بسم الله الرحمن الرحيم
فته الكوارع
المقادير
مقدار من خلاصة بهريز الكوارع + مقدار من الخبز المقدد+ مقدار من الارز المصري المفلفل
صلصة الخل و الثوم
نصف راس ثوم مفري ناعم + 1/2 ك خل ابيض + ملح + 2 م /ك سمن + 2 كبشة بهريز + 1 قرن فلفل حامي ( 2 م/ك صلصة طماطم حسب الرغبة )
الطريقة
- الخبز المقدد ( يقطع مكعبات.... يحمص في الفرن او يحمر في سمن و يصفي او يدخل الفرن في صاج و يرش عليه سمن و يترك حتي يحمص )
-عمل الصلصة الخل و الثوم ..
يقدح السمن و يضاف الثوم المفري( المضاف اليه الفلفل الحامي حسب الرغبة و ممكن فلفل بارد ) و يقلب حتي يصفر لونه ( في حالة استخدام صلصة الطماطم تضاف علي الثوم تحمر لمدة دقيقة ) ثم يضاف الخل و يضاف البهريز و تتبل الصلصة بالملح و الفلفل و تترك حتي تغلي
-يضاف البهريز علي الخبز المقدد و توضع الصنية علي النار و تضاف حوال 1 م/ك من صلصة الخل و الثوم و يترك حتي يغلي لمدة 3 ق فقط
-يرفع من علي النار و نضع الارز الابيض المفلفل عليه و نضع باقي الصلصة علي الوجه و يرش فلفل الاسود و توضع قطع من الكوارع المخلية او ( لحم مسلوق )
طريقه عمل الارز المصرى (( الرز المفلفل ))...
( منقول بتصريف )
المقادير
2 كوب من الارز المصرى
2 م / ك من الزبده او 3 ملاعق من زيت الذره او عباد الشمس
2 و 1/2 كوب ماء
مقدار من الملح حوالى 2 ملعقتين
الطـــــــــــــــــــريقه
- نغسل الارز جيدا للتخلص من كميه النشاء المرتفعه الموجوده فيه ونضعه فى مصفاه جانبا
- فى وعاء الطهى نضع مقدار الزبده او الزيت النباتى ثم نضيف عليه الارز المغسول سابقا
ونحرك الارز جيدا حتى تصبح حبات الارز متماسكه
- نضيف كميه الماء ثم نضيف مقدار الملح و يقلب و يترك حتى يتشرب الماء ثم نوطي عليه النار جدا و توضع تحته صاج ( الشياطة ) و يترك حتي النضج
يتبع
القادم
صنية الرقاق باللحم ( الناشف و الطري
)
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010