مشكلتى مع اللحمة :::::هل من حل - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 08-05-2006, 02:49 AM
  #1
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
cry3 مشكلتى مع اللحمة :::::هل من حل

ارجوا الرد من البنات الشاطرات انا مشكلتى انى دايما لما أشترى اللحمة بتكون كويسه اوى وما فيها اية رائحة وبعدين باقسمها وجبات او بأخلى الجزار يقسمها وادخلها الفريزر واليوم اللى حاطبخها فيه اطلعها من بالليل وأحطها فى الثلاجة من تحت والصباح أطبخها لكن لما اطبخها أحس فيها طعم غريب ماهو لذيذ بالمرة ومش عارفه اعمل ايه بالرغم أنى غيرت المكان اللى بأشترى منه أكتر من مرة لكن بلا جدوى كنا دايما بنجيبها من مصر عادى لكن هنا فى السعودية مش عارفة بالرغم انى فى ناس كتير بتجيب لحمة كويسة ياترى المشكلة فيا انا ولا ايه ياريت تفيدونى مع العلم انى لا أغسلها بعد ماأشتريها ألا وقت الطبخ فقط وأحطلها حب الهيل والبهارات وكل شئ عايزة مساعدتكم وخبرتكم






وجزاكم الله كل خير
قديم 08-05-2006, 12:11 PM
  #2
ام ليـان
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية ام ليـان
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 1,513
ام ليـان غير متصل  
السلام عليكم
بالاول حبيبتي لازم تكون نوعيتها جيده ..
بعدين اذا كانت اللحمه مجمده غالبا ماتتغير نكهتها يعني مو مثل الطازجه ..
قبل ماتطبخينها غسليها زين واذا حبيتي ممكن تدعكينها بشويه دقيق بعدين تغسلينها مره ثانيه ..
وتحطينها في قدر على النار وتقلينها شووي وممكن تضيفين لها بعد كذا شويه مويه وخليها تغلي شوي ..
بهالوقت بتلاحظين انه بتطلع رغوه كثيره خليها شوي .. بعدين شيليها من على النار واغسليها مره ثانيه ..
بعد كذا تقدرين طبخينها عادي ..
بانك مثلا تقلين شويه بصل في زيت خفيف وتحطين عليه مطيبات مثل القرفه وورق الغار وشويه بهارات ..
وتقدرين تسوين هالطريقه حتى مع اللحم المفروم ..
لانه من جد تشيل النكهه او مثل مانسميها الزفر من على اللحم ..
ان شاء الله اكون افدتك حبيبتي ..
__________________
لا اله الا الله محمد رسول الله







قديم 08-05-2006, 01:47 PM
  #3
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

اختي الكريمة

بالنسبة اللحمة ...... ماما بتشتريها من الجزار طازجة و اول ما توصل البيت بالنسبة للحمة القطع بشطفها و اصفيها و اكيسها و المفروم بشطفه في مصفي ضيقة جدا و بقسمها في اكياس ايضا واضعها في الديب فريزر ...

و عند استعمالها بالنسبة للحم للقطع ... اضعها مجمدة في ماء مغلي به بصل مكعبات و حبهان و ورق لوا ( ورق غار )
و قرنقل و حبات قليلة من الفلفل الاسود كله صحيح( التوابل ) حتي لا تغمق الشوربة و الملح بعد تمام النضج

بالنسبة للمفروم ... بستعمله مجمد ايضا

بالنسبة للحم الصنية او الاسكالوب بفكها تحت الماء مباشرة ..و بتبلها علي طول ... و بعدها احفظها في الثلاجة

انا دائما لي معتقد ان ترك اللحوم او الفراخ حتي تفك من التجمد باي طريقة حتي لو في الثلاجة بيعرضها لنشاط البيكتريا ...

فبحاول اتبع الوسيلة الاقرب للصح .... و هي وضعها من الحالة المجمدة الي الحالة الذائبة فجأة
و لا اتركها ابدا في الثلاجة الا و هي متبله

ممكن وضع جزر حلقات مع اللحم اذا كان مسلوق او مفروم او صنية .. بيديها طعم الذ ثم ينشل منها عند التقديم

و يا رب اكون افدتك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 08-05-2006, 01:58 PM
  #4
ما يهزك
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 3,232
ما يهزك غير متصل  
اختي الكريمه كل ما ذكروه الاخوات صحيح وانا في نضري ا>ا تغير طعمهااا ربمااامن التثليج او الثلاجه نفسها بيها رائحه وباالتالي تكون الرائحه متمسكه به مع العلم فئن التثليج يفقد الحمه من فائدتهاااااا


سلاااام
قديم 08-05-2006, 02:51 PM
  #5
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
ما شاء الله عليكم
حبيبتي روان ام ليان ومستكة ما قصرو الله يجزيهم الخير كلامهم صحيح 100% جربيه وان شاء الله بتظبط معك

تحياتي
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 08-05-2006, 03:01 PM
  #6
بنت الثويني
عضو نشيط جدا
تاريخ التسجيل: Feb 2006
المشاركات: 804
بنت الثويني غير متصل  
اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ام ليـان
السلام عليكم
بالاول حبيبتي لازم تكون نوعيتها جيده ..
بعدين اذا كانت اللحمه مجمده غالبا ماتتغير نكهتها يعني مو مثل الطازجه ..
قبل ماتطبخينها غسليها زين واذا حبيتي ممكن تدعكينها بشويه دقيق بعدين تغسلينها مره ثانيه ..
وتحطينها في قدر على النار وتقلينها شووي وممكن تضيفين لها بعد كذا شويه مويه وخليها تغلي شوي ..
بهالوقت بتلاحظين انه بتطلع رغوه كثيره خليها شوي .. بعدين شيليها من على النار واغسليها مره ثانيه ..
بعد كذا تقدرين طبخينها عادي ..
بانك مثلا تقلين شويه بصل في زيت خفيف وتحطين عليه مطيبات مثل القرفه وورق الغار وشويه بهارات ..
وتقدرين تسوين هالطريقه حتى مع اللحم المفروم ..
لانه من جد تشيل النكهه او مثل مانسميها الزفر من على اللحم ..
ان شاء الله اكون افدتك حبيبتي ..
جزاكي الله كل خير
__________________
قديم 09-05-2006, 04:43 PM
  #7
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
مشكورررررررررين حبايبى على الرد بس أـنا فعلا بأعمل كدة لكن برده ما بتظبط ماأدرى بس يمكن فعلا من الفريزر حأحاول مرة تانية بطريقتكم وأقلكم النتيجة ومرة تانيه الف شكر حبيباتى
قديم 14-05-2006, 08:07 AM
  #8
اميh
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية اميh
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 867
اميh غير متصل  
حاولي تحطين بن مطحون او قطعة فحمة في الفريزر والبراد

وبقولك على حاجة انا مجربتها

فجاة طلعت ريحة اللحم مزفرة حتى كرهت البيت لما اطبخ فيه لحمة وطلع اللحمة مافيها شيء لكن تحليل حملي هو السبب

اعتقد فهمتيها؟؟؟!!!!!!!
__________________
[blink][blink]
ادعولي بظهر الغيب
[/blink][/blink]
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:46 AM.


images