________
على اسم مصر التاريخ يقدر يقول ما شاء
انا عندى مصر احب و احسن الاشياء
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:20 PM.


images