منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
عرض مشاركة واحدة
قديم 23-07-2006, 07:23 PM
  #17
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم








الرقاق الجاف ( الناشف ) او الطري

الرقاق الجاهز مش متوفر عندك تقدري تعمليه بسهوله جدا


المقادير:



3 ملاعق كبيرة زيت
كوب ماء
دقيق حسب العجن


الطريقة


نعجن مع اضافة الدقيق بالتدريج



حتي نحصل علي عجينة متمتاسكة لا تلصق باليد

ثم نقوم بعمل كور صغيرة من العجين و نفردها بالنشابة علي سطح مرشوش بالدقيق



و نقطعها حسب الحجم الذي نريده ممكن استخدام صينية لهذا الغرض
و سوف تصبح بهذا الشكل




نكرر نفس العمليه حتي الانتهاء من المقدار

نسخن طاسة تيفال بدون زيت او زبد

ثم نضع العجين مع الضغط الخفيف علي الجوانب باستخدام فوطة المطبخ


و بمجرد ظهور الفقاقيع نقلبه علي الوجه الآخر



مع اعادة نفس الخطوات

و سوف يصبح الرقاق جاهز للأستخدام



لازم تسيبيه معرض للهوا من غير ما تغطيه او تلفيه لحد ما ينشف او يستخدم طري ... ( منقولة )


النوع الاول

النوع الناشف يباع جاهز ( دائري او مربع )








المقادير

تقريبا 10 رقاقات

400 جرام لحم مفروم معصجة

شوربة لحم او ضان

سمن

ملح و فلفل

الطريقة

-نحضر صنية تقريبا علي اد حجم الرقاقة و تدهن سمن و من الجوانب ... و اذا لم يوجد تكسر علي ادها

-نحضر حلة كبيرة و نضع بها المرق و يكون دافئ و نبلل كل ورقة من الرقاق و ترص في الصنية و عن اضافة كل ورقة ترش بالقليل من السمن و الفلفل الاسود
-حتي الوصول الي 5 راقات نضع اللحم المفروم المعصج و نكمل رص باقي الرقاق بنفس الطريقة حتي تكتمل و ترش بالسمن و الفلفل الاسود
-يقطع الرقاق حسب الرغبة و يترك لمدة لا تقل عن ساعة قبل دخوله الفرن
-فرن ساخن ... يوضع صنية الرقاق في القاع لمدة 10 ق حتي يحمر القاع
-ثم ترفع في الرف اللي في الوسط حتي يحمر الوجه و يقدم ساخن

-طريقة اخري ( للتسوية )


بيكون القاع مدهون سمن كتير شوية

ممكن ان يسوي صنيه الرقاق علي البوتجاز مباشرة ... قومي بوضعه علي النار و بوضع كف يدك عليه و مسكه الصنية بالفوطة ...بعد 2 ق تقريبا يجف معكي و تقدري تلفي الصنية حتي يحمر القاع و يحمر و تقلب حتي يحر الوجه من الناحيتين ( بتكون لذيذة لكن دسمة من مقدار السمن المستخدم في التحمير .. بصراحة انا عمري ما عملتها كده لكن جدتي رحمها الله كانت بتعملها كده )

النوع الثاني

الرقاق الطري





المقادير

1/2 كيلو رقاق حوال 6 رقاقات طري
400 جرام لحم مفروم معضج
شوربة لحم او ضان
سمن او زيت

فلفل اسود

الطريقة

-نحضر صنية تكون حجم الرقاقة و تدهن سمن و من الجوانب



-نضع اول راقة من الرقاق زي ما هي ( بدولة ما تبلل في الشوربة )
-و نرش سمن او زيت ( قليل ) و نرش فلفل اسود
-و من ثاني راق يبلل في الشوربة و يرص حتي الوصول الي 3 رقات




نضع اللحم المفروم المعصج



و نرص باقي 3 رقاقات ( مع مراعاه ان تبلل كل ورقة في الشوربة )


-يرش علي السطح حوالي 2 كبشة مرق و سمن او زيت و فلفل اسود و يقطع حسب الرغبة

-يترك لمدة ساعة للراحة ثم يدخل الفرن

نفس الطريقة السابقة في التسوية

ملاحظة

... للحصول علي رقاق طري يغطي عند خروجه من الفرن مباشرة

....ممكن عمل اي من الطرقتين بالزيت .. حتي تدهن الصنية ( انا بعمله كده و لن تشعري بالفرق )

و بالهنا و الشفا

( الصور ...منقولة )

القادم

__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010