النجرسكو - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 27-08-2007, 03:06 PM
  #1
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
girl النجرسكو

حقولكوا النهادة طريقة عمل النجرسكو (مكرونة بالفراخ) بس مش على طريقة لبنى عبد العزيز

المقادير:
كيس مكرونة فرن اقلام (البينى)
مقدار و نصف من صلصة البشاميل
فرخة مسلوقة
بصلة كبيرة مقطعة شرائح
2 فلفل رومى مقطع حلقات
مشروم
جبنة شيدر مبشورة
ربع كوب زيت ذرة
ملح و فلفل

الطريقة:

1- نسلق المكرونة
2- نجيب الفرخة و نفصصها من الجلد و العظم و نقطعها شرائح
3- نجيب حلة و نحط الزيت و نحط البصل و نشوحه الى ان ينفصل من بعضه (بدل ما يبقى شرائح يبقى حلقات) ثم نضيف الفلفل و نقلب حتى يصفر البصل و يستوى الفلفل (نعرف انه استوى لما نقطعه بالمعلقة يكون سهل القطع)
ثم نضيف المشروم نشوحه دقيقة ثم نضيف الفراخ و نشوحها لمدة دقيقة ثم نضع عليهم الملح و الفلفل و بكدة تكون الحشوة خلصت
4- نأخذ 1\3 البشاميل و نخففه بالماء لحد ميكون خفيف بس مش ذى الماية و نضع عليه المكرونة
5- باقى البشاميل نضع عليه الجبنة الشيدر و نقلبهم (ممكن نحطها على الوجه بعد نصف ساعة من دخول الصينية الفرن بس لما بتخلط مع البشاميل بتكون اطعم)
6- نجيب الصينية اللى حنسوى فيها المكرونة ندهنها بالزيت ثم نضع نصف مقدار المكرونة ثم نضع الحشوة كلها ثم النصف الاخر ثم البشاميل (ممكن نخلط المكرونة كلها بالحشوة و نضعها مرة واحدة فى الصينية)
7- نشعل الفرن على درجة حرارة متوسطة و نضع الصينية فى الجزء العلوى من الفرن لمدة ساعة او الى ان يجمر الوجه

و بالهنا و الشفا
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:53 PM.


images